Láska mě posiluje ...

621 32 0
                                    

Ben probíhal chodbou, když v tom na ně narazil. Na jednu stranu byl rád, že je živá, ale na tu druhou se děsil toho, co ta pouta udělala s její myslí.

"Polož ji." Řekl Finnovi, který si jí před chvílí převzal od Poea. Finn na nic nečekal a opatrně ji opřel do zeď.

Ben si k ní klekl, zlehka pozvedl své ruce a přiložil jí je kolem hlavy. Po chvíli se destičky z jejích spánků uvolnili a spadli na zem. Snažil se proniknout do její mysli, ale nic necítil. Je moc brzy. Její mysl ještě spí.

"Chvilku bude trvat, než se probudí a pak se uvidí, ..." Povzdechl, nechtěl na to ani myslet.

"Co se uvidí?" Zeptala se opatrně Rose, protože Benův bolestný pohled se jí vůbec nelíbil.

"Pokud si neuzavřela mysl předtím, než jí dali ta pouta, ... může trvale zapomenout na posledních pár dnů, ... možná i měsíců." Řekl s bolestí v srdci.

"A pokud si jí uzavřela?" Dožadoval se Finn.

"Pokud ano, mohla tím uzavřít své vzpomínky do bloku. V tom případě až se její mysl úplně zotaví vzpomene si, ... možná. Ale ještě ji necítím. Nevím zda ten blok má. Ještě to ale nemusí nic znamenat." Snažil se je uklidnit a zároveň tak i sebe. Vzal ji do náručí, ale jakmile se všichni rozešli dál, stanul před nimi Drake. 

"Rene, ... myslím, že my jsme ještě neskončili. Ostatní jsi možná snadno vyřídil, ale já tak snadný cíl nebudu." Řekl a odmaskoval se. Ben pohlédl do tváře svému dávnému příteli. Jejich cesty se již dávno rozdělili v momentě, kdy přešli na temnou stranu. Ben dal Rey do náruče Finnovi.

"Dostaňte ji na loď a zmizte." Rozkázal mu. Finn jen přikývl a všichni se vydali jinou cestou. Ben se za nimi díval, dokud mu nezmizeli z očí a tak se otočil na Dreka.

"Trochu jsem doufal, že zrovna ty, se svou minulostí, bys to mohl chápat. Ale asi jsem se spletl. Stejně jako to, že skáčeš jak Hux píská." Konstatoval Ben.

"Rozdíl mezi námi je ten, že já jsem si s nimi vždycky jenom užil, nic víc. Ale ty ses prostě musel nechat ovládnout city. Možná kdyby to byl někdo od nás, ale ... povstalec? Vážně? Nejdřív jsme si myslel jestli tě nějak neovládá, jenže je to z tebe cítit a dělá se mi z toho zle... A Hux, ... už je ze hry."

Ben už nečekal, rozžhnul svůj meč, který se střetl s další záplavou rudého světla, jako před chvílí, kdy se potýkal se zbylými temnými ...

V jednu chvíli se trochu zarazil, když se na něho vrhlo pět. Tahle neměl ještě představu, proti čemu stojí. Obzvlášť, když si to Drake postával opodál, a jako by se kochal. Ale po chvilce zjistil, že oni nebudou problém. 

Byli silní, ale ne tak moc, aby na něho stačili. Pomalu odrážel jeden útok za druhým. Kdyby bojoval s každým zvlášť, už dávno by nebyli mezi živými. Neměli by proto němu šanci. Ne nadarmo si říkal Pán rytířů z Renu. On byl nejsilnější z nich a hned po něj Drake. 

Jenže jelikož teď stál proti všem najednou trvalo mu trochu déle, než se skrz ně probil. Využil neznalosti jednoho z nich a svým výpadem zapříčinil, že jeho útok schytal jiný temný. Potom si vzpomněl, když učil Rey. Byli na něho napojení. Čekali na každou jeho myšlenku, a tak jim jednu dal. Mylnou. Tím pádem se zbavil hned dalších dvou naráz a proti zbylím už to nebyl žádný boj. Jenže Drake mezitím zmizel a po chvíli Ben uslyšel Poea.

"Jeden se blíží k vám. Dostaň tě jí pryč. A to jsou smyslová pouta. Nepokoušejte se jí to sundat. Ublížíte jí. Potkáme se někde cestou. Pospěště."

Ale teď stál proti Drakeovi a věděl, že teď teprve začíná boj s opravdovým soupeřem. Stejně silným.

Oba dva se zasypávali tvrdými ranami. Jindy se na zemi ocitl Drake. Jindy zase Ben. Každý z nich tomu druhému uštědřil i pár dobrých zásahů. Ben se s těžkým dýcháním sbíral ze země. Po čele mu tekly kapičky potu a jeho tělo uchvacovala únava. Každý sval ho bolel, ale to mu nebránilo, aby Drakeovi neoplatil jeho útok a teď se i on za hlubokého rozdýchávání zmoženě zvedal ze země, když ho Ben před chvílí silou mysli odhodil na protější zeď, kde narazil do ocelových traverz.

Jenže to už byl Ben na nohou a blížil se k němu s odhodláním, že zaplatí za to, co udělal Rey. Teda ještě neví jestli jí něco udělal. Ale bylo mu to jedno. Hnala ho kupředu už jen myšlenka toho, že se k ní jenom přiblížil. Drake pozvedl meč a odrazil tak Benův útok.

"Trochu si se oslabil." Chrčel znaveně Drake.

"Už v tobě neproudí tolik temná strana. Cítím z tebe světlo a lásku k ní. A to tě oslabuje. Proto mě nedokážeš porazit. Jako Kylo Ren možná, ale cítím, že jsi zahodil i to. Zahodit to všechno. A pro co? Pro lásku? Jsi slaboch!" Zavrčel na něj.

"Mýlíš se. Neoslabuje. Posiluje mě to a teď poznáš, jak moc." Vyvedl ho z omylu a zaútočil znovu. Stále myslel na Rey a to, jako by mu dodávalo vyčerpanou sílu a energii a útoky na Drakea teď byli čím dál agresivnější až Drake pomalu začínal nestíhat je vykrýt. A když Ben zachytil tu mezeru mezi jeho krytím, jedním výpadem mu uťal ruku v níž dřímal meč. Druhou rukou ho sevřel ve svém stisku a proťal mu hruď plamenem svého meče.

Drake jen zachrčel. Ben mu zarazil ostří ještě hlouběji, a když se jeho a Drakeův pohled střetl, promluvil.

"Tohle je za Rey." 

A posledním prudkým pohybem, z něj vytáhl meč a usekl mu hlavu. Jeho tělo se sesunulo k zemi. Ben se únavou taky svezl na kolena a zhluboka dýchal. Dokázal to. Nevěděl, jak dlouho tam takhle seděl. Vrátil se zpět do reality, až když se k němu hrnula skupinka Odboje a jeden z nich mu zdělil, že obsadili základnu a Hux byl nalezen mrtví v trůnním sále. Ben jen pokýval hlavou a vstal. Teď měl v mysli jen jedinou věc. 

Rey ...

Spoutáni sílou : ReyloWhere stories live. Discover now