Deniz Kızı 41. Bölüm

156 8 8
                                    

"Şşşt, duyuracaksınız şimdi!"

Diye fısıldayarak bağırdı annem. Yani kısık ama sert bir sesle.
En sonunda ben pastayı aldım ve kapının önüne geçtim. Yanlarıma Özge ve Çetin'i aldım. Asu da merdivene, Çetin'in yanına durdu. Meryem teyze ve annem de arkamıza durdu.
Çetin telefonundan video başlattı. Özge pastadaki mumları yaktı ve Asu'da zile bastı.

"Ahu, Asu geldi herhalde kapıyı aç."
diye bağırdı Emine teyze.
Ahu kapıyı açar açmaz 'İyi ki Doğdun' şarkısını söylemeye başladık.

"İyi ki doğdun Ahuuu, iyi ki doğdun Ahuuu, iyi ki doğdun, iyi ki doğdun mutlu yıllar sana."

Ahu bir çığlık kopartıp elini ağzına kapattı. Aaa, üst tarafları yine temizlenmemiş.

Neyse, ilk şoku atlattıktan sonra mumları üfledi. Emine teyze pastayı alıp mutfağa götürdü. Ahu hepimize tek tek sarıldı, gözleri dolu doluydu. Sonra içeriye girdik.  Emine teyzenin yaptıklarını ve aldığımız pastayı yerken kapı çaldı.

"Özge, sana zahmet kapıya bakar mısın kuzum?"

"Tamam teyze."

Özge'nin "Aaaa!" çığlığı geldi. Yeniden geçirdim içimden: Galiba üst tarafları yine temizlenmemiş.

Teyzem gelmiş, o da Özge'ye sürpriz yapmak istemiş. Herkes sürpriz oldu haliyle, bir tek Emine teyze biliyormuş geleceğini. Ama içten içe bu duruma en çok sevinenin kızı ve kardeşi dışında Meryem teyze olduğunu hepimiz biliyorduk. Çünkü içimizde en matrak o ikisi vardı. Zaten Meryem teyze yol boyu "Keşke Mehtap da olsaydı, siz suspussunuz. Çekilmiyorsunuz vallahi." diye söylenip durmuştu.

Herkesin tamam olmasıyla neşemiz de iyice yerine gelmişti. Ahu bu süre içinde biraz telefon trafiği yaşadı, doğum gününü kutlayan akrabalar, arkadaşlar falan...
Hatta Çetin'in grupta bahsettiği 'Ülkücü Erhan ve Mesut amcalar' bile aramıştı.

Hediyeleri açtık sonra. Ahu Çetin'in hediyesi olan aynayı eline alıp "Ayna ayna, söyle bana, benden güzeli var mı bu dünyada?" demiş, herkes "Yok!" diye bağırırken Çetin "Ben varım!" diye bağırmıştı. Özge'nin hediyesini açınca da "Aaa! Resmen benim heykelim bu." demişti. Tekrar geçirdim içimden: Aaaa! Üst tarafları yine temizlenmemiş. Ne çok 'Aaaa' diye bağırmışlardı bugün.
Annem turuncu, diz kapağının hemen altında biten bir elbise almıştı. Meryem teyze de beyaz babetler. Ahu bunları giyip gelince Alo çamaşır deterjanı reklamındaki istemeye gelinen kıza benzemişti. Keşke hepimiz beyaz giyseydik. Bugün benim çamaşır deterjanı reklamlarıyla ne zorum vardı acaba?
Mehtap teyze Almanya'dan hepimize çikolata getirmişti. Ama Ahu'ya özel olarak şık bir hediye kutusunun içine çikolata doldurmuştu.

"Kimseye verme kız. Senin doğum günün."

"Teyze benim de doğum günümde sürpriz yapsana."

Asu Atatürk resimli bir ajanda, Emine teyze de ucunda Aytaşı olan bir kolye almıştı.

Bir anda yeniden kapı çaldı. Herkes tuhaf tuhaf birbirine baktı.
"Birini daha mı bekliyoruz?"
Çetin kalkıp kapıyı açtı, sonra da elinde bir buket çiçekle geri döndü. Kaşlarını kaldırıp indirdi.
"Oooo, Ahu hanım, bu çiçekler sanaymış. Kimdendir kız?"

Ahu gerçekten şaşkın görünüyordu. Çetin'in elindeki buketi aldı ve ucundaki zarfı açıp kartı çıkardı. Okuduktan sonra, kartı ve buketi yere düşürdü. Soluğu hızlanmıştı. Emine teyze panikle Ahu'yu oturttu. Ben de hemen kartı alıp okudum.

"Doğum gününü unuttuğumu mu sandın? Gerçi ben tam seni unutmuşken hayatıma yeniden giren sizdiniz. Demek ki unutmamı istemiyordun.
İyi ki doğdun sevgilim..."
-Kaan

Arkadaşlar Kaan artık Ahu'ya saplantılı değil. Eftelya'ya anlatan Metehan olduğu için onlara tekrar bulaşıyor.  Ahu'nun Metehan'a aşık olduğunu sanıyor. Yani önceden kini de var. Sevgilim yazma sebebi de Ahu'yu korkutmak. 

Deniz KızıWhere stories live. Discover now