Dag 6 - Tiktok vraagtekens

66 5 14
                                    

Vandaag vroeg opgestaan om te werken aan een groepsopdracht. Lilly moet namelijk de rest van de dag werken bij de LeenBakker. Zij heeft echt superdruk nu. Ineens moet iedereen naar bouwmarkten en al het andere personeel had zich ziek gemeld.

Rowan werkt ook bij de Leenbakker. Ik had ze allebei gevraagd hoe de corona vibe daar was. Vervolgens stuurden ze allebei het LeenBakker reglement over corona. Wat moet ik daar nou mee?

Hema heeft ook wel haar eigen regels. Waarschijnlijk de standaard regels van alle winkels. Een scherm bij de kassa, alleen met pin betalen en alleen take away. Sommige hebben ook tape op de vloer. Ik vraag me af of Hema dat ook gaat invoeren. Op zich zit er best veel ruimte tussen de caissière en de klant.

De rest van de dag ben ik foto's gaan maken. Met gebrek aan fancy apparatuur heb ik een deken over een kledingrek gehangen als achtergrond. Ik had het wel nodig dat foto's maken. Het voelt goed weer even uit die hoodie en joggingbroek te komen en jezelf op te maken. Het is gewoon een beetje mijn standaard outfit geworden. De "ik ben net uit bed gerollen" blik met een "ik draag comfy zodat het voelt alsof ik nog in bed lig" outfit. Eigenlijk houd ik echt van outfits met colberts. Gewoon alle jasjes misschien wel. Jasjes zijn altijd heel leuk. Ik zou zo alle jassen wan Waylon kunnen dragen.

Mijn vader is van alles aan het regelen voor werk om die 4000€ boete te voorkomen. Officieel is zijn baan een zorginstelling. Hij is bestuur in een bedrijf dat speciaal onderwijs geeft voor kinderen met Down. Nu krijgen de kinderen allemaal online les, maar hij wist niet of het genoeg was. Bijeenkomsten mochten namelijk niet meer. Wanneer is iets een bijeenkomst?

In ieder geval leek het zo te zijn dat gemeentes bij openbare ruimtes bijeenkomsten kon verbieden. Naar aanleiding van de drukke stranden hoogstwaarschijnlijk. Echt idioten. Ow op je werk komen is te druk? Dan maar met zijn duizenden naar het strand! Daar komt dan nu dan gelukkig een boete bij als de gemeente die gebieden verbiedt.
Voor werk lijkt het of hij nog steeds met 4 man zou kunnen vergaderen. Voor die openbare ruimtes ben ik er nog niet helemaal uit. Was een bijeenkomst 3 of meer of niet meer dan 3?

Echt een half uur gezocht naar het zinnetje. Die persconferentie kon je niet terugspoelen. Nog mooier was dat het vragenrondje van de persconferentie afgekapt werd door de wereld draait door. Ik weet niet eens wie die mensen zijn die daar zitten. Liever had ik dat ze daar Lubach neer hadden gezet, lekker lachen gieren brullen. Daarover gesproken, moet zondag met Lubach eens gaan kijken.

Maar goed. Laten we eens gaan kijken waar de rest van Nederland zich mee bezig houdt. Naast de bordspellen komen er ook allerlei challenges op instagram. De "ik post jouw mooiste foto in mijn verhaal" en "positiviteit voor vrouwen", zijn ronduit favoriet. Overigens vind ik het oneerlijk dat mannen bij dat laatste niet mogen vallen, maar goed, dat is een andere discussie. Niet dat ik een van mijn jongensvrienden dat zie doen.

Ook heb je de "post an old pic" en "10 for 10". Eerste is duidelijk. De tweede gaat over opdrukken. Een andere variant is dan om op te drukken zonder je benen. Alsof opdrukken alleen al niet zwaar genoeg is voor me. Nee, ik denk dat ik er tien wel kan, op mijn knieën, en niet helemaal met mijn neus naar de grond. Nu is eigenlijk mijn sixpack moment. Hele after corona glow up. Een veel realistischer scenario is dat ik bleek ben, mijn haar uit model en ik niet meer weet hoe het is om een spijkerbroek te dragen.

Overigens heeft tiktok waarschijnlijk ook haar eigen scala aan dit soort challenges, alleen zit ik al in die fase dat ik tiktok nieuw en verwarrend vind. Geen fase, trouwens, ik heb gewoon een te oude ziel en vindt het bovendien helemaal niet grappig. De jeugd van tegenwoordig. Mijn zusje lied bijvoorbeeld een filmpje zien van twee jongens die rijst op elkaar gooien. Maar goed dat het geen wc-papier is, want dan zouden mensen pas echt flippen.

Ik houd het allemaal niet bij joh. Af en toe luister ik een lied waarna Aukje (mijn zusje) heel enthousiast roept: "Dat is een tiktok lied!" Dan gaat ze allemaal enge tovenaars bewegingen doen alsof ze bezeten is. De dansjes lijken ook allemaal zo op elkaar. Nja, ben ook geen choreografisch professional. Zou waarschijnlijk de Ketchup song en de tango door elkaar kunnen halen als ze het op andere muziek doen. Of hoe zou Gen Z dit zeggen? Renegade en de macarena? Ik ken dat alleen als het Bruno Mars lied. Nee, wacht dat is grenate? Het zal wal, dat was in ieder geval terug in 2011 toen ik nog een brugklassertje was. Weet ik overigens niet zeker, het had ook later kunnen uitkomen. Ik weet het allemaal niet.

Ik zit echt op dat niemandsland dat je niet hoort bij de Millenials, maar ook geen Gen Z bent. Gewoon een anti-sociale 19jarige.

Over liedjes gesproken, ik heb op het moment een discussie met Rowan over het lied 17 miljoen mensen van Davina en Snelle. Hij vindt het niks. Ik vind het op zich wel wat hebben. Beetje simpel nummer, maar het heeft wel iets nostalgisch. Ach, nu klaagt hij weer verder over de LeenBakker. Fijn dat sommige dingen niet veranderen.

Coronablog (rant)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu