Deniz Kızı 8. Bölüm

448 27 6
                                    

Biz vardığımızda bayağı bir kişi toplanmıştı. Bir süre dördümüz de girişte dikildik. Ahu, alaylı bir sesle,

"Pişt, aşık çocuk, nasıl buluacağız senin kızı?"

Özge de Ahu'ya katıldı. Çetin ileben de kısa bir bakışma yaşadıktan sonra o,

"O zaman şöyle yapıyoruz. Önce gidip Emel'i tebrik ediyor, hediyelerimizi veriyoruz. Sonra da -malum alan geniş- dağılıyoruz. Özge ile ben, Ahu ile Metehan. - Mete ile ben kızı gördüğümüz için dağılım bu şekilde.- Ve, tüm kahverengi, uzun saçlı kızların gözlerine bakıyoruz. Maviyi bulan taraf, Özge ile ben olursak Mete ile Ahu'yu çağırıyoruz. Bir şekilde tanışıyoruz. Ahu ile Mete bulursa ya Ahu kızla tanışır, sonra da Ahu, Deniz Kızı'nı Mete'yle tanıştırır. Ya da Metehan Allah ne verdiyse kıza yürür."

Güldüm son sözü üzerine.

"Dağılalım bakalım..."

Çetin'den;

Özgem ile birlikte insanlara çaktırmadan masaları dolaşmaya başladık. Tanıdıklarımız olunca o bahaneyle gidiyorduk. - Sadece merhabalaştığımız insanların yanına "Kanka naber ya? Bayadır gözükmüyorsun." dememiz tuhaftı ama olsundu.- Tanımadıklarımızın yanına ise ya bir şey sorarak ya da çakmak falan isteyerek gidiyorduk.

Yorulmuştuk. Kalabalıktan biraz uzaklaştık ve kumlara oturduk. Ben Özge'nin dizine yattım. O da saçlarımla oynamaya başladı. Havadan sudan konuştuk biraz. Sonra Özge sevgili olduğumuzu Metehan'a söylediğimizde Mete'nin üzerimde uygulayacağı dayak türlerini düşündük.

"Bence kafanı klozete sokacak."

" Yok ya, bence kafamı değil, komple bedenimi sokar. Ya da direkt bana sokar?"

Deyip güldüm. O da kıkırdadı ama hafifçe kafama vurmayı da ihmâl etmedi.

"Kalksak mı artık? Hem Mete şüphelenecek."

Homurdandım biraz ama haklıydı. Kızı bulamadığımız için yanlarına gidecekken Özge kolumu tuttu.

"Çetin, Kaan burada. "

Diyerek kafasıyla sağ masayı işaret etti. Yüzü bize dönüktü. Önünde kızıl saçlı bir kız vardı. Kızın sırtı bize dönüktü. Kaan bizi fark etti. Gerildiği bariz belliydi. Küfrettim. "Ahu fark etmeden gidelim."

Mete ve Ahu'nun yanına gittik. Allah'tan fark etmemişti. Masada 15 dakika kadar oyalandık. Sonra Özge karnını tuttu. "Offf, karnım çok fena ağrıyor. Gidelim mi? Daha fazla dayanamıyacağım." Akıllı sevgilim benim...

Yine elimiz boş dönüyorduk. Gerçekten bu işin sonu nasıl bitecek merak ediyorum...

Deniz KızıWhere stories live. Discover now