Extraterestri in propria noastra curte? Oamenii de stiinta spun ca da!

5.2K 108 3
                                    

Extraterestri in propria noastra curte? Oamenii de stiinta spun ca da!
Se pare ca nu cunoastem totul nici macar despre Terra si despre multitudinea de fiinte care isi au salasul aici, ce sa mai spunem de alte planete sau sisteme solare? Ctenoforele sunt fiinte ciudate pe care oamenii de stiinta le-au studiat mai in detaliu in ultima vreme, descoperind ca aceste animale aparent simple sunt construite intr-un mod ingenios. Animalele au un sistem nervos unic care se poate regenera foarte rapid, chiar si in cateva zile, putand fi folosite pentru a ajuta in terapiile de tratare a leziunilor creierului spre exemplu.
Cercetatorii de la Universitatea din Florida sunt uimiti de aceasta descoperire si declara ca este ca si cum ar fi descoperit fiinte extraterestre chiar in propria ograda.
Ctenoforele sunt similare cu animalele marine si reprezinta o increngatura a acestora, fiind cel mai apropiate ca si specie cu meduzele (alaturi de care fusesera in trecut catalogate drept celenterate).
Ctenoforele sunt insa mult diferite fata de meduze pentru ca sunt formate diferit si au un sistem nervos unic. Cercetatorii au descoperit ca in ceea ce priveste obtinerea de complexitate nervoasa, aceste vietati au urmat o evolutie complet diferita fata de alte animale. Un cercetator din cadrul Universitatii din Florida considera chiar ca aceste ctenofore sunt extraterestri ai marilor pentru ca prezinta un substrat molecular deosebit al trasaturilor fundamentale ce include dezvoltarea, sistemul imunitar, musculatura si sistemul nervos. Oamenii de stiinta au reusit sa identifice genomul a peste 10 specii de ctenofore si au descoperit ca aceste animale si-au dezvoltat organe complexe, muschi, neuroni si comportamente sofisticate, mai dezvoltate decat spongierii, considerati stramosii lor, acestia neprezentand sistem imunitar.
Aceasta descoperire a ctenoforilor va necesita reclasificarea lor in regnul animal si va schimba conceptii zoologice ce dateaza de 2 secole. Ceea ce este uimitor este faptul ca animalele nou reclasificate isi pot regenera un creier elementar care mai este numit si organ aboral sau sensor de gravitatie, reusind acest lucru in 3 zile si jumatate. Un astfel de ctenofor a reusit sa isi reconstruiasca organul vital de patru ori, au mai descoperit cercetatorii.
Aceasta descoperire ar putea ajuta medicina in sensul ca se vor dezvolta noi cai de studiere a bolilor neurodegenerative porecum Parkinsonul si Alzheimerul, oferind noi cei de dezvoltare a biotehnologiei care salveaza vieti.
Ctenoforele folosesc un model unic de transmitere a semnalelor neurale prin intermediul glutamatului si al peptidelor, nefolosind serotonina, acetilcolina sau dopamina, ori alti neurotransmitatori. Acestea au o retea diversificata de sinapse electrice si prezinta modificari in ceea ce priveste materialul genetic.
Aceasta descoperire nemai-intalnita la animale ii va ajuta pe oamenii de stiinta sa isi revizuiasca modul de clasificare si analiza a regnului animal. Se pare ca natura este in esenta mult mai inventiva decat credeau oamenii pana in prezent.

LegendeTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon