Devátý díl

9.6K 436 0
                                    

Gif - Emma Allanová

Catherine

Proč se chová tak divně? Proč se chovám tak divně? Nemám sice důvod ho nenávidět, ale taky nemám důvod ho zbožňovat. Ale mít ho ráda... Jako kamaráda, samozřejmě. Jako kamaráda. Je to jediný člověk ve škole, který se o mě vážně zajímá za poslední... rok? Je to možné.

Nejhorší na téhle mít-nemít-ráda věci je, že nevím, jestli to Jason myslí upřímně. Nevěřím mu. Ne úplně. Něco tají, ten způsob, jak na některé otázky dlouho hledá odpověďi a jak se chová před ostatními je... Já nevím. Možná jen hledám skrytý význam, který tam není. Možná. Ale stejně, ten jeho ztrápený pohled, kterým se na mě díval, když jsem vystupovala z jeho auta... Něco ho trápilo. A já jsem raději nechtěla vědět co. Věděla jsem, že bych toho později litovala.

Když jsem si dávala poslední sešit do tašky, pohled mi padl na notebook klidně položený na stole. On tam nebude. Nebo bude? Chci vůbec, aby tam byl? Chci? Ano.

Sedla jsem si na postel a položila notebook před sebe. Byl tam. Netuším proč, ale radostí mi poskočilo srdce. Včera jsme prokecali snad celou noc - myslela jsem si, že si s ním nebudu mít o čem povídat, ale zdálo se, že mi tak rozumí... Když jsem šla spát, byla už jedna a já měla ještě tolik toho na srdci... Ve škole to ale jaksi opadlo. Nevím, čím to bylo, ale tady jsem se s ním cítila víc... v soukromí. Zřejmě mi tam vadila přítomnost Emmy, Lucy a... Hanka. Opravdu to bylo poprvé, co mi upřímně vadila Hankova přítomnost.

Catherine Kate Jefferson:  Ahoj Jasone
Jason Hawkins:
Podívejme, kdo mi napsal. Ahoj :)
Catherine Kate Jefferson: Jsem ráda, že sis všiml :D Věřím, že si zrovna nepíšeš jenom se mnou
Jason Hawkins:
No to ne no. Je to až vyčerpávající
Catherine Kate Jefferson: Kolik?
Jason Hawkins:
Asi šest
Jason Hawkins:
Sedm... Tebe, Lucy, Emily, Claire, Susan, Thomase a Hanka
Catherine Kate Jefferson: Thomase Dylana?
Jason Hawkins: Ne, Edinsona
Catherine Kate Jefferson: Aha :)

Udivuje mě, jak často se Jason snaží zabruslit k Hankovi. Nevím proč. Znervózňuje mě to. Od té doby, co jsem mu ne moc příjemně naznačila, že pro něj mám slabost, se mi zdá, že mi ho předhazuje nějak častěji. Je to... zneklidňující. Jako kdyby chtěl vermomocí převést řeč na Hanka. Vždy ho staví na první místo.

Catherine Kate Jefferson: S kolika holkama si už chodil?

Ta otázka se odeslala dřív, než jsem stihla postřehnout, jak hrozně intimní je. Proč jsem to na něj vypálila jen tak, bez rozmyslu? Začala se mi hrnout krev do tváře a doufala jsem, že se na facebooku stane nějaká chyba a ono se to neodešle. Takový štěstí jsem neměla.

Jason Hawkins: Eh...
Jason Hawkins: Prosímtě, jak tě to napadlo?

Překvapilo ho to. No samozřejmě, že ho to překvapilo. Musela jsem si dát facku.

Catherine Kate Jefferson: Zapomeň na to, pokud ti to je trapný, neodpovídej.
Jason Hawkins: No ono to není trapný, já si spíš jen nepamatuju, kolik jich bylo.

Tak tohle překvapilo zase mě. Netušila jsem, že to opravdu jde, aby si někdo nepamatoval lidi, se kterými chodil.

Catherine Kate Jefferson: Nemusíš počítat záskoky na jednu noc.

Problem at the Other SideKde žijí příběhy. Začni objevovat