35. Bölüm

2.2K 136 37
                                    

Genç adam sınıfa girmek üzere olan kıza seslendi. "Eylem..!" dedi fazla dikkat çekmemeye çalışarak. Eylem yavaş adımlarla genç adama yaklaştı.
F:………….

"Benimle matematik sınıfına gelir misin? Konuşmamız lazım" Az önce gördüğü manzara karşısında sakinligini koruyarak konuşmaya çalışıyordu. "Hocam zil çaldı... Maalesef derse girmem gerek... Başka zaman konuşsak olur mu?" diyince genç adam daha da fazla sinirlenmemek için elini yumruk yaptı. "Gökselle konuşmaya vaktin var ama" diyince eylem içten içe gülüyordu ve bunu dışa yansitmamak için kendini zor tutuyordu. "Hocam ne demeye çalışıyorsunuz?" diyince genç adam artık sakinligini koruyamadı. "Bana hocam diyip durma... Konuşucaz dedim o kadar..." diyince eylem olumsuz anlamda başını salladı. "Ya hocam değil misiniz neden demiyim..." Genç kız  sınıfa doğru ilerleyen edebiyat hocasını görünce genç adama döndü ve "Gitmem gerek... Hoca giriyor" diyip sınıfa doğru koştu. Edebiyat hocası kapıya ulaşmadan eylem ulaştı ve ondan önce sınıfa girdi.

"Yaa bu sakin tavırları beni çileden çıkarıyor... Bi de habire hocam hocam diyip iyice çıldırtıyor" Genç adam ıssız koridoru en az 20 defa gidip gelirken ateş sırıtarak telefonla uğraşıyordu. "Yaa ateş... Oğlum kime diyorum ben" diye bağırınca ateş sakin bir şekilde kafasını telefondan kaldırdı. "Ya oğlum... Sizin bu ilişkinize anlam veremiyorum... Benim yaptığım sınavlardan daha zor bir ilişkiniz var" diyince fethi gözünü devirdi. "Sınav demişken... 2 gün sonra matematik sınavı var... Hanfendi çalıştı mı acaba?" diye kendi kendine söylenirken ateş bu haline gülüyordu. "Sorular hazır mı bari?" Fethi hayır anlamında başını salladı. "Tamamen aklımdan çıkmış. Eylem bende kafamı bırakıyor" diyince ateş kahkaha attı. "Neyse dayıoğlu... Sohbetine doyum olmuyor... Dersim var gidiyim" Genç adam onaylar şeklinde başını salladı.
Genç adam ateş gittikten sonra sıkıntıyla başını salladi. "Ben sana kendimi affettirmesini bilirim" diyip kendi kendine güldü.

Öğle arası eylemle Göksel kantinde otururken fethi matematik sınıfında koltukta uzanıp eylemle konuşmanın yollarını düşünüyordu. Eylem her ne kadar gökselle takılıyor olsa da aklı hep fethi'deydi. Arada dalıp dalıp girmelerini göksel'de de fark ediyordu. Bu süreçte eylem Göksel'e umut vermemek için elinden geleni yapıyordu.
"Napıyorsun burda dayıoğlu" Ateş birden matematik sınıfına dalinca genç adam göz devirdi. "Ateş... Oğlum kaç defa diyicem su kapıyı çalarak gir... Kilitlemiyoruz diye pat diye giriyorsun" diyince göz devirme sırası ateşteydi. "Şimdi meselemiz bu mu yani?" Fethi yavaşça doğrulunca ateş yanına oturdu. "Niye bir meselememiz mi var" Ateş gözlerini kaçırarak konuşmaya başladı. "Yoo ben öyle lafın gelişi dedim" Fethi ateşin bu hallerinden bişey olduğunu anlamıştı. "Ateş..." Diye sert bir dille bağırınca ateş konuşmaya başladı. "Ya eylemle Göksel" diyice fethi sinirlenmeye başladı. "Ya dur dayıoğlu... Hemen sinirlenme... Lafımı bitiriyim de öyle sinirlen" Genç adam koparırcasina dudağını ısırdı. "Ya eylemin adını başka birisinij yanında bile duymaya tahammülüm yok... Nerdeler?" Ateş ayağa kalkıp konuştu. "Lan ters bişey yapma... Senin sağın solun belli olmuyor bazen" Fethi daha da sinirlendiğini fark ederek hafifçe bağırdı. "Ateş... Nerdeler dedim?" Ateş sıkıntıyla kafasını sallayıp "Kantindeler" diyince fethi bir hışımla kapıya doğru ilerledi. "Fethi... Okulda olduğumuzu unutma" Ateş arkasından seslendi ama fethi onu takmadan gitmişti.

Genç adam kantine vardığında gördüğü manzara ile sinirlenip boynunu bir o tarafa bir bu tarafa doğru eğiyordu. "Fethi... Sakin ol... Sakin" diye kendi kendine mırıldanirken eylemle gözleri buluşması bir olmuştu. Fethi elini yumruk yapmış bir şekilde onları izlerken bu içten içe eylemin hoşuna gidiyordu. Eylem bir bahane bulup masadan kalkınca yavaş adımlarla ıssız koridora ilerleyen genç adamı takip etti. Genç adam emin adımlarla ilerlerken kız ürkek adımlarla takip ediyordu onu. Koridora vardıklarında fethi bir hızla eyleme doğru döndü. "Eylem... Beni çileden çıkarma... Ne iş bu gökselle" Genç adam dudaklarını ısırarak konuşunca bağırma sırası eylemdeydi. "Ya sen karınla öpücüşünce ben bişey dedim mi?.. Şimdi bir yemek yedik iki sohbet ettik diye yaptığına bak" Genç adam sinirle karışık gülerken eylem pür dikkat onu izliyordu. "Ya keşke gelip bana bişey deseydin... Kırıp dökseydin... Vursaydın... Küfretseydin... Ama böyle yapmasaydin." Genç adam avuç içinin terledigini fark ederek ceketiyle sildi. "Artık umrumda değil. Karınla sana mutluluklar" Genç kız arkasını dönüp gittiğinde fethi kolundan tutup durdurmuştu. "Bana bak eylem... Beni zorlama... Şimdi giderim kantinin ortasına,çeker seni öperim... Sonra da bu kız benim... Bakanın gözünü oyarım... Benden başka kimse sevemez diye bağırırim... İnan yaparım" Genç adam konuşurken eylemin kolunu çok sıktığını fark edip bırakmıştı.  "Hayvan" Genç kız bunca laflara rağmen tek bir kelime diyip ordan uzaklaşmıştı. Fethi ise arkasindan bakakalmisti. "Ne dedim şimdi ben ya... Çeker öperim dedim..." Fethi kendi kendine mırıldanirken aynı zamanda yürüyordu.

Genç adam sakin adımlarla çalışma odasına girdi. Geceyi kenarda uyumuş görünce hafifçe tebessüm etti. Telefonundan açtığı klasik müzik eşliğinde sandalyesini çekip oturdu. Yavaş hareketlerle kalemini aldı ve düşünmeye başladı. "Sen gör eylem hanım... Nasıl zor sınav hazırlıyorum şimdi" Çalan klâsik müziği değiştirerek tekrar düşünmeye başladı.
1 saatin sonunda sınavı hazırladıktan sonra WhatsApp'a girdi. Eylemin çevrimiçi olduğunu görünce kızgınlıkla gözlerini büyüttü. "Kimle konuşuyor şimdi bu" Evin içinde volta atarken viskisinden bir kadeh almayı ihmal etmedi. "Bu kız beni cildirticak" Elindeki bardağı mümkünmüş gibi daha çok sıktı.

Genç kız sabah nazlı ile sakin adımlarla okula doğru ilerlerken fethi'yi düşünmeyi ihmal etmiyordu. "Matematik sınavı var bugün" Eylem başını kaldırarak nazlıya baktı. "Biliyorum... Çalıştım ama kendimi hazır hissetmiyorum" diyince nazlı güldü. "Kızım senin çalışmana gerek yokki... Matematiğin iyi zaten" Eylem hafif tebessümle karşılık verdi.
Okula girerken ateş ve fethi de karşıdan geliyordu. Ateşle nazlı gülüşürken fethi ile eylem sadece bakıştı.
"Biz ne zaman böyle olucaz" Fethi üzgün bir şekilde konuşunca ateş elini omzuna attı. "Çok yakında dayıoğlu... Çok yakında" Ateş teselli edici bir şekilde konuşurken fethi sadece yere bakıyordu.

Matematik sınavından çıktıktan sonra cevap anahtarının panoya asıldığını ilk eylem fark etmişti. Kimse toplanmadan sakin sakin kağıdı incelerken fethi de arkadan onu izliyordu. Yaklaşık 10 dakikadır kağıdı incelerken fethi de hiç sıkılmadan arkasında durmuştu. "Neden bu kadar inceledin" Genç kız gelen sesle arkaya döndü. "Mal mal hatalar yapmışım... Ona bakıyordum" diyince fethi gülümsedi. "Hatalarından kaçmıyorsun... Tıpkı benim gibi" diyince gülümseme sırası eyleme geçmişti. "Nereye kadar kaçıcaz" Eylem bir adım fethi'ye yaklaştı. Onu zorlamak hoşuna gidiyordu. "Yapma..!" diyince genç kız kahkaha atıp geri çekildi. "Bişey yapmıyorum... Neyse derste görüşürüz hocam" diyip sınıfa doğru ilerledi. "Bak yine hocam dedi" diye mırıldandı genç adam.
"Eylem artık affet şu Fethi'yi" Nazlı eylemle beraber bahçede oturmuş yaklaşık 1 saattir Fethi'yi affetmesi için baskı yapıyordu. "Nazlı sana ne oluyor bu kadar?... Niye ısrar ediyorsun?" Nazlı gözlerini kaçırarak konuşmaya başladı. "Ya ikinizin halini de görüyorum... Birbirinizin olmak için öluyorsunuz... Bence çok uzadı" Eylem bir hışımla yerinden kalktı. "Nazlı fikrini soran olmadı... Neden bu kadar ısrar ettiğini anlamıyorum" Nazlı da onunla beraber ayağa kalktı. "Ya tamam söylüyorum... Ateşle konuştum... Fethi çok üzgünmüş" Eylem sakinleşip banka tekrar oturdu. "Eylem gereksiz yere uzatıyosun. Adam ağzının içine bakıyor affet diye ama sende tık yok... Bence git ve konuş" Eylem ikna olmuş bir şekilde nazlıya bakıp güldü. "Bence de gereksiz uzadı" diyip koşar adımlarla okula doğru ilerledi. Nazlı ise başarmış olduğunun verdiği mutlulukla gülümsedi.
Eylem koşar adımlarla ve nefes nefese kalmış bir şekilde öğretmeler odasına geldiğinde gördüğü manzara ile yıkıldı.

BÖLÜM SONU

Umarım beğenirsiniz 🙏

Yorumlarınızı ve satır arası yorumlarınızı bekliyorum 💬

Yorumlarınızı ve satır arası yorumlarınızı bekliyorum 💬

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Göksel Demirci  (Yağız Can Konyalı)

Sınır 55 vote+ 25 yorum 💜

1139 Kelime ✨

İmkansız Aşk'ım ✨ / EyFet'Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin