Week 6

28 4 1
                                    

Niet echt veel gerend dit keer. Best vermoeid deze week.

Heb een goed sollicitatiegesprek gehad met de rechtswinkel! Ze vond me erg enthousiast. Is toch wel een handige gave, overal enthousiasme voor kunnen opwekken. Het is tot nu toe steeds het eerste wat ik te horen krijg na een sollicitatiegesprek. "Je komt me in ieder geval erg enthousiast over!" Klinkt goed, I guess.

Was ik nou écht enthousiast over de Hema? Eerlijk gezegd niet. Achteraf gezien was het wel erg chill dat ik daar werd aangenomen aangezien de andere winkels sloten met corona. Nu heb ik toch nog wat kunnen verdienen.

Rechtswinkel lijkt me wel écht leuk. Toegegeven, de helft van wat ze zei kwam me niet echt binnen. Ze praatte echt heel veel. De grote lijnen kwamen me denk wel binnen. Dat ze twee afdelingen hebben: "consument en wonen" en "overheid en lonen". Het rijmde lekker. Eerste lijkt me leuker. Overheid lijkt me namelijk best saai.
Verder is er dus een teamleider die de spreekuren regelt en daarna cliënten naar mij door verwijst. Ik moet dan een dossier opstellen, belangrijke documenten kopiëren en met eventuele hulp van de teamleider de case afhandelen.
Als ik het wil, dan zit ik er wel gelijk anderhalf jaar aan vast. En het kan me 12 uur per weken kosten. Soms minder, soms meer. Maar dat schrikt me verder niet echt af. Ik heb er best veel zin in.

Ik kreeg een cadeaukaart van de hema! Wat leuk. Na het werk kreeg ik ook twee mini tompouce met "aan de helden. Bedankt". Altijd leuk om te vergelijken met Lilly die alleen een standaard kaart kreeg.

Nee, bij hema werken is wel leuk. Ik ben nu mensen mondkapjes aan het verkopen. Per 1 juni zal je ze nodig hebben in het openbaar vervoer. Heb je ze nog niet? Geen probleem, Hema heeft ze wel! Drielaagse wegwerp mondkapjes in zakjes van 10. Op = op.

De collega's zijn ook wel aardig. Eén van mijn collega's heeft al die tijd op de school naast de mijne gezeten en zit nu in de klas van een vriendin van mij. Kleine wereld.
Ik ben wel langzamerhand wat namen aan het leren. Het winkelgedeelte ken ik nu voor een groot deel. Nou ja, "kennen" is misschien een groot woord. Ik kan de naam linken aan het gezicht. Het horeca gedeelte is echter echt een vraagteken voor me. Zij hebben ook een andere planning waardoor het stalken iets moeilijker gaat.

Er is bijvoorbeeld een coole meid bij de banketbakkerij. Geen idee hoe ze heet. Ze lacht wel vrolijk, is leuk. Horeca heeft vaak ook andere tijden. Dus terwijl ik nog bezig was bij de kassa, was zij al klaar. "Werk ze!" riep ze me dan toe. Voor een paar tellen kon ik haar alleen maar aankijken voor ik met een slap zwaaitje "abla" mompelde. Wat is abla? Hoe lijkt dat op "nog een fijn weekend!" of "houdoe" of een andere normale groet. Nee, de vorige keer ga ik eens normaal met haar praten. Kom op, Moira, je kan dit. Het is ook maar gewoon een mens.

Volgend mij wil mijn Hongaar mij koppelen aan mensen. Ik krijg allemaal accounts toegestuurd met "is she your type?" Uh, weet ik veel. Wie is deze chick? Ach, de meeste gesprekken tussen hem en mij zijn toch niet diepzinnig. Laatst ging het over hoe erg ik skippyballen mis. Die dingen waren leuk! Ik denk dat als je dat de hele dag doet, het ook nog best vermoeiend kan zijn. Klinkt als een goede work-out. Over work-outs gesproken, mijn moeder heeft me gevraagd of ik elke week met haar wil gaan sporten. Is misschien wel goed. Dan ga ik één keer per week joggen en één keer in de week krachttraining. Sixpack here i come! Nee, oké dat is misschien weer te veel moeite.

Oké, nieuw onderwerp. Ik ben benieuwd. Als je op hetzelfde moment hetzelfde zegt, wat roep je dan? In het Engels is het jinx. Ikzelf zeg citroen. pronkend zegt op een magische manier ketchup. Lilly zegt touche. Zijn er meer versies?

Nog een random vraag:
Als elke kleur een tegenovergestelde heeft, wat is het tegenovergestelde van grijs? Waarom hebben we precies tegenovergestelde dingen van elkaar aangewezen? Het bewijs van opposites attract? Of gewoon om juist te ontdekken waar we niet bij willen horen?

Goed, nu ga ik even snacken en dan weer door met leren. Morgen tentamen. Woepwoep. Ik en Lilly gaan naast elkaar zitten om samen te werken. Oeps.

Coronablog (rant)Where stories live. Discover now