Hoofdstuk 36 - Harry

2.9K 163 21
                                    

"Het spijt me Harry." Johannah kijkt me aan alsof het al de zoveelste keer is dat dit gebeurt. Ik bijt op mijn lip en kijk weg van de deur waar Louis zojuist uit is weg gerend. "Het zal wel." Mompel ik.

"En wat nu?" vraagt Johannah als ik naar de keuken loop en de koelkast open smijt. "Weet ik veel, ik ben er helemaal klaar mee. Als hij mijn hulp niet wil, dan rot hij ook maar een eind op." Ik pak een biertje en gooi de deur dicht. "Harry, het is wel Louis." Mompelt Johannah die nu ook de keuken binnen komt en me afkeurend aankijkt.

"Dus? Louis is toch ook maar een mens. Het is niet: 'Het is wel Louis.' Louis is gelijk aan iedereen, en als hij zo'n grote bek naar me open trekt, hoeft het allemaal voor mij niet meer. Ik ga hem niet boven het gemiddelde behandelen. Het spijt me." Mompel ik terwijl ik het al open flesje tegen mijn lippen aan druk en de koude vloeistof langzaam aan mijn tong proef.

"Ik had Louis hier al voor gewaarschuwd." Fluistert ze.

"Hou toch gewoon op."

"Nee."

Ik zucht diep en probeer relaxed te blijven.

"Wat wil je hiermee bereiken?" Vraag ik. Johannah haalt hij schouders op en leunt zichzelf tegen de muur.

"De waarheid."

"Nou die heb je zojuist ontvangen van Louis." Mompel ik waarna ik het flesje op de aanrecht kets en de gang in loop.

"Waar ga je heen?" Mompelt ze me na.

"Naar verweggie-stan." Ze haalt haar schouders op.

"Doe voorzichtig." Roept ze.

"Like you care." Mompel ik.

Ik trek mijn jas aan en loop gooi de voordeur achter me dicht. Ik zou de auto kunnen nemen, maar op de een of andere manier had ik daar geen zin in vandaag. Ik trap een leeg blikje energie opzij en loop langs het huis van Zayn de stad in.

Druk was het niet, het viel op zich wel mee op een school dag.

In de verte zie ik Zayn lopen en draai me zo snel mogelijk om, in hem had ik al helemaal geen zin.

Na een tijdje lopen besluit ik aan te bellen bij Mayke, iemand die me kent en me waarschijnlijk ook begrijpt. De deur gaat al snel open en Mayke glimlacht.

"uhm Hallo? Wat brengt jou hier?" De indruk op haar gezicht is grappig en verwarrend tegelijk, ja.. Wat deed ik hier eigenlijk. Was ik hier om te zoeken naar Louis? Ik weet het niet, nee. Ik weet het wel, ik ben niet op zoek naar Louis, Louis kan oprotten.

"Geen idee om eerlijk te zijn." Mayke begint te lachen en vanaf binnen hoor ik gelach, een bekende lach. "Is er iemand?" Mompel ik.

Mayke word rood en draait zich even om. "Tja, ik heb iemand ontmoet. Ik kan niet echt single blijven." Het is niet dat ze alles aan me hoeft uit te leggen, ik ben tenslotte haar vader niet.

"Leuk voor je." Mompel ik.

Mayke schiet in de lach en weer hoor ik iemand lachen vanuit binnen. "Volgens mij kom ik ongelegen." Probeer ik de situatie een beetje beter te maken. "Nee hoor, wil je binnen komen?" Ik knik en zucht tegelijkertijd.

Mayke gaat opzij waardoor ik een stap in het nogal grootte huis zet. "Hang hier je jas maar op, en dan volg mij maar." Ik knik en hang mijn jas zoals gevraagd op, niet veel later volg ik haar door de lange gangen van het lichte huis.

"Het is hier om de hoek, misschien ken je mijn nieuwe vriend wel." Ik haal mijn schouders op. "Hoe heet hij?" Mayke begint te lachen en gooit de deur open. Maar voordat ze zijn naam kan zeggen sta ik stil.

Nietsvermoedend zit Calum op haar bank te gamen. Calum.. De vieze vuile liegende klootzak Calum.

Hij draait zich naar me om en ook hij stopt abrupt met waar hij mee bezig was. "Calum dit is Harry, Harry dit is Calum. Ben maar niet bang hoor Calum, Harry is mijn type niet, beter nog, hij is gay. Ben maar niet bang dat ik ooit wat met hem zou krijgen, ik heb het wel gehad maar toen kwam ik er dus achter dat hij gay was en-" Verder hoorde ik niet veel meer van wat Mayke allemaal zei.

Ik keek alleen maar naar Calum, wiens gezicht betrok nadat Mayke hem vertelede dat ik dus, jazeker, ik dus gay ben.

En dat was het moment dat mijn hel, helaas, begon.

---

mega mega mega sorry dat ik zo laat post, ik stress me gewoon ontzettend met school etc, maar ik beloof vanaf nu meer te posten xwienowa.

Drown •Larry Stylinson• Dutch (on hold)Where stories live. Discover now