Spojenci

616 38 0
                                    

Poe si mnul obličej. Opravdu nemohl uvěřit o čem se tu teď dohadují.

"Rey proboha. To přece nemůžeš myslet vážně! Konečně může zaplatit za všechno zlo, které napáchal, za všechny ty vraždy, které způsobil a ty ho teď chceš dostat ven a ještě po nás žádáš pomoc?" Snažil se to Poe zformulovat tak, aby to nevyznělo, že se úplně zbláznila.

"Ano." Odpověděla a Poe jen v duchu zanaříkal, a nedokázal pochopit, že k tomu už přemluvila Chewieho, který se teď rozvaloval na židli, ale nijak se nezapojoval. Naopak se do toho teď vložil Finn, ale ne slovně.

Chytil Rose za loket a táhl ji ke dveřím, které Rey pro jistotu zaopatřila sílou, aby je nikdo neslyšel. Nejdřív nechápal proč, ale jakmile začala s Rose mluvit, bylo mu jasné, že se tady jedná o spiknutí, které by neměl nikdo slyšet.

"Hned jsme zpátky." Sdělil, protože se na ně všichni dívali.

Jakmile za sebou zavřeli dveře Finn se okamžitě, samozřejmě v tichosti, aby nebyli nápadní, i když na chodbě nikdo nebyl obořil na Rose.

"Můžeš mi říct, proč jí pomáháš?! " Zašeptal. Opravdu ho tohle zajímalo. Věděl, že sama neměla Rena v lásce, a proto nechápal, proč najednou tak otočila.

"Kvůli tomu, co jsi mi říkal. Myslím, že ho miluje, i když ti říkala, že neví. Vidím to na ní. A chci jí pomoct, protože sama vím, jak bolí zlomené srdce. A jestli ho necháme umřít, ...  tak jí to zlomí srdce." Odpověděla Rose v klidu.

Finn si jen povzdechl. Vzpomínal si na jeho rozhovor s Rey a na poslední slova. Řekl, že jí zničí a to teď dělal. On teď ničí ji, ale jestli to udělají, a špatně to skončí, tak to zničí všechny.

"Je to šílené. Copak nechápeš, že za to můžeme všichni zaplatit?! " Zdůraznil, chtěl vědět, jestli si tuhle věc uvědomuje.

"Ano vím. A proto je nezbytné, aby nás bylo co nejvíce. A ty to uděláš! Kvůli Rey!" Rozkázala mu.

Finn na ní nejdřív chvíli koukal, než si uvědomil, co mu to vlastně řekla, ale než se zmohl na odpověď pokračovala.

"Ano, vím co po tobě chci. Chci, aby ses překonal a pomohl nám kvůli tvé kamarádce, kterou máš rád, protože nechceš, aby byla nešťastná. " Dokončila svůj monolog a čekala na jeho vyjádření.

Musel uznat, že její argumenty byli přesvědčivé a hlavně pravdivé. Rey měl rád a nechtěl, aby byla nešťastná, ale nějak mu pořád bylo proti srsti, že proto, aby byla šťastná musí zachránit zrovna jeho. Povzdechl si, a než stihl odpovědět Rose ho nadšeně objala a v tu chvíli už nemohl říct ne.

"Jestli nás chytí, ..." zašeptal jí do ucha," ... tak do konce života budu tvoje noční můra." Musel se u toho zasmát, i když nevěděl proč. Rose ho letmo políbila a vrátili se nazpět, aby ještě pomohli zpracovat Poea. Rey už asi byla blízko.

"Rey, i kdyby se nám podařilo, ... jsou u něj hlídky a dost. Jak ho chceš dostat ven, když nemáš, ...". V tom Rey rozevřela dlaň a v ní se nacházel čip. Poe na ní chvíli koukal, a pak i na čip.

"Jak si, ... " ale nemusel dlouho přemýšlet, došlo mu to hned, "... Leia." Povzdechl si a Rey jen přikývla.

"Proč ti ho Leia dala? Ona nám pomáhá?" Zeptal se Finn, ale odpověděl mu Poe.

"Jako nejvyšší generál Odboje jí nedělá problém popravit Kylo Rena za skutky napáchané Prvním řádem, ale jako matka ... nemůže poslat na smrt vlastního syna." Povzdechl.

Všichni se na sebe podívali, protože jim bylo jasné, že tím právě Poe přislíbil svou účast.

"Dobře, ale teď musíme vymyslet, jak to uděláme. Každý se na chvilku zamyslíme, a pak si řekneme, co nás napadlo." Řekla Rey a na chvíli zavládlo ticho.

***

"Nejlepší je to, co říkal Chewie, a to odlákání pozornosti." Pronesla Rey.

"Ale muselo by to být něco velkého, tak velkého, aby to odlákalo, co nejvíce stráží a zůstalo jen minimum a to myslím, že žádný požár nebo něco takového nezpůsobí." Komentovala Rose.

"To ne, ... ale co kdyby si mysleli, že na ně někdo útočí?" Začal Finn a všichni se na něho podívali.

"Co?" Nechápala Rey.

"Finne to je geniální. Co jiného může stráže odlákat, než kdyby na ně útočil První řád?" Pronesl Poe.

"Ale jak zařídíme, aby řád zaútočil?" Dotázala se Rose, aby tak poznamenala, že tento nápad má jeden hodně podstatný  háček.

"Nemusí to být skutečné. Stačí jen pár dobře načasovaných výbuchů, tvrzení, že jsme viděli pěšáky řádu, a i když to nerad říkám víte, že miluj stíhačky, všechny. A proto jsem si potají pořídil jednu stíhačku Tie. Stačí, aby s ní Chewie jednou proletěl nad základnou a útok bude jasný." Dovysvětlil Poe.

"Takže, máme plán?" Ujistila se Rey.

"Ano, ty se Rey zaměř na to, jak ho dostaneš ven, a my naplánujeme zbytek." Řekl Poe a všichni se dali znovu do horlivé diskuze.

***

Základnou otřásl výbuch. Nikdo v tu chvíli nevěděl, co se děje, než začalo několik zmatených lidí pobíhat a křičet. Tím prvním byl Finn.

"Prý byli vidět vojáci Prvního řádu." Vykřikl zděšeně a ostatní to vyděšeně přenášeli dál.
Chaos byl tedy zahájen. To už se ale přiřítil  Poe a snažil se situaci uklidnit.

"To není možné, ... přece ...." Nedořekl, protože se jim nad hlavou s mohutným kvílením prohnala stíhačka Tie. To už ale Poe vydával rozkazy a hra mohla naplno začít.

Spoutáni sílou : ReyloWhere stories live. Discover now