Dag 15 - groeisokjes

47 5 16
                                    

Hi Lilly. Luv youuuu.

Oké de Hema heeft een update gegeven dat ze de taken in de winkel gaan veranderen. Veel meer mensen bij de internetkant take-away en pickopdrachten. Zelf hebben ze ook nog allemaal tompoucen gedoneerd aan zorgverleners voor wat extra goodwill en kosten verlaagd bij de huur.

Zo ver ik weet zijn er niet echt mensen ontslagen. Anders was ik waarschijnlijk wel de eerste die kon gaan.

Tja Hema heeft wel vaak aan het randje van failliet gestaan a la Blokker. Dus misschien redden ze dit gewoon wel. Ik vind ze allemaal wel heel lief en gezellig daar en leuke spullen hebben, dus zou wel jammer vinden als ze weg zijn. Beetje net als de V&D, toen ging ook een stukje van mijn ziel weg.

Hahaha oké v&d bestaat nog als online shop dus (sorry heb ik blijkbaar even gemist) en het eerste wat ik zie: desinfecterende handgel.

Gelijk 12 om eens goed te hamsteren

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Gelijk 12 om eens goed te hamsteren. Oké nou stukje ziel is terug. V&D is er gewoon nog!

Ik kan me die gekke V&D heisa wel herinneren. Wat een chaos, en die korting was niet eens heel hoog. Anders dan bij de Hudson Bay. Heb een paar mooie sieraden en goede make-up gescoord daar. Oeh en een goede spijkerbroek. Is echt underrated het gevoel van een goed zittende broek.

Conclusie is in ieder geval: ik had gewoon bij de LeenBakker moeten werken. Die loopt, anders dan de Hema, gewoon echt goed. Daar is het nu echt superdruk. "Er staan rijen," zei Lilly. Echt belachelijk eigenlijk. Maar ach, Hema is gezellig. Stuurde me vandaag een kaartje! Heel lief :)

 Stuurde me vandaag een kaartje! Heel lief :)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Lekker onpersoonlijk zonder naam, maar goed. Over namen gesproken, ik denk dat ik er eindelijk een paar ken van mijn collega's! Duurde even, maar we komen er wel.

Ow ik heb gezellig eens gekletst met de vent van de postcodelotterij. Ik heb gratis loten, cool, ik was helemaal vergeten dat ik me daarvoor had aangemeld bij de appie. Nu zit ik natuurlijk aan zo'n abonnement vast dat ik dan over 5 dagen stop moet gaan zetten met een ander telefoontje. Ach, gezellig. Het is niet alsof ik het druk heb met sociale contacten. Nu kan ik babbelen met mijn lotterij dude.

Parker is gefixt! Hij kreeg een nieuwe accu en staat nu weer mooi op de oprit. Eigenlijk moest ik in de ochtend videobellen voor de groepsopdracht, maar toen moest ik ineens weer de auto regelen. Tja, het is allemaal toch weer goed gekomen. We konden weer boodschappen doen. Het eerste wat mama haalde was kibbeling, want daar had ik zin.

Trouwens soms twijfel ik of ik nog steeds mama moet zeggen. Maar dingen als "moeder" is wel heftig. Dat gebruik ik sowieso alleen bij echte verontwaardiging voor drama-effect. "Moeder! Ik? Een vriend?"

Maar goed, het was vandaag een rare dag bij de Hema. Het was erg rustig. Maar twee mensen die zeiden "kan je niet even voor mij in het magazijn kijken". Ik had wel weer een heel vreemd gesprek met iemand die babysokjes wilden kopen. Had me heel verward aangekeken toen ik zei dat de sokken van 0 tot 6 maanden waren. "Heb je geen sokken die meegaan tot 2 jaar?"
Nou sorry hoor, is die vent vergeten dat baby's groeien? Daarna ging hij enthousiast praten over ene Karin die zwanger was en probeerde hij ook in mijn heilige 1,5 meter te komen. Ik moest dan maar steeds een stap naar achteren te doen.

Man. Groeisokjes. Hoe verzin je het?
Maar ja, misschien wel een gat in de markt. Geen idee hoe het zou werken tho.

Mijn schoolgroepje is vermoeiend. Waarom kan je niet voor jezelf denken? Waarom moet ik stapsgewijs voor je uitleggen wat te doen? Tja goed, gewoon onthouden dat als ik mijn mentaliteit volhoud, ik in plaats leider van een schoolgroepje manager van een bedrijf word. Gewoon mijn kleine stap naar succes.

Hahaha nee fuck dat ik wil gewoon van die kutopdracht af. Stomme mensen.

Rowan stuurt me allemaal snaps van zijn home work-outs. En wat ik het verwarrendst vind, wie filmt het? Ik zie zijn zusje echt geërgerd op de bank zitten terwijl ze moet kijken hoe haar broer met een geforceerde blik aan een trap hangt. Wat doet hij überhaupt? Waarom moet ik zien hoe hij aan een trap hangt met gekke touwtjes en zich dan aan die touwtjes optrekt? Maar goed. Hij is wel echt trots op zijn work-outs en ben blij voor hem. Het helpt wel tegen zijn onzekerheid.

Morgen wil ik gaan foto's maken met mij in bad in mijn ananas onesie. Het kan of echt heel cool zijn of heel erg vreemd. Maarja weet je, met een deken als achtergrond werkte ook goed dus wie weet. Ik moet gewoon echt even afwisseling van het achter de computer zitten. Ik probeerde nog wat te schrijven, maar dan zit je al zo erg in het essay-schrijven stemming dat het gewoon niet meer gaat.

Oeh oja ik heb bapao's gemaakt! Met brooddeeg bolletjes gemaakt met erin wat vleesjes. Het was niet helemaal hetzelfde als bij de toko, maar niet slecht. Het was ook wel een gezellige gezinsactiviteit.

Lilly en ik waren voor corona van plan een eetclub te starten. Dan ga je echt typische gerechten leren koken bij de ander thuis. Bij mij zou dat dan nasi goreng zijn uit Indonesië. En dan niet de vernederlandste konimex versie, maar de échte. Bij een andere vriendin leerden we dumplings vouwen van een tante.

En van Lilly? Stamppot. Lol. Nee, lijkt me ook leuk. Dan kan ik alles.

Coronablog (rant)On viuen les histories. Descobreix ara