89. deo

687 39 0
                                    

Prišla sam njenom krevetu i uhvatila je za ruku. Njeno lice, ruke, vrat...sve je bilo u ljubičastim i plavim modricama. Ispod te ružne maske nalazilo se bledo lice moje najbolje drugarice koje sam se plašila da vidim. Nikada nisam zamišljala da je pronađem u ovakvom stanju. Imala je povez preko glave. Ne znam ništa. Ni šta joj se desilo i kako je pala u komu. Da li zbog toga što ju je toliko pretukao da više nije mogla živi?
Plašila sam se da je obema rukama uhvatim za ruku, jer imala sam osećaj da, ako je uzmem, odmah ima da se slomi koliko je krhka. Smršala je najmanje dvadeset kilograma. Alina je oduvek bila mršava, a sada su joj kosti virile kao nikada do sada.
Nisam sela na njen krevet već sam privukla stolicu ispod sebe koja je stajala pored stočića. Milovala sam joj ruku i glasno plakala. Poslednjih dana sam plakala najviše, manje sam jela, i manje pila vodu. Nisam shvatala odakle mi toliko suza za plakanje. Bolela me je glava.
J: ,,Došla sam, Alina..."
Čula sam negde da ljudi koji su u komi i dalje mogu da nas čuju. Svejedno, i da me ne čuje, razgovarala bih sa njom.
J: ,,To sam ja, tvoja drugarica, Valerija."
Zajecala sam.
J: ,,Pronašla sam te. Rekla sam da ću te pronaći i jesam. Rekla sam sebi da ćeš biti živa kada te budem videla, i, nemoguće jako želim da se probudiš i nasmeješ mi se....Ne znam kada ćeš otvoriti oči. Ne znam kako si dozvolila tom jebenom gadu da te dovede do ovakvog stanja."
Samo je disala i ležala zatvorenih očiju.
J: ,,Zašto mi nikada nisi rekla o porodičnim problemima? Znaš dobro da bih ti pomogla. Alina. Nikada te ne bih ostavila samu.
Da sam samo znala šta se dešava iza vrata tvoje kuće. Kada bi mi samo rekla...makar jednom, sve bi bilo drugačije."
Uzdahnula sam.
J: ,,Govorila si mi da je sve u redu. Kako si rešila sve probleme sa njima i da se sada savršeno slažete. Govorila si mi da su te mrzeli zbog droge i alkohola. Zbog tvog pustog života bez ciljeva.
Kako nikada nisu shvatili da si postala takva zbog njih?"
Ustala sam pustivši joj ruku. Prišla sam prozoru sa kog se videla noćna Moskva.
J: ,,Zašto si prećutala za tu vezu na noć sa Leonidom? Ni to mi nisi rekla. Zašto? Kao da nisam bila deo tvog života."

Ćutim o tebi (Završena)Where stories live. Discover now