Dag 28 - tja sorry tis saai lol

24 4 3
                                    

Eej woordenloos, thanks voor het zijn van mijn trouwe lezer! Ja Lilly leest het ook weer, maar echt zo heel kut stiekem. Laat me het weten! Show me some love, woman! Vrouwen, je kan er ook helemaal niks mee.

Ik besef me net. Er staat nog afwas van mijn pre-quarantaine ontbijt in tilburg. Hah. Over uitstellen gesproken. Mijn huisgenootjes vroegen of ik nog langs zou komen. Ja, ik weet niet, het voelt gewoon niet als een goed idee.

Ik maakte vandaag een prutje en eigenlijk is het best lekker. Mozzarella, avocado, tomaat, uit, basilicum en olijfolie. Beetje garneren met peper en zout. En allemaal in kleine stukjes snijden en in een grote kom smijten. Tv snack! Ik denk dat mijn ouders gewoon alles uit dat Disney+ abonnement willen halen dus zijn we Mulan 2 wezen kijken. We hebben het niet afgezien, omdat we even Irma de Gebarentolk de spotlight moeten gunnen.

Mijn Hongaar vertelde dat een vriend van hem zijn haar heeft geschoren. Waarom kent hij zo veel mensen die dat doen? Wat voor raar effect heeft hij op mensen?

Sidenoot: Fucking mug op mijn kamer. Kom op! Beter zoemt hij niet in mijn oor.

Fact van de dag: Pj Dreams met zijn ASMR video's heeft echt een perfecte lach. Fucking aantrekkelijk die vent. Het maakt me niet uit hoe hij er verder uit ziet. Het belangrijkste moment is niet de eerste blik of zelfs de eerste zin, het is je eerste lach. Als je een goede lach heb? Holy shit vang me op, want ik ben voor je gevallen!

Ik kan daarvoor dus helemaal geen fan van je zijn, maar na je lach "bam"! Rowan vind ik eerlijk is eerlijk niet de meest knappe gozer. Ik bedoel, hij is geen Dylan O'Brien, maar ja wie wel? Dus mijn eerste indruk van hem? De allereerste gedachte dat er door mij heen ging? (Oké mijn allereerste gedachte was eigenlijk: mooie jas heeft hij aan. Maar dat is verder niet interessant. Ik apprecieer goedgeklede mensen, oké)

Eerste gedachte: Waarom heeft hij zijn haar zo lelijk naar achter gekamd met gel? Tweede gedachte: hij moet wel wat doen aan zijn houding? Derde gedachte: is het hem wel?

Met andere woorden, vond hem niet bepaald aantrekkelijk. Maar toen we tegenover elkaar stonden en we awkward groetten, lachte hij. En dát was het eerste moment dat ik dacht: oké misschien beetje cute.

Maar goed, het was verder een vrij saaie dag eigenlijk. Ik was erg moe, omdat ik tot drie uur 's nachts foto's aan het editen was. Echt een slechte gewoonte van me om nog tot zo laat achter de computer te zitten. "Nog maar één foto" zeg ik dan. Maar dan moet ik natuurlijk nog wel de juiste tint rood hebben, contouren en highlighten, vignetten en knippen... Ik bewerk wel steeds meer en wordt daarmee lakser met make-up. Concealer? Ik bewerk het puistje wel weg. Highlight? Ik maak het wel handmatig wat lichter. Enzovoorts.

En deels is het slecht weet je. Serieuze deuk in je ego eigenlijk als je jezelf zo bewerkt. Maar! (Discussiepuntje). Ik vind het nabewerken van foto's persoonlijk niet anders dan een mix van make-up dragen en foto's maken met je telefoon.

Op je telefoon zitten al standaard wat filters in verwerkt. Kijk maar eens naar de verschillende telefoons als je van hetzelfde voorwerp foto's maakt. Vind het echt onzin dat dat dan wordt gezien als "no filter" of "échte fotografie". Hartstikke gefilterd man. Alleen dan niet handmatig, nou stoer hoor.

Kijk ik vind niet dat je gewoon een neus kan weghalen of een oog kan toevoegen. Maar kleine dingetjes? Hoe anders is dat dan make-up dragen? En weet je, eigenlijk doe je soms zelf ook al kleine adjustments aan het lichaam. Kleding dat je middel benadrukt. Hakken voor je postuur. Of zelfs gewoon poseren!

Zeg ik daarmee dat gefotoshopte foto's echt zijn? Nee, maar ik vind dat het gewoon net zo nep is als die andere dagelijkse dingen. En dat daarmee al dat zogenaamde "onbewerkte foto" vaak schijn is.

Wil je een authentieke, onbewerkte foto? Dan had je mijn slaperige hoofd moeten zien met uitgelopen make-up van de vorige avond. Om het af te maken zat aan de linkerkant mijn haar te hoog bij het slapen en had ik mezelf gehuld in een ananas onesie.

Owja! Gedroomd dat Thierry Baudet me ging leren hoe je bier moet tappen. Daarna ging ik een speurtocht doen met 14-jarigen en het antwoord was eend. En iedereen had een hekel aan Kayleigh. Ze leek op Leroy van de Voice Kids Germany.

The end.

Coronablog (rant)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu