Kapitola 41. Časť 1.

69 5 0
                                    

A/N: Nové postavy, nové postavy. Nemala by som, ale stále ich vytváram. Ach jaj, kto si ich má všetky pamätať?

Miestnosť zavalili lúče slnečného svetla, keď Marius vyšiel späť do ulíc. Ja som ešte stále bola napätá a pripravená na boj, ale on sa zdal úplne uvoľnený a sebavedomý, akoby si bol sto percentne istý, že na neho nezaútočíme čo, pripúšťam, by naozaj bolo nesmierne hlúpe od nás. Uvedomila som si aj, že napriek tomu, že v prístave bol ešte úplne celý mokrý, teraz už nebola na ňom ani kvapka vody. Vyschol až príliš rýchlo, aj keď bolo vonku veľmi teplo.

Pozrela som na Yunga, či nevie čo je to za situáciu a prekvapil ma jeho nenávistný pohľad, ktorý vrhal na Mariusov chrbát. Ešte viac ma prekvapilo, keď ho nasledoval ako prvý. Vyšla som hneď za ním a pozorovala jeho a Mariusa ako nám náš sprievodca vykladal o meste a o jeho obyvateľoch. Teiji sa ho spýtal aj na druidov a mágiu. Táto téma ho očividne veľmi zaujímala a celý čas ma oči prilepené na Mariusovej tvári, ktorý však venoval viac pozornosti mne a sem-tam do konverzácie zapojil nejaký flirtovný vtip, alebo pohľad. Bola som zvyknutá na nemiestne narážky a chlapov, ktorí so mnou flirtovali napriek môjmu nezáujmu, ale Yungovi to nebolo po chuti. Ani som nemusela pozrieť jeho smerom, cítila som nenávistnú auru, ktorá z neho sálala. Nechápem prečo mu tak veľmi vadili flirtujúci muži, stretávam sa s tým každý deň, nemusí ma chrániť.

Ani som nevedela ako a dostali sme sa späť do prístavu, kde k Mariusovi pribehol ten mladík. "Klent, postaraj sa, aby dostali správne tlačivo na vyplnenie pre kapitána." Marius sa otočil na nás. "Ktorý z vás je kapitán? Zabudol som."

"Ja som." Ozval sa Yung chladne.

Marius pokynul smerom k budove v prístave. "Klent, odveď kapitána do kancelárie a vysvetli mu, ako to tu funguje." Otočil sa ku mne a Teijimu. "My sa pôjdeme pozrieť do školy a navštíviť krčmu."

Yung sa zdal, že chce protestovať, ale mladík ho už volal preč. Teiji mu naznačil nech ide a tak sa Yung, s posledným podozrievavým pohľadom na Mariusa otočil a odišiel. Klent do neho začal niečo hustiť a energicky poskakovať kým šli do prístavnej budovy.

Marius sa otočil a zamieril späť do mesta. "No poďte, ideme navštíviť môjho starého kamaráta." Teiji ho hneď nasledoval. Pozrela som s obavami za Yungom. Budem asi musieť počkať, než sa budeme môcť porozprávať.

"Themis." Zavolal ma Teiji. "No poď." Nezdal sa vôbec nedôverčivý voči Mariusovi, jeho postoj odzrkadľoval Mariusov uvoľnený. Vydala som sa za nimi. "Čiže kto je to vlastne ten tvoj starý kamarát?" Teiji zase začal venovať svoju plnú pozornosť Mariusovi. Pripadalo mi podozrivé, že je k nemu tak necharakteristicky priateľský.

Marius sa na neho uškrnul. "Čo všetko viete o druidoch a mágii?"

Preblesol mi hlavou ten amulet, o ktorom hovoril Yung. Než som stihla mať vnútorné dilema o tom, koľko viem, odpovedal za nás Teiji. "Dokopy nič. Iba veci z poviedok a rozprávok."

Marius sa uchechtol. "Tak tento týpek ťa naučí viac, ako ktokoľvek iný. Ale pravdaže, keby mal niekto záujem o špecializované lekcie, som vždy otvorený." Venoval mi veľavýznamný pohľad. Rozhodla som sa hrať jeho hru.

"Hmm, také lekcie by neboli zlé." Povedala som nonšalantne, aby som sa nezdala príliš zaujatá ponukou. Niekedy pomôže, keď sa na mňa človek snaží zapôsobiť. Väčšinou z nich vytiahnem viac informácií. V Mariusových očiach sa objavila iskrička záujmu.

"Môžeme začať kedykoľvek. Hneď zistím aké máš talenty." Zapriadol Marius.

"Mňa by skôr zaujímalo, čoho si schopný ty. Čo také ti ide najlepšie z mágie?"

Život na jednej lodiWhere stories live. Discover now