174. deo

492 25 1
                                    

Posteljina mi je i dalje bila u haosu. Nisam je pripremila ni kada smo Mihajlo i ja ležali, a ni kada sam došla posle poslednjeg viđenja Aline. Dok sam se presvlačila Mihajlo je pospremio krevet i legao na levu stranu.
Lupkao je rukom po belom jastuku pored njega da bih došla i legla ali nije mi bio potreban jastuk. Uvukla sam se u posteljinu i pomerila jastuk sa strane. Položila sam glavu na njegovo rame i čvrsto sam ga zagrlila.
M: ,,Možeš da plačeš. Mislim da će ti biti lakše nego da sve prećutiš u sebi."
Milovao me je po kosi kao da sam dete. Htela sam užasno da plačem dok sam bila u gužvi i među ljudima ali sada sam odustala od toga. Nijedna suza nije htela da mi izađe iz oka.
Ovo stanje je najgore u kojem sam ikada bila. Emocije su me preokupirale, udružile su se sa stresom, i učinile da se osećam ravnodušno iako nisam. Moj mozak negira Alininu smrt sa razlogom jer ja sama ne želim da prihvatim tu činjenicu da je nema.
Trgla sam se setivši se rečenice koju je Mihajlo izgovorio minut ranije.
Da prećutim. Alina. Alinine reči koje mi je poslednje uputila bile su da treba da ćutim o njoj kada budem saznala istinu.
Ponovo sam planula i gorela iznutra ali nisam htela to da pokazujem Mihajlu. Kako misli da saznam jebenu istinu o njoj kada je više nema.
Neću se obraćati Klari, niti Pavletu, kako onda da stupim u kontakt sa njenom prošlošću?
Odjednom sam skočila iz kreveta uplašivši Mihajla toliko da se uhvatio za srce i razrogačio oči. Pogledala sam u ormar a potom u njega.
M: ,,Valeri? Šta je bilo?"
Spustila sam pogled. On ne sme da sazna. Niko ne može da zna.
J: ,,Ništa. Samo mi se pojavila ponovo Alinina slika pred očima."
Nisam u potpunosti lagala. Imalo je veze s njom.
Raširio je ruke podignuvši pokrivač kako bih se vratila na svoje mestu u krevetu. I dalje sam piljila u ormar preko njegovog ramena ali nisam htela da on bilo šta posumnja.
Tugu sam uvek potiskivala razmišljanjem i logičkim zaključivanjima.
Zatvorila sam oči i razmišljala šta bih mogla da pronađem među njenim stvarima? Ništa mi se nije učinilo upadljivim.
O moj bože.
Osim...

Ćutim o tebi (Završena)Where stories live. Discover now