Part 59: "Izvući ćemo ga."

1.4K 93 135
                                    

Zara's POV

"Ovo ovako više ne ide."- progunđa baka Karmen gledajući u Noru koja se već tjedan dana ponaša kao duh, ponaša se kao da ne želi biti dio ovog svega. Kada smo se vratili sa suđenja nije je bilo, a onda je došla zauzela svoje mjesto, stolica, terasa i gledanje u prazno bez riječi. Bila su joj braća, razgovarala s njom, ali to nije bio razgovor nego monolog jer ni njih nije doživljavala. Odustali su i ostavili nam ju. Baka šizi jer ju ne može takvu gledati, naš odvjetnik je tužio slučaj i odluku koja je donešena u nadi da će se Ethan moći braniti sa slobode, ne. Ne može.

"Mi to shvaćamo, objasnite to njoj."- kaže Chase upirući u smjeru gdje se nalazi Nora već tjedan dana. Kada smo tu ne jede i ne spava, a iskreno se nadam da to radi kada mi odemo odavde.

"Ne postoji nekakva šansa da će uskoro izaći van?"- upita baka gledajući u Chasea očekujući odgovor.

"Teško, novo suđenje će potrajati, trebamo skupiti dokaze, svjedoke, sve dokazati, sazvati novo suđenje. Trajat će to godinama."- nezadovoljno odgovori Chase na što zagrizem usne čuvši da za Ethana ne postoji svjetla budućnost, ne tako skoro. Nora i on se mogu početi natjecati tko će prije poludjeti.

"Vi vidite nju? Ona će psihički otići za manje od godinu dana."- Azra se uplete u razgovor ispruženog prsta prema Nori.

"Ni on nije daleko."- nadoveže se Chase misleći na Ethana.

"Dobro, ako ne može jednostavno, mi ćemo uzeti stvar u svoje ruke."- pljesne rukama baka i odmah sam znala da smjera nešto.

"Imate nešto na umu?"- nesigurno upita Elliot, dok sam ju ja već pozorno pratila očekujući odgovor.

"Chase, možemo li oteti Ethana iz zatvora?"- glasno se nakašljem i nasmijem kad čujem postavljeno pitanje misleći kako ona nije normalna.

"Teta Karmen, šalite se?"- nesigurno ju pogleda i upita Chase.

"Ne. Smrtno sam ozbiljna. Ako ga uspijemo izvući iz tog zatvora, imam kuću u Los Angelesu i neka Nora i on budu tamo dok mi ne dokažemo da je on nevin."- svi se međusobno pogledamo smijući se njezinoj ideji jer se ona stvarno nije šalila. Druge ideje ovdje ne postoje, za njih dvoje očito ovo nije mjesto da budu sretni. Možda uspiju u Los Angelesu.

"Chase?"- Azra ga upitno zazove očekujući odgovor koji svi iščekujemo.

"Znam da ovo što predlažem da nije dobro, ali želite li da njih dvoje prolupaju? I prije svega ovoga im je život bio gorak, dajte da im napokon zasladimo taj život da bar malo uživaju u ovom životu."- ovim riječima je pokušala nagovoriti Chasea koji je razmišljao o ovome, nije izgledao zadovoljno.

"Molim te, Chase."- kad shvatim da se premišlja odlučim ga zamoliti nadajući se da ću ga nagovoriti.

Nije odgovarao, a baka ga uhvati pod ruku i odvuče do terase upirući prstom u Noru koja čak ni na to nije trzala.

"Želiš li narednih godinu dana gledati ovo? Nju i Ethana kako ti nestaju pred očima, ne nestaju samo tebi i nama nestaju, oni sami sebi nestaju u očima."

"Psihički se uništava, krivi sebe za sve što se događa oko nje, doslovno umire, samo što je ta smrt gora. Polako odumire svaki dio nje uz bol koju šutnjom opisuje. Chase ona umire, Ethan umire. Hoćemo li im to dozvoliti?"- baka je upirala prstom u nju i glasnije govorila kako bi ju shvatio ozbiljno, pokušala ga je svojim dubokim riječima dozvati pameti u nadi da će pristati na njezinu ideju.

"Nećemo."- napokon odgovori i pljesne rukama tjerajući nam osmijeh na lice.

"Šta si rekao?"- šokirano ispali Iliya koji se iznenadio odgovorom kojeg smo svi očekivali. Učinit ćemo to, spasit ćemo ih.

Svugdje tiWhere stories live. Discover now