Legende urbane din Japonia ce te infioara!

5.8K 105 14
                                    

In orice colt al lumii ai merge, vei auzi legende urbane infioratoare, care se iau la intrecere cu orice film horror modern; iar Japonia nu duce lipsa de astfel de povesti transmise din generatii in generatii, fiind o tara in care modernul se imbina armonios cu traditionalul, cu stravechiul.

Poemul Tomino's Hell (Iadul lui Tomino)

Tomino's Hell este un poem japonez scris de catre Yomota Inuhiko si publicat intr-o colectie de poezii in anul 1919. Se spune ca poemul este blestemat, oricine ar avea curajul sa il citeasca cu voce tare in intregime fiind apoi urmarit de blestemul sau. Cine il va citi, va suferi lucruri ingrozitoare, blestemul neiertand pe nimeni (de la cei carora li se intampla accidente la doar o zi-doua, la cei care nu mai traiesc mult timp).

Teke Teke
O legenda urbana din Japonia care a inspirat un film horror in anul 2009: Teke Teke ar fi un spirit razbunator, manios, al unei tinere care a cazut pe linia metroului si a fost taiata in doua de tren. Acum, ea isi taraste partea superioara a trupului, mergand in coate si omoara cu furie pe oricine intalneste, taindu-l in doua cu o coasa sau cu un ferastrau, la fel cum si ea a patit.

Okiku - papusa

O papusa chiar draguta (daca nu aveti fobie de papusi!), imbracata elegant intr-un kimono; insa...posedata de spiritul unei fetite. Dovada? Parul papusii, initial scurt, a inceput sa creasca! Din anul 1938, papusa se afla in Templul Mannenji, iar parul sau, desi tuns regulat, continua sa creasca.

Satul Inunaki

Legenda urbana infioratoare sau adevar ingrozitor? Exista in Japonia un sat izolat de orice alta localitate si de lumea moderna. Se spune ca locuitorii duc o viata oribila, incestul, omorul si canibalismul fiind la ordinea zilei in comunitate. Nu exista deloc legaturi cu lumea exterioara - nu au nici telefoane sau alte aparate. Se spune ca mai multi curiosi au mers in acest sat sa afle adevarul...insa nu s-au mai intors...

Kuchisake Onna

Kuchisake Onna inseamna in traducere femeie cu gura taiata (imaginea lui Joker este ajutatoare)! Ea se plimba noapte de noapte in oras cautand o victima cu care se joaca sadic. Rasare pe neasteptate din colturile intunecate ale strazii si intreaba nefericitii pe care-i intalneste: „sunt draguta?"; daca ii spui „nu", iti taie capul cu o pereche de foarfece; daca ii spui „da", isi scoate masca aratandu-ti gura deformata si te intreaba din nou „sunt draguta?"; daca ii spui „nu", iti taie tot trupul in doua; daca ii spui „da", iti taie gura, facandu-te la fel de dragut...

Tunelul Kiyotaki

Poate doar o alta legenda urbana, insa nu ai vrea sa treci prin acest tunel; construit in anul 1927, muncitorii supusi la conditii extreme de munca au murit in numar mare. Tunelul este bantuit de spiritele muncitorilor, dar si de cele ale oamenilor care au murit in diferite accidente pe cand treceau prin tunel. Se spune ca spiritele iti intra in masina si provoaca astfel accidente; exista si o oglinda in tunel, iar daca vezi un spirit in acea oglinda, vei avea o moarte ingrozitoare curand.

Hitobashira - pilonii umani

Legenda mesterului Manole isi are corespondent intr-o legenda urbana din Japonia; de fapt, totul porneste de la adevar istoric: pentru a multumi zeii si a asigura astfel rezistenta si echilibrul cladirilor, existau hitobashira - piloni sau stalpi umani, oameni care se sacrificau si erau ingropati de vii in fundatie sau in peretii cladirii. Astfel, spiritul lor ramanea pe veci in cladire si o proteja. Iar astazi multe dintre aceste constructii sunt bantuite de spiritele neodihnite ale acestor sacrificii umane...


LegendeWhere stories live. Discover now