39. bölüm

757 168 56
                                    

KARAKOL

Komiser Arif Arıkan

Sıradan insanlar için geceden gündüze ne değişebilir ki? Hiçbir şey… İki farklı insan türü vardır hayatta. Bazıları sıradan, bazıları da özel insanlardır. Özel insanları sıradan insanlardan ayırmak neredeyse imkânsızdır. En belirgin özellikleri yaşadıklarıdır. Onların hayatları efsanelere konu olabilecek kadar farklı ve gizemlidir. Onları ayırt edebilmek için ne yaşadıklarını bilmek gerekir.

‘Özel insan…’ Komiser Arif Arıkan bu başlık altında özel olduğunu hissettiği Delikanlıyı tamamen kendi eksenine alıp her şeyiyle araştırıyordu. Kimdi bu Delikanlı? Onu böyle soğukkanlı bir biçimde seri katile dönüştüren hikâyesi neydi? Elinde Delikanlıya ait tek bir şey vardı. Bu da iki kız çocuğunun çekildiği bir fotoğraftı. Fotoğraftaki kişilerden birinin Erganilinin eşi Hicran olduğunu biliyordu. Peki ya saçları da gözleri simsiyah bakan, kaşları çatık duran diğer kız çocuğu kimdi? Belki de kilit isim oydu. Komiser, Hicran’ın hayatını araştırmakla başladı bu işe. Bir kız kardeşi olduğunu da bu araştırmanın sonunda öğrendi.  Feda Kama… Tanıdık geldi bu isim ona. Bir süre kim olabilir diye düşündü ardından arama motoruna Feda Kama yazdı. Feda Kama ile ilgili birçok haberle karşılaştı.

“Ünlü dövüşçü kız çocuğu, kız dövüşçünün kazandığı dövüş maçları, yurt dışına davet edilen kız çocuğu, turnuvalarda rakiplerini teker teker deviren kız, ünlü dövüşçü kız diskalifiye oldu, ünlü kız dövüşçü intihar etti!” Son haber dikkatini çekti. İntihar mı etti? Haber’de diskalifiye olmayı hazmedemeyen kızın intihar ettiği yazıyordu. Bunun doğruluk payı var mıydı? Kime göre neye göreydi? Komiser artık fotoğraftaki gizemli kızın Feda Kama olduğunu biliyordu. Kafasındaki tek soru işareti kalmıştı. Bu fotoğrafın Delikanlı da ne aradığıydı. Bir şey atlıyordu, ama neydi? Komiser yeterince dikkatli değildi. Mesela, Hicran’ın neden hapse girdiğini tam olarak bilmiyordu. Bu kadar dikkatsiz olmasının sebeplerinden biri de bir gecede sosyal medyada akım haline gelen fedailer etiketiydi.  Bu akımı başladıktan sadece saatler sonra bir faili meçhul cinayet daha işlenmişti. Ölen kişi istismar suçu ile hapse giren biri değildi, ama tıpkı tüm kurbanları gibi gece karanlığında boynu kırıldıktan sonra boğazı kesilerek öldürülmüştü. Ölen kişi bir mekândan on yedi yaşındaki bir kız çocuğuyla çıkmıştı. Kız çocuğunu evine bıraktığına dair kamera görüntüleri vardı. Kameranın açısından çıkar çıkmaz saldırıya uğramış ve bu saldırının sonucunda hayatını kaybetmişti. Mekândaki kameralar kayıtta değildi. Bu bir rastlantı olabilir miydi? Belki de... O gece o mekânda bulunan herkesin ifadesi alınırken ifadeye gelmeyen bir genç vardı ve Komiser Arif, o genci tanıyordu. Faili meçhul diye adlandırılan ve cinayeti işleyen kişinin Delikanlı olduğunu biliyordu. Komiser kamerada görüntüler olmadığı için Delikanlının orada olduğu gerçeğini büyük bir zevkle gizleyebilirdi.

O gece mekânda bulunan on yedi yaşındaki kız çocuğunun ifadesi alınmıştı. Bu kız, o adamın zorla o mekâna götürdüğünü söylemiş ve ağlayarak o adamın kendisine istismarda bulunduğunu söylemişti. Kız, bir kardeşi olduğunu ve bu olayların duyulmasını istemediğini, cinayetle bir ilgisinin olmadığını söyledi. Komiser ifadesini kısaca şöyle aldı. “Ölen kişiyi mekânda gördüm. Beni evime bıraktı. Onu tanımıyorum. Olayla hiçbir ilgim yok.” Bu ifade hem kız için hem de Delikanlı için ideal bir ifadeydi. O adamın kıza istismarda bulunduğunu yazsaydı bir şekilde şüpheler üzerine kayacaktı. Bu yüzden bunu göze almadı. Hem Delikanlıyı hem de küçük kızı korumak için ifadeyi bu şekilde değiştirdi. Bunu kıza kısa birkaç cümle ile anlattı. Kız sadece başını sallayarak onay verdi. Küçük kız ifadesi alındıktan sonra güvenlik açısından polis aracı ile evine gönderildi. Komiser Arif, artık olan bitenleri düşünüyordu. Sosyal medyada bir anda ortaya çıkan Fedai lakaplı biri ve dün gece aynı saatlerde işlenen bir cinayet vardı. Hemen hemen hepsi Delikanlıyı işaret ediyordu. Sosyal medyayı yakıp yıkan ve gitgide fenomen haline dönüşen bir kullanıcı vardı. FedaiBenim adlı bu kullanıcı hakkında birçok iddia vardı, ama komiser bu kullanıcının kim olduğunu tahmin edebiliyordu. Ve tabii ne yapmaya çalıştığını da... Delikanlı arkasına büyük bir kitleyi almaya çalışıyor, yapmak istediği şeyi de büyük bir hızla başarıyordu. İstismara karşı olan ve fikirlerini açık açık ifade eden bir kitle seri katilin onların deyimiyle Fedai’nin ölmesinin kasti bir hareket olduğunu savunuyordu. Bu durumu kendi lehine çevirmeye çalışan provokatörler de vardı. Ve Feda buna izin verecek biri değildi. Bu yüzden sık sık paylaşım yapıyor ve destekçilerini sakin bir şekilde yönlendirebiliyordu. Hiçbir provokasyona maruz kalmamaları adına onları uyarıyordu.

FEDA-İ "DELİKANLI KIZ"  | Kitap OlduWhere stories live. Discover now