LIV.

825 67 12
                                    

- Döntsön, Uchiha Madara- szólalt meg újra az idegen alak, majd a levegőbe emelte a kardját.- A testvére... vagy a felesége? Egyikük ma meg fog itt halni. Lássuk, ki lesz az, akit feláldozol a másik biztonsága érdekében?
- Mi a célod ezzel?- kérdezte Madara idegesen.
- Cél? Arra nincs szükségem. Megteszem, mert megtehetem- mondta vigyorogva az idegen.
- Bátyám...- hallottam meg Izuna erőtlen hangját.- Ne foglalkozz velem, mentsd meg Amaterasut!
- Izuna, ne!- kiáltottam rá, aztán szembetaláltam magam Madara tekintetével.
A fájdalom, aggódás, kétségbeesés és reménytelenség egymást váltogatták a szemében, mialatt az enyémben összegyűltek a könnycseppek. Aztán Tobiramára néztem, a pillantása láttán pedig azonnal lefolytak arcomon a könnycseppek. Tanácstalan volt, nem tudott mit mondani. Neki is végig kellett nézni, ahogy végeznek vagy a húgával vagy a szerelmével.
- Velem végezz!- intéztem szavaimat a mellettem állónak, aki maximálisan élvezte a helyzetet.
- Ne!- kiáltotta egyszerre Madara és Tobirama, és mindketten tettek egy lépést felém.
- Még egy lépés és a lány meghal!- jelentette ki az idegen és kardja hegyét beleszúrta a combomba, mire felszisszentem.- Na mi az, hisz az előbb még meg akartál halni.
- Hozzá ne érjen!- hallottuk meg Madara hangját.
Komor volt és erőteljes, mégis tanácstalan, hiszen képtelen volt választani köztem és Izuna között. De nem hagyhatom, hogy Tobirama elveszítse őt, Madara pedig... ajj, a francba, én sem tudom mit tehetnék!
- Segíts már!- álltam meg tehetetlenül a rókát elzáró rácsok előtt.
- Ha akarnék se lennék képes rá. A lánc azonnal elszívná minden chakrám.
- Persze, csak élvezed a helyzetet, nem igaz?!
- Mit mondtál?!
- Te magad mondtad, hogy nincs szükséged egy ember szeretetére vagy társaságára. Biztos alig várod, hogy végezzenek velem...
- Az, hogy nem vágyom a társaságodra, nem jelenti azt, hogy szeretném ha meghalnál! De mint mondtam, nem tudok segíteni.
- Inkább ölj meg engem!- hallottam meg Madara kiáltozását, ami kizökkentett a gondolataimból.
Tátott szájjal bámultam rá, miközben egy újabb könnycsepp tört utat magának.
- Bátyám, ne csinálj felelőtlenségeket...
- Izuna!
- Én ezt... már elfogadtam. Tobirama!- intézte szavait a bátyámhoz, mire könnyektől fátyolos tekintettel pillantottam rá.- Nagyon szeretlek, remélem tudod. És ezt részben miattad is teszem, mindannyiunk miatt. Engem ölj meg!
- Milyen sajnálatra méltó, ahogy itt versengetek a halálért- nevetett fel gonoszul a kardos tag.- Kár, hogy én nem tudlak sajnálni!
Kijelentésével egy időben éreztem, ahogy kihúzza combomból kardja végét és átszúrja valamin, vagyis inkább valakin. A könnycseppek teljesen ellepték az arcomat. Nem kellett látnom, tudtam, hogy Izuna volt az, akibe beleszúrta hosszú kardját.
A világ egyszerűen belassult körülöttem, a hangok eltompultak a fülemben dobogó vér miatt. Láttam, ahogy Tobirama és Madara egyszerre megindulnak Izuna irányába. A testemet körülfonó láncok hirtelen eltűntek, ahogy a mellettem álló tag is köddé vált. Felültem, amilyen gyorsan csak lehetett és a fiúkat követve Izunához másztam a földön. Tobirama a karjaiba vette, miközben folyamatosan a nevét kiáltotta.
- Izuna, ne ájulj el, maradj eszméletednél!- mondta hangosan Madara, miközben legugolt mellém a földre.
- Izuna, ne hagyj itt!- kiáltotta a bátyám reményvesztetten, mire zokogva a tenyerembe temettem az arcom.
Éreztem, ahogy Madara átkarolja a vállaimat, aztán lecsúszik keze és megállapodik a derekamon. Közben odahúzott magához és szorosan átölelt, de én képtelen voltam abbahagyni a sírást. Kezeimmel szorosan megszorítottam Madara egyik karját, miközben tekintetem egy pillanatra se vettem le a bátyám karjaiban heverő Uchiháról. Izuna remegő kézzel végigsimított Tobirama arcán, majd magához húzta és lágyan megcsókolta. Utolsó erejével súgott valamit a bátyám fülébe, aztán felénk fordult.
- Madara... Amaterasu... vigyázzatok rá, kérlek...- szólt halkan.
Hangját leginkább suttogásnak lehetett nevezni. Szótlanul bólintottam egyet, képtelen voltam mondani bármit is, hiszen egy szó sem jött ki a torkomon. Madara is bólintott egyet mellettem, majd keserűen megszólalt.
- Kisöcsém, ne haragudj! Nem tudtalak megmenteni...
Izuna erre már nem reagált semmit, csak mosolyogva elaludt a bátyám karjaiban örökre. A mellkasomba hihetetlen fájdalom hasított abban a pillanatban, amikor láttam, hogy a bátyám könnyezve magához öleli Izunát. Fejemet olyan erősen fúrtam Madara mellkasába, amennyire csak tudtam, közben ő a fejemre hajtotta sajátját és szorosan lehunyt szemmel próbálta visszafolytani könnyeit, de nem sikerült.
Percekig ültünk ott a földön egymás zokogását hallgatva, amikor hirtelen betoppant a helyiségbe Hashirama néhány shinobi társaságában.
- Amaterasu, hát megvagy!- kezdte ünnepélyesen, majd könnyáztatott arcomat meglátva azonnal elkomorodott.- Mi történt?
Nem bírtam válaszolni, szorosan lehunytam a szemem és újra Madara mellkasába temetkeztem. Az Uchiha Hashiramáék irányába fordította a fejét, de ő sem szólalt meg, ahogy Tobirama is képtelen volt elmondani bármit is. Csak ültünk ott tovább csendesen zokogva, miközben az újonnan érkezők feszülten figyeltek.

Amaterasu (Uchiha Madara ff.)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora