Třicátý devátý díl

4.8K 288 3
                                    

Jason

Pak vlastně byla ještě jedna doba, kdy jsem nebyl s Hankem, ale s někým jiným.

"Jasone," oslovil mě otec, když jsem přijel z tréninku. Hodil jsem tašku s oblečením do chodby na zem, ale on mě zastavil. Prohrábl jsem si mokré vlasy a zvednul jsem obočí. Čekal jsem, co z něj vypadne.
"Přijede strýc s manželkou, Bellou a Leroyem. Chtěl bych, aby ses jim věnoval. Alespoň dnes."
"Bez obav," mávl jsem rukou, i když mi to upřímně vadilo. Riversovi jsou fajn, Bella je fajn, není problém, ale nechtěl jsem se s ní bavit teď. I když... Možná by mi poradila v té věci s Kate.
"A kdy přijedou?" zajímal jsem se.
"Zítra ráno. Kvůli matce. Chtěl jsem si s nima promluvit o závěti, kterou napsala."
"Neříkej jí matka," procedil jsem skrz zuby a zamířil do kuchyně.
"Jasone, prosímtě, chovej se slušně," křikl za mnou ještě otec.
"Bez obav," zopakoval jsem. Natočil jsem si do vysoké skleničky vodu a naráz jsem ji celou vypil. Pak jsem ji tam nechal a zamířil do svého pokoje.

Když jsem se ráno probudil, první, co jsem uviděl, byla Bella sedící na koženém hracím křesle v krátkých, upnutých červených šatech, botách na vysokém podpatku, s nohou přehozenou přes nohu. V rukou držela jakýsi časopis pro pány. Zvedl jsem se na loket a nechápavě jsem na ni hleděl. Všimla si mě asi za tři vteřiny.
"No Jasone," ušklíbla se a ukázala mi jakousi stránku z toho časopisu, ale leskla se mi, takže jsem z ní nic neviděl.
Pomalu jsem vstal a šel se oblíknout, naproto jsem ignoroval její přítomnost. Popadl jsem černé tričko ze skříně a přetáhl si ho přes hlavu, pak jsem vytáhl obyčejné džíny.

"Ty si potrpíš na značky, co?" zamumlala Bella, aniž by zvedla pohled od časopisu.
"Co?" nechápal jsem.
"Nike tričko. Pepe Jeans. Boxerky Calvin Klein."
"Hej!" zamračil jsem se a spěšně si natáhl džíny. "Ponožky mi jako nezkontroluješ?" zeptal jsem se uštipačně.
"Adidas," usmála se spokojeně. Zamračil jsem se.
"Nejde o to, že bych si potrpěl na značky. Jde spíš o to, že mi otec jiné nedovolí koupit." Pokrčil jsem rameny a Bella chápavě kývla.
"Já mám smlouvu, takže můžu nosit jen to, co mi nařídí," povzdechla si. Pak se zvedla, skopla si lodičky z nohou a šla mě obejmout. Bosá byla asi stejně vysoká, jako já, ale pořád to bylo divný. Odtáhla se, oči jí zářily.
"Ráda tě zase vidím, Jasone."
"Já tebe taky Bells," pokusil jsem se usmát, ale očividně se mi to nepovedlo.
"Proč tak smutně?"

Povzdechl jsem si a odvrátil hlavu. Podešel jsem k psacímu stolu, na kterém jsem měl položený mobil a chvilku v něm hledal. Pak jsem jí ukázal displej. Našel jsem na facebooku naši společnou fotku, jedinou, kterou Kate ještě nesmazala. Seděli jsme spolu na lavičce, v jedné ruce jsem měl cigaretu. Zrovna jsem jí vysvětloval, proč kouřím.

"Když ti někdo nabídne, nedá se odmítnout. Já to nedokážu."
"Ale vždyť sportuješ, Jasei."
"V životě jsem jich vykouřil asi jen sedm. Snažím se to omezovat." Vzala mi cigaretu z ruky a zlomila ji vejpůl. Pak se ke mně natáhla, aby mě políbila.

