Hoți omorâți de trăsnet - coincidență sau pedeapsă divină?

1.5K 40 0
                                    

În ultimele câteva zile, un video face furori pe Internet – este vorba de niște hoți care, după ce au jefuit o biserică, sunt brusc loviți de un trăsnet puternic. Bineînțeles că întâmplarea a dus la o serie de comentarii, unii spunând că este vorba despre un exemplu de intervenție divină.

Pentru cei credincioși, intervenția divină, sau mai exact implicarea lui Dumnezeu în lume este o realitate constantă. Dumnezeu vede tot, știe tot și poate interveni pentru a schimba ceva, pentru a ajuta sau a pedepsi pe cineva. Ceea ce unii explică prin cauzalitate sau legi științifice, dar mai ales ceea ce unii explică prin coincidență ciudată, alții văd ca fiind intervenția divină pe Pământ. La limită, orice eveniment poate fi explicat prin intervenția lui Dumnezeu, dar aceste coincidențe stranii sunt văzute ca exemple clare ale prezenței unei entități ce urmărește lumea.

Trăsnetul, cu lumina sa orbitoare și acompaniat de bubuitul tunetului a fost corelat de multă vreme cu mâna unui zeu atotputernic ce pedepsește omenirea. Lumina din cer capabilă de distrugere despre care azi știm că este o descărcare electrică între nori și pământ a fost explicată prin forțe supranaturale în trecut. Dar iată că și astăzi, în special în cazuri bizare, oamenii tind să vadă în fenomene naturale altceva. Și este de înțeles, mai ales când trăsnetul pedepsește oameni răufăcători!

Hoții omorâți de trăsnet în Rusia:

Filmarea nu este foarte bună, însă se poate vedea limpede cum o mașină pur și simplu este redusă la o grămadă informă în flăcări într-o secundă. Povestea din spatele video-ului este aceasta: în mașină erau niște hoți (nu se cunoaște numărul lor) mascați care tocmai jefuiseră o biserică din St. Petersburg. Mașina este urmărită pe autostradă de o mașină a poliției în timpul unei furtuni. Deodată, mașina hoților explodează în flăcări. Din ea rămân doar rămășițe.

Martorii spun că a fost vorba de un trăsnet ce a lovit direct mașina în chestiune. Și în video putem vedea o lumină exact în momentul în care autovehiculul își pierde controlul și izbucnește în flăcări.

O altă mașină a fost avariată, de aceea unii spun că poate a fost vorba de un accident rutier – însă rareori un vehicul explodează în flăcări în urma unei coliziuni cu o altă mașină! Cei din mașina trăsnită au murit pe loc, reduși la cenușă.

Ceea ce face acest caz straniu este atât faptul că trăsnetul a lovit exact mașina în care se aflau jefuitorii de biserici, cât și raritatea fenomenului în sine. Deși mulți au frica de a fi loviți de trăsnete și deși auzim la știri astfel de cazuri, probabilitatea de a muri în acest fel este una scăzută. De fapt, de cele mai multe ori, cei loviți de trăsnet supraviețuiesc.

LegendeWhere stories live. Discover now