10 boli transmisibile pe cale spirituala

2.3K 48 0
                                    


10 boli transmisibile pe cale spirituala – viata spirituala este la fel de importata precum orice alta parte a existentei umane. Spiritul este legat de partea fizica a fiecarei persoane si astfel, influenteaza modul in care se dezvolta fizicul, spiritualul si mentalul deopotriva. Pentru a fi sanatosi avem nevoie de un echilibru intre diferitele stari umane si, daca obtinem un echilibru, reusim sa ducem o viata frumoasa si lipsita de griji si probleme. Se intampla insa ca anumite boli sa fie susceptibile oamenilor din punct de vedere spiritual. Viziunile  spirituale ale oamenilor, perspectivele si experientele acestora sunt infectate de contaminanti care dau o relatie imatura si confuza a principiilor spirituale care par la fel de invizibile precum si  bolile transmisibile sexual. Iata zece din cele mai comune boli spirituale care se transmit de la om la om:

Complexul oamenilor alesi nu este limitat anumitor religii, gasindu-se in prezent in intreaga lume in diferite forme. Aceasta “boala” presupune ca cei care sufera de ea sa se considere a apartinand unui grup select de oameni evoluati spiritual si puternici si iluminati care sunt mai buni decat restul oamenilor. Exista o distinctie destul de mare intre cei care si-au gasit cu adevarat calea cea dreapta si comunitatea potrivita si cei care se cred Cel Ales.
Mintea de grup reprezinta un fel de boala spirituala care presupune ca indivizii sa fie co-dependenti in mod traditional unii de altii. Se mai intituleaza mentalitate cultica sau boala ashram si include membrii unui grup spiritual are se pun de acord in mod inconstient si subtil cu privire la modurile corecte de gandire, vorbire, imbracat si modul correct de comportament. Indivizii si grupurile infectate de aceasta boala spirituala ii indeparteaza  pe ceilalti si pe atitudinile si circumstantele care nu sunt in conformitate cu regulile stiute ale grupului.

O alta boala spirituala care infecteaza tot mai multi oameni este mandria spirituala. Aceasta se naste cand practicantul, dupa ani intregi de efort spiritual, atinge un anumit grad de inteligenta si foloseste aceasta dezvoltare spirituala pentru a justifica negarea oricarei alte experiente noi. Acest simtamant de superioritate spirituala este un simptom al acestei boli ce se transmite pe cale spirituala. Se manifesta drept un sentiment subtil de “sunt mai bun, mai intelept si deasupra altora pentru ca sunt spiritual”.
Productia in masa de invatatori spiritualidauneaza foarte mult spritiualitatii pentru ca majoritatea ii invata pe oameni sa se creaza iluminati spiritual desi acestia nu se afla nici pe departe destul de aproape. Marea problema a castor invatatori spirituali nu este doar ca ii invata gresit pe altii ci si ca si ei se considera pe nedrept iluminati.
Ego-ul spiritualizat are loc cand personalitatea egoista devina impregnata complet cu idei si concepte spirituale. Rezultatul este o structura individuala spiritualizata care ii face pe oameni invulnerabili la ajutor, sfaturi si feedback. Oamenii cu un ego spiritualizat devin imuni si impenetrabili si nu mai pot creste din punct de vedere spiritual.

O alta boala spirituala care se transmite esteidentificarea cu experientele spirituale. Egoul se identifica cu experienta spirituala a individului si o preia ca si cea proprie, incepand sa creada ca oamenii devin parti fizice ale acestora. In majoritatea cazurilor identificarea cu propriile experiente spirituale nu tine foarte mult, insa persista la cei care cred ca sunt iluminati sau cei care devin invatatori spirituali.
Motivatiile confuze sunt boli care se transmit spiritual pentru ca,  desi dorinta oamenilor de a creste este pura si ingénue, aceasta adesea se amesteca cu motivatii pamantesti precum cea de a fi iubiti, de a apartine cuiva si de a umple propriile goluri sufletesti. Motivatiile confuse se manifesta si prin credinta ca o cale spirituala va inlatura suferinta si ambitiile spirituale in speranta ca vom deveni speciali si alesi pentru un tel iluminat.
Spiritualitatea falsa este o alta boala ce poate infecta oamenii la nivel spiritual, aceasta manifestandu-se prin tendinta oamenilor de a vorbi, de da se imbraca si de a se comporta asa cum isi imagineaza ei ca se comporta o persoana iluminata. Acest fel de spiritualitate mimata imita realizarea spirituala in modul in care si materialele de imitatie imita pieile reale de animale.
Spiritualitatea fast food reprezinta acel moment in care spirtiualitatea ingénua se amesteca cu cultura ce celebreaza viteza, multitaskingul si gratificarea instanta iar rezultatul acesteia este un melanj de mimicism si falsitate. Este un produs al fanteziei intelese si comune ca eliberarea de suferinta a conditiei umane pote fi rapida si usoara. Transformarea spirituala nu poate fi avuta rapid si simplu de catre nimeni.

O ultima boala care se transmite pe cale spirituala este virusul credintei in iluminare totala. Acest tip de boala opreste evolutia spirituala a oamenilor pentru ca in incercarea de a ajunge la finalul calatoriei spirituale, oamenii cred ca si-au incheiat calatoria spirituala in intregime, iar progresul spiritual este oprit pentru ca aceasta credinta devine cristalizata in psihicul uman. Cei care incep sa creada ca au ajuns la capatul drumului spiritual nu vor mai putea sa se dezvolte.

Esenta iubirii este perceptia, iar esenta sinelui este perceptia de sine. Oamenii se pot indragosti si pot insa sa vada clar, caci a iubi inseamna sa ai ochi sa vezi cu adevarat si nu sa fii orbit. Doar cand oamenii se vad clar pe sine vor putea incepe sa iubeasca cu adevarat si pe altii.

LegendeWhere stories live. Discover now