Finn

716 44 0
                                    

Finn se držel pevné konstrukce nástupní rampy a vyhlížel Rey. Na zápěstí si připevnil komlink, aby tak mohl Chewieho informovat o všem, co se děje. S Falconem se pořád drželi poblíž hangáru, chtěli aby je Rey viděla, až se sem dostane. Zase se na chvíli přiblížili blíž a v tom ji uviděl. Zvedl zápěstí.

"Už jí mám, leť blíž."

V tom ho upoutal pohyb za ní. Jakmile uviděl rudě žhnoucí meč, pochopil. Ren. Chtěl na ni zavolat, ale Chewie strhl loď pryč. Okamžitě se rozběhl do kokpitu.

"Rychle se tam vrať. Byl tam i Ren!" Zlostně na Chewieho vyjel. Ten jen něco zabručel a ukázal na sedadlo vedle něho. Finn si tam jen neochotně sedl. Jakmile to udělal, Chewie mu naznačil, aby se připoutal. Finn nejdřív nechápal proč, ale jakmile se Falcon začal vznášet vzhůru, vysoko nad hangár, pochopil a začal se rychle poutat.

"Doufám jen, že víš co děláš." Zavil žalostně Finn, protože tohle manévrování se mu ani trošku nelíbilo. Ale to už se řítili podél skály střemhlav dolů. Chewie poté srovnal loď a zavrčel. Tomuhle slovu rozuměl dobře. "Rey". Odpoutal se a běžel ke dveřím. Už z dálky viděl, jak se Rey sune podél zdi dolů.

"Rey?! " Zavolal na ni. Ona ze sebe jen vysoukala pár slov a sesunula se úplně na podlahu.

Jakmile k ní doběhl, všiml si spálené rány, táhnoucí se od boku až k žebrům. Poznal, že je to práce světelného meče. Zaklel.

Ten zatracený hajzl ... 

Vybavilo se mu, jak ho viděl za ní a i v ten krátký okamžik mu přišlo, že se snad dívá na něj a ne na Rey. A pak mu bylo tak nějak divně. Jako by viděl do jeho nitra. Ale hned ty myšlenky vyhnal z hlavy. Vzal Rey do náručí a odnesl jí do jednoho z pokojů.

Lékařské vybavení na Falconu bylo žalostné. Nemohl nic jiného, než tu ránu jenom omýt, a nechat ji dýchat. Neměl zde žádné obvazy, které by se dali použít na toho zranění. Vlastně ani nevěděl, jak by měl takové zranění ošetřit. Když se léčil on ze zásahu Renovým mečem, které mu uštědřil tehdy na Starkilleru, si nic nepamatoval.

Nezbylo mu, něž jí občas otřít zpocené čelo a s dalším ošetřením počkat až doletí na novou základnu. Což mu vnuklo myšlenku, že vůbec neví, kam vlastně letí. Když se blížil ke dveřím, Rey se zrovna zavrtěla a jeden pramen vlasů jí spadl do obličeje. Finn vyšel ze dveří, a protože byl otočený směrem do chodby, když zavíral dveře nemohl vidět, jak nějaká neviditelná síla odhrnula neposedný pramen Rey z obličeje a vrátila ho zpět.

Finn došel do kokpitu a sedl si vedle Chewieho na sedadlo kopilota. Chvíli se díval na radar, aby věděl kudy hyperprostorem právě letí.

"Kam přesně letíme?" Vznesl otázku. Chewie mu zobrazil hologram.

"To je Loudainská soustava? Tam je další základna? A jak víš, že máš letět zrovna tam?" Nechápal, ale vzdal to, když Chewie začal něco drmolit.

"Tak jo, takhle se nikam nedostaneme. Já se opravdu snažím, ale to tvé vrčení mě přijde všechno stejné. Radši se budu ptát já. Souhlas?" Chewie jen pokýval hlavou. Finn se na chvíli zamyslel a snažil se své otázky přeformulovat tak, aby mohl Chewie jen potvrdil ano nebo ne.

"Jsou nastaveny v mapách všechny základny odboje?" Chewie pokynul.

"Takže, takhle kam letíme je nejblíž?" Chewie zakýval na nesouhlas. Finn jen protočil očima.

"Tak proč tam sakra letíme?" Finn začínal ztrácet nervy. Chewie zavrčel. Finn mu moc nerozuměl, ale jména již dokázal rozeznat.

"Co, Poe a Leia.? Chewie přikývl.

"Hurá, konečně se někam dostáváme." Zajásal a popřemýšlel.

"Takže prostě máme letěl tam? Buď z rozkazu Poea a nebo Leiy?" Chewie tentokrát radostně zavrčel.

"Dobře, aspoň něco vím. Doufám, že tam brzo budeme. Rey na tom není dobře. Ten hajzl Ren ji zasáhl, a já ji nemohu nijak ošetřit." Posmutněl. Chewie ho povzbudivě poplácal po rameni.

"Budu u ní, kdyby něco." Řekl a vrátil se zpět k Rey.

Spoutáni sílou : ReyloWhere stories live. Discover now