Hoofdstuk 30 - Harry

3.3K 175 61
                                    

Ik zet de motor van de auto uit en draai me om richting Louis die wat voor zich uit zit te staren. "Waar denk je aan?" Fluister ik. Hij haalt zijn schouders op en zucht. "Aan net." Mompelt hij. "Laat het rusten, Louis. Het was niks om je zorgen over te maken, oké?" Weer haalt hij zijn schouders op, ik moet wat doen aan deze situatie.

"Weet je wat?" Zeg ik lachend. "wat?" Hij kijkt me aan en glimlacht zachtjes. "Als jij alvast de douche aan zet, dan kom ik ook zo naar boven." Ik kijk hem aan met een glimlach en hij knikt. "Oké dan." Mompelt hij.

We stappen samen de auto uit en ik loop op een afstandje achter hem aan. Ik kijk naar zijn houding en bijt op mijn lip. Styles is going to get some tonight. Nee Harry, hou je in.

Ik gooi de deur van het huis achter me dicht en kijk hoe Louis de trap op stormt. "Harry, je bent er weer." Mijn vader komt de woonkamer uit en kijkt me lachend aan. "Hoi." Mompel ik.

"Waarom ben je zo anders?" Vraagt Des. "Hoe bedoel je: anders?" Des haalt zijn schouders op en ik volg hem de keuken in. Ik pak een glas en een flesje bier en schenk het in.

"Anders alsof er iets leuks is gebeurt." Beantwoord hij mijn vraag. Ik voel hoe mijn wangen rood worden en haal mijn schouders op. "Misschien." Mompel ik.

"Ah jongen, vertel het is!" Ik schud mijn hoofd, dit hoeft hij niet te weten. "Ah kom op, ik ben je vader." Weer schud ik mijn hoofd. "Dat is nou juist het probleem, je bent mijn vader." Des begint te lachen en klopt me op mijn schouder. "Asjeblieft?" Dringt hij aan, ik zucht. Ah fuck it.

"Ik ben verliefd." Zeg ik snel en kort af. Des kijkt verschrikt op. "Je bedoelt echt verliefd?" Mompelt hij. "Uh ja? Wat anders?" Mijn vader begint te lachen.

"Mijn zoon is voor het eerst echt verliefd, het is een wonder. Vertel op: Wie is het gelukkige meisje?" Ik bijt op mijn lip en neem een slok van mijn drinken. "Uhm, tja, het is geen meisje." Fluister ik.

Ik voel mijn vader zijn ogen door mijn ziel kijkend en probeer me op mijn glas te concentreren. "Een jongen?" Ik zucht. "Nee een hamster." Spit ik uit.

"Woow Harry, ik wist niet dat je uhh.."

"Gay was? Nee ik ook niet." Kap ik hem af. Ik kijk omhoog en zie hoe mijn vader met een lepel aan het spelen is.

"Jezus, woow okay, ik ben blij voor je, denk ik." Mompelt hij nu. "Wie is de uhh gelukkige jongen?" Vraagt hij, ik haal mijn schouders op. Zal ik het hem vertellen? Waarom ook niet, ik ben nu toch al bezig.

"Louis..." Fluister ik. "Louis!? Oh god Harry, wat ben ik blij voor je. Maar, waarom?" Mompelt hij. "Tja, waarom word je verliefd?" Vraag ik waarna Des zijn schouders op haalt.

"Ik hoop gewoon dat je weet wat je doet Harry, Louis is een goede jongen en ik wil niet dat hem iets ergs overkomt, ik wil dat je weet dat ik je ook steun in je keuze. Je bent mijn zoon jongen, ik heb een verantwoordelijkheid genomen toen ik mijn zaadjes jou moeder in stopte en-"

"Pap, nee... Gewoon nee." Kap ik hem af. We schieten allebei in de lach en kijken elkaar aan. "Ik ben trots op je, Harry." Ik glimlach naar mijn vader. "Dankjewel pap." Ik sta op en sla mijn armen om mijn vader heen. Hij klopt me op mijn rug en laat me los.

"Maar nu ga ik naar boven want Louis wacht op me in de douche." Des knikt. Ik loop de keuken uit en zet mijn voet op de eerste treden van de trap, totdat mijn vader me tegenhoud.

"Harry?" Ik knik, hij klinkt nogal serieus.

"Doe het wel veilig hé." Ik kijk hem verbaasd aan en schiet in de lach. "oh god pap, ik ga nu gewoon weglopen oke? Eerst heel langzaam en dan, doei!" Ik sprint de trap omhoog en vlieg tegen de badkamer deur aan.

Even schiet ik in de lach maar kom weet tot adem als ik de douche hoor. Langzaam maak ik de deur van de badkamer open en gluur naar binnen. Ik zie hoe Louis omgedraaid in de douche staat en sluit de deur langzaam achter me.

Ik kijk naar Louis lichaam en lach, this is going to be amazing.

Drown •Larry Stylinson• Dutch (on hold)Where stories live. Discover now