"Pamatuješ si Catherine, Bells?" zeptal jsem se tiše. Bella mě znovu objala.
"Chudáčku," vydechla. "Zvu tě na kafe. Vysvětlíš mi to tam:"

---

Za deset minut jsme seděli ve Starbucks a pili svoji kávu. Vysvětloval jsem jí to do podrobna, každou blbůstku, kterou jsem se zabýval po nocích, co jsem nespal.

"Myslím, že bys měl - Hej!" Bella se zvrla dozadu a zamračila se na kluka, který právě prošel kolem ní. Tomu její menší pohoršený výkřik neušel, tak se zastavil a zazubil se.
"Nemám zájem," odvrkla Bella naštvaně a odfoukla si loknu padající do obličeje. Chlápek, kterému mohlo být tak dvacet pět, si sundal brýle a odhalil pár modrých očí.
"Vážně ne? Venku mám Maseratti..." Palcem ukázal za sebe.
"Koho zajímá tvoje Maseratti?! Vypadni. Nemám zájem. A rozhodně mi už nesahej na zadek." Svalovec zvedl ruce nad hlavu, jakože se vzdává a vyšel z kavárny. Zvedl jsem obočí.
"Prasák jeden," zamumlala a napila se. Bells mi občas trochu připomínala bohyni. Dlouhé blond vlasy, které jí občas spadaly v rovných pramenech po zádech, občas se jí vlnily přes rameno, hluboké, modré oči jí zářily a tvarované rty se vlnily v příjemném úsměvu. Na kariéru modelky se dost hodí, i postavou, kterou má velmi štíhlou a pevnou. Ale i kdyby nebyla moje sestřenice, nechtěl bych s ní chodit. Nebyla můj typ. A navíc, i když mi to nikdy ani neřekla, věřil jsem, že má za sebou už jednu, nebo dvě plastické operace. Některé věci nebyly úplně normální.

"Jak jsem chtěla říct předtím, než mě tenhle prasák vyrušil, myslím, že by sis s ní měl promluvit a říct jí všechno. A když říkám všechno, myslím tím úplně všechno. Rozhodně nedělej takovou tu hovadinu, jakože se před ní budeš muchlovat s náhradou, to je trapný a tím si ji rozhodně nezískáš zpátky. Udělej to jinak. Férově. Stojí ti to za to, Jasone. Pokud tě má opravdu ráda, tak se k tobě vrátí." Pohlédl jsem na ni, na ten její svědomitý výraz. Měla pravdu. Měla totální pravdu. Musím to jít Kate vymluvit.

"A kdy myslíš, že je nejvhodnější doba?"
"Nech jí ještě celé prázdniny, stejně je teď v nemocnici, ne? Po prázdninách si ji někde odchytni a všechno jí to vysvětli. Dopodrobna. Jak se ti líbila už předtím, jak tě zaskočilo, když ti to Hank navrhnul, jak ses s ní spřátelil, jak tě napadlo že je to blbost a nikdy bys jí to nemohl udělat a bla bla bla bla bla." Bella mírně zagestikulovala rukama a uchechtla se. "Ale hlavně to nepřežeň."
"Jasně. Děkuju."
"Nemáš zaco. Ale věř mi, pokud tě miluje, tak se k tobě vrátí. Jsi opravdu skvělý kluk, Jasone. A ona se k tobě vážně hodí. Tak si ji nenech proklouznout mezi prsty."
"Nenechám."

Jak se vám líbí poslední kapitoly? :D Problem se už pomalu ale jistě chýlí ke konci, tohle je předposlední kapitolka, ještě nás čeká jedna a pak epilog :)

Děkuju vám všem! Nejvíc ze všeho mě těší reads, protože tím vím, že se to někomu líbí a že to někdo čte, to je hrozně super! Protože i já taková jsem, čtu si story, ale votes nedávám, ani nepíšu komentáře, prostě jