Hoofdstuk 12 - Harry

3K 167 26
                                    

Ik sta verveeld op en neem mijn rugzak op mijn rug. Terwijl ik naar voren in de klas wil lopen bots ik express hard tegen Louis aan die druk in gesprek is met Mayke. "Aii, sorry, ik zag je niet staan, je bent ook gewoon zo onbelangrijk." Mompel ik. Ik hoor hoe Zayn achter me in de lach schiet en hij beukt ook nog een keer tegen Louis aan.

Als we het klas lokaal verlaten blijf ik alleen voor de deur staan, wachtend op mayke. En nog geen 1 minuut later loopt ze samen met Louis het lokaal uit, hij moet met zijn poten van haar afblijven. "Hey Mayke, kan ik je even, uhh spreken?" Ze lacht en kijkt naar Louis die zachtjes op zijn lip bijt. "Ik ga wel alleen naar de aula." Mompelt hij terwijl hij weg loopt. "Ja doe dat, rat." Roep ik hem na. Ik kijk naar Mayke en pak haar hand vast waarna ik haar meeneem naar een hoekje, buiten de school.

"Waarom zijn we hier?" Vraagt ze verasst. Ik laat haar los en glimlach. "Ik wilde je eigenlijk wat vragen, en ik dacht; waarom niet gewoon even privé?" Ze haalt haar schouders op en knikt. "Heb je al iemand voor het schoolfeest? Ik weet het, het is pas over twee weken of zo, maar ik vraag je nu al voordat iemand anders het doet, je bent namelijk best wel, hoe zeg je dat, knap." Ik zie hoe haar wangen rood kleuren waardoor ik er met mijn koude handen langs streel. "Nou, natuurlijk wil ik met je naar het feest, je bent een geweldige jongen, en ontzettend lekker." Ze giechelt zachtjes waardoor ik haar hand weer vastpak.

"Heb je zin om vanavond af te spreken, bij mij thuis?" Ze kijkt verbaasd op. "Zo, dus de Harry Styles, de bad boy van de school vraagt me of ik vanavond bij hem thuis wil komen, wat moet ik daar dan van verwachten?" Ik lach en haal mijn schouders op. "Ik kan ook heus wel een gentle man zijn." En met die woorden en een snelle knuffel loop ik terug de school binnen op zoek naar Zayn.

En op zulke momenten loop je gelukkig dan net tegen hem aan. "Dude pas o- Oh hee, Harry, jij bent het maar." Ik geef hem een lichte klap op zijn schouder en samen lopen we de aula in. Ik was nooit echt het type dat zich altijd aan de regels hield, ik verbrak ze liever.

Ik haal mijn pakje sigaretten uit mijn zak en steek er een op. "Harry." Fluistert Zayn die wijst naar Louis die alleen aan een tafel zit. "Zullen we hem wat gezelschap gaan brengen?" Mompelt hij. Ik knik lachend terwijl ik een hijs neem van mijn sigaret. We lopen naar de tafel en ik neem plaats tegenover Louis, en Zayn naast hem.

"Hee, rat. Zit je nou zomaar alleen?" Zeg ik sarcastisch. "Waar zijn al je vrienden? Oh nee, ratten hebben alleen vijanden." Mompelt Zayn in Louis oor waardoor Louis zich verstikt in de boterham die hij net in zijn mond stopte. "Hijsje?" Fluister ik als ik hem de sigaret toe rijk. Hij schud wild zijn hoofd, maar ik laat het hier niet bij, hij wilde het gister, dus dan wil hij het nu nog. "Weet je nog wat ik je had geleerd?" Zeg ik lachend. Zayn kijkt raar op waardoor ik mijn hoofd schud. "Was maar een geintje hoor." Mompel ik gauw. Maar Louis wist wel beter.

Ik hou de sigaret voor zijn gezicht en hij kijkt er met wijd openstaande ogen naar. Als hij na 5 minuten nog niks doet duw ik de sigaret voor 2 seconden tegen zijn nek. "Ah FUCK." Schreeuwt hij bijna uit. Door een reflex duwt Zayn hem in zijn boterhammen. "Had die maar niet zo moeten gillen." Was zijn excuus.

De congiërge komt onze kant op waardoor ik de sigaret weg stop, en Zayn Louis los laat die omhoog komt met eten over zijn hele gezicht. "Is er iets mis?" Vraagt de nog jonge, jongen met geblondeerd haar en een permanente lach. Hij zal hier wel stage lopen. "Nee joh, ik was mijn broertje lief even een beetje aan het plagen, je kent het, de goede oude broeder liefde. Zou jij toch moeten weten, ehh- Sorry volgens mij ben ik je naam vergeten." Ik probeerde altijd praatjes te maken met mensen als ik iets verkeerds deed, waardoor ze het zouden weten.

"je hebt het nog nooit gevraagd, maar het is Niall. Aangenaamd." Ik knik lachend. "Ah, wat stom van me, natuurlijk. Nou, als je het niet erg vind Niall, dan gaan wij even verder met de gezelligheid." Zeg ik als Zayn goedkeurend mompelt. Niall glimlacht en loopt vrolijk weg.

"Zo, dat was maar op het nippertje." Mompelt Zayn, ik knik instemmend en tover mijn sigaret terug tevoorschijn. Ik neem er een laatste hijs van en gooi de rest op Louis eten, zo die heeft geen eten meer vandaag.

"Oops." Zeg ik sarcastisch.

Drown •Larry Stylinson• Dutch (on hold)Where stories live. Discover now