Hoofdstuk 10 - Harry

2.9K 167 9
                                    

"Ben je gay of zo?" Louis kijkt op van zijn boek en opent zijn mond om te antwoorden. "Vast niet." Val ik voor hem in. Ik bijt op mij lip terwijl ik mijn nacht kastje open en er een pakje sigaretten uithaal. Louis kijkt vol walging naar het pakje terwijl ik er een sigaret uithaal en hem tussen mijn lippen stop. Ik neem een aansteker en steek de sigaret op terwijl ik er een hijs van neem. Ik irriteer me aan de blik van Louis, ik irriteer me gewoon aan Louis.

"Weet je, je zult echt moeten veranderen wil je hier kunnen overleven." Mompel ik terwijl ik opsta en Louis bij zijn kraag van het bed omhoog til. De angst in zijn ogen is goed te zien, en daardoor ga ik juist alleen maar harder verder.

"W-wat bedoel je?" Fluistert hij. "Ik ga je leren hoe je hier kan overleven." Hij kijkt me verbaasd aan. "H-hoe dan?" Mompelt hij. "Roken, nu!" Ik rijk hem de sigaret aan en hij schud wild zijn hoofd. "Nee." Zegt hij vast besloten. "Ik hoop voor jou dat je deze sigaret liever in je mond hebt dan ik je gezicht." Hij slikt hard waardoor ik de sigaret in zijn handen duw. Hij neemt hem trillend aan en ik laat hem los.

"Les 1, roken." Mompel ik. "Doe je dat niet dan kun je klappen verwachten, en is het niet vandaag, en niet door mij. Dan wel morgen op school door Zayn." Hij trilt helemaal maar stopt de sigaret tussen zijn lippen. Hij zucht diep en neemt er een hijs aan, en wanneer hij uitademt, begint hij als een huilende baby te hoesten en te janken. Ik schiet in de lach en trek de sigaret uit zijn handen. Ik neem een laatste hijs en gooi hem voor zijn voeten neer. Ik ga er stampend op staan waardoor hij op schrikt. "Je bent echt een meisje, rat." Ik duw hem zijn bed op en hoor hoe zijn hoofd de muur raakt. "Oopsie." Ik trek mijn badjas uit en doe mijn haar in een knotje.

Zonder enige aandacht aan de rat te geven of aan het feit dat ik in mijn boxer sta loop ik de trap af naar beneden. Ik hoor gegiechel en gelach vanuit de woonkamer komen en loop lachend naar binnen. "Goede avond ouwe." Zeg ik als ik mijn vader een box geef tegen zijn schouder. "Waarom ben jij ineens zo vrolijk?" Zegt hij lachend. Ik ga op een stoel zitten en gooi mijn benen op tafel.

"Had je niet wat aan kunnen doen, jongen?" Zegt Johannah lachend. Ik haal een jointje, die ik al had gedraaid, onder het kussen vandaan, waar ik het had verstopt, en zet hem tussen mijn lippen. "Heeft er iemand toevallig een aansteker bij de hand?" Iedereen houd hun mond dicht en ze kijken me verbaasd en afvragend aan. "Nee? Dan gebruik ik de mijne maar." Ik haal ook een aansteker tevoorschijn en steek mijn jointje aan. "Harry, asjeblieft niet." Ik negeer mijn vader en keer me naar Johannah, operatie ratten verdelger gaat van start.

"Weet u, mevrouw Tomlinson?" Ze hoest een beetje als ik de rook uitblaas. Ze knikt schijnheilig. "Wilt u weten hoe Louis aan al die blauwe plekken, wonden, en het blauwe oog komt?" Ze knikt alsof ze de uitslag van de loterij krijgt. "Dankzij mij, moet u eens horen, ik en mijn goede vriend Louis moesten tegen elkaar boxen van onze leraar, en het spijt me, maar ik had zo het gevoel dat ik wat sterker ben dan uw geweldige zoon." Haar mond valt wagenwijd open waardoor ik begin te lachen. Ik voel hoe ik wat lichter in mijn hoofd word en kijk naar mijn vader die maar al te goed weet dat ik de waarheid spreek.

"Harry, moet ik je herinneren aan-" Ik schud mijn hoofd en mompel wat. "En weet u wat nou nog het allerleukste is, mijn goede vriend Zayn helpt me maar al te graag." Ik zie hoe Johannah wil gaan huilen, maar om mijn vader en Johannah nog meer tegen elkaar te laten op draaien, heb ik nog een verassing. "Oh en mevrouw Tomlinson, dankzij mij heeft uw zoon net gerookt, graag gedaan hoor! Ik deed het met alle plezier. Nou als u, mevrouw ratten plaag me wilt excuseren, dan ga ik naar bed." Ik sta tegelijkertijd met Johannah op. Ze komt dreigend mijn kant op. Het grappig is dat mijn vader niks doet, voor mij niet en voor Johannah niet.

"Des! Ik wil niet dat mijn zoon met zo'n verschrikkelijk voorbeeld op een kamer slaapt." Ze gaat voor me staan en draait zich heel even om naar Des die zonder enig idee wat hij moet doen voor zich uit staart. "Er is geen andere mogelijkheid." Mompelt hij.

Johannah draait zich terug om naar mij, en voordat ze haar mond kan opentrekken om me op welke manier dan ook uit te schelden, neem ik een hele grootte hijs van mijn joint en blaas het in een keer in haar gezicht uit. "Daar word je high van." Fluister ik met een grote grijns op mijn gezicht voordat ik de joint op haar schoenen laat vallen en vrolijk de trap op loop naar mijn kamer, waar als ik binnen kom, Louis al slaapt.

Drown •Larry Stylinson• Dutch (on hold)Where stories live. Discover now