Kapitola 36.

122 8 6
                                    

Chvíľu sme tam hore len sedeli a zišli sme až keď zašlo slnko. Postupne zo mňa opadával nepríjemný pocit a bol som čoraz viac rád, že sme sa udobrili. Themisin vzťah ku Dvoru bol síce trochu prekvapivý ale očividne už tam nepatrila. Aspoň sa všetko tým pádom vysvetlilo. Napadlo mi, že by to asi trebalo povedať Teijimu a Themis súhlasila. Povedal som jej však nech si ide ľahnúť a poviem to Teijimu ja sám. Asi už nemala veľa energie nazvyš, keďže znova súhlasila a odšuchtala sa do podpalubia.

Najprv som zaklopal a potom otvoril dvere do Teijiho kajuty. Sedel za stolom s nejakými papiermi a perom v ruke. Všetko však odložil, keď som vošiel. "Predpokladám, že už nie ste na nože."

"Predpokladáš správne."

Spokojne si vydýchol a položil papiere a pero na stôl. "To je fajn. Teraz si sa mi s tým prišiel pochváliť?" Nadvihol sa mu jeden kútik úst v mierne provokatívnom úsmeve.

Pokrútil som hlavou. "Prišiel som ti oznámiť, čo mi Themis povedala. Malo by ťa to zaujímať."

Zvážnel a plne sa otočil na mňa na stoličke. "Čo ti povedala?"

"Povedala mi o Dvornej jednotke vedenej vládcom Dvora, jej otcom. Bola jej súčasťou dokým sme ju nechytili" tie slová mi zanechávali horkú pachuť na jazyku,  "a nebola označená ako zradca."

"Aha. A myslíš, že bude s tým nejaký problém?" Spýtal sa ma zachmúrene.

Neisto som naklonil hlavu. "Pravdepodobne nie. Nezdala sa, že by sa tam chcela vrátiť ale nie si istá na čom stojí, čiže ťažko povedať."

Pokýval rukou. "Verím v tvoj úsudok Yung, vyznáš sa v ľuďoch lepšie ako ja a hlavne v nej." Posledné povedal s veľavýznamným pohľadom.

Iba som potriasol hlavou a odignoroval to. "Okrem toho som sa ešte chcel na niečo opýtať." Prišiel som ku stolu a zaujal miesto na stoličke vedľa neho. "Hovoril si, že vieš, kam nám treba ísť, ale nikdy si nepovedal, kde presne to 'niekam' je."

Výraz mu ešte trochu viac potemnel ale vzdychol si a oprel sa lakťom o stôl. "Od mojich rodičov som zvykol počúvať o všelijakých historkách ale keď som o Bielom drakovi počul aj od niekoho iného, napadlo mi, že nie všetko museli byť len historky. Jedna z nich bola aj o istom rybárovi, ktorí žije osamelo na svojej loďke uprostred oceána. Nikto nevie kto alebo čo vlastne je, ale všetci, ktorí sa s ním kedy stretli našli, čo hľadali." Vážne sa na mňa pozrel. "Teda aspoň tí, ktorí sa od neho dostali. Pokiaľ viem, nájdeš ho iba ak sedíš v rovnakej bárke ako on, čiže na lodi ho môźeme hľadať koľko chceme ale nenájdeme ho. Preto je však také nebezpečné. Rybárska bárka a oceán nejdú veľmi dobre dokopy."

Nadvihol som jedno obočie. "Nechceš snáď povedať, že sa máme teraz začať plaviť všade v bárke?"

Odfrkol si a pokrútil hlavou. "Jasné, že nie. Moji rodičia sa aspoň dostali blízko, ak ho aj nenašli. Jeho bárka by sa mala nechádzať niekde tu." Zapichol prst do mapy napoly rozloženej na stole. Pozrel som na neho trochu nedôverčivo. Ukazoval na šíre more. "Keď sa tam priblížime s loďou, mali by sme naraziť na hmlu ale keď nastúpime do bárky, mali by sme ho byť schopní nájsť." Vzdychol si a oprel sa o stoličku. "Neviem ako presne to funguje, ale to nevedeli ani moji rodičia. Preto ho hľadali hlavne pre odpovede."

"Aha... čiže v podstate nejaký starý šedivý ujko nás má nasmerovať ku Bielemu drakovi?" Povedal som pomaly, či som tomu správne pochopil.

"Hmla, zvláštne podmienky ako ho nájsť, bárka na OCEÁNE, môžem podotknúť, zdá sa ti niečo z toho ako nejaký starý šedivý ujko?"

Chytil som sa za bradu. "Hmm, dobrý argument. Čiže tam teraz smerujeme?" Kývol som hlavou smerom k miestu, ktoré vyznačil na mape.

Prikývol. "Presne tak."

¤¤¤

Zišiel som z kormy späť dole na palubu po svojom rannom privítaní a hneď dostal svoje vlastné uvítanie.

"Yung, rozprával si sa včera s Teijim?"  Bolo prvé, čo sa ma Themis opýtala, keď ma zbadala.

"Aj tebe dobré ráno." Čakal som na reakciu ale keď som nijakú nedostal, len som prekrútil očami a pokračoval. "Áno, rozprával som sa s ním. Nemyslíš si snáď, že by ťa chcel teraz vykopnúť z lode? Ešte stále som tu ja kapitán." Poťukal som si prstom po hrudi.

Zatvárila sa zrazu zamyslene. "A vlastne hej... úplne som zabudla."

Pokrútil som hlavou a nespokojne mľasol jazykom. "Ako môžeš na niečo také zabudnúť?"

Len ľahostajne pokrčila plecami. "Nezdáš sa veľmi ako kapitán." Prešla popri mne akoby bola konverzácia ukončená.

"No tak hej! Počkať!" Chcel som jej to nejako vrátiť, ale všimol som si pohľady všetkých naokolo upriamené na mňa. "Čo tak na mňa pozeráte?"

Zrazu sa všetky pohľady odvrátili a všetci si robili svoju prácu. To sa mi vôbec nepáči, je to divné.

"Čuduješ sa im?" Ozval sa vedľa mňa hlas, ktorý ,ako som zistil, patril Lanceovi. "Ešte včera ste sa spolu ledva rozprávali a dnes ste zase ako predtým."

Pokrčil som plecami. "Vyriešili sme nezhody a všetko je v pohode. Bol by si snáď radšej keby sme boli stále pohádaní?"

Zatváril sa otrávene. "Možno aj hej. Je celkom otravná."

Pokrútil som hlavou a zakýval mu keď som sa vybral za Themis, aby som pokračoval našu konverzáciu. Akurát sa rozprávala s Jaydenom, ktorý jej strčil mop do ruky a odišiel.

"Jayden sa začína flákať. V poslednom čase som videl teba viac umývať podlahu ako jeho." Poznamenal som pobavene.

"Tiež mám taký pocit." Oprela mop o zábradlie vedľa vedra s vodou a otočila sa na mňa. "Ešte som sa chcela spýtať, kam sa teraz plavíme?"

"No, je to trochu komplikované." Poškrabal som sa na hlave. "Teiji mi hovoril o nejakom zázračnom ujkovi, ktorý nám ukáźe cestu. Musíme však k nemu ísť v člne."

Pokývala hlavou. "Okej, chápem."

Začudovane som na ňu pozrel. "Naozaj? Nepripadá ti divné to s tým člnom?"

"Je to čarovný ujko, čo čudnejšie ešte môže byť?"

Prižmúril som oči a neochotne s ňou súhlasil. "Niečo na tom bude. Ale zdá sa mi, že si akosi až veľmi pripravená hodiť sa do nových divných vecí."

Trochu sa zamyslela. "Som zvyknutá nepochybovať o veciach a nevypytovať sa. Proste to prijať ako to je."

To bude mať asi z toho, že pracovala v tej Dvornej jednotke. Je to také vojenské a neprirodzené. "No dobre. V každom prípade, bolo by asi načase ti nájsť aj inú robotu ako čistenie podlahy. Čo ty na to?"

"Prečo nie."

A/N: Hello, hi, ahoj. Dúfam, že táto kapitola nebola taká nudná ako sa zdá mne a že ste si ju aspoň trošku užili. Sľubujem, že ďalšia bude zaujímavejšia už aj s čarovným ujkom(๑´ڡ'๑). Tak dovtedy, peace out.✌

Život na jednej lodiWhere stories live. Discover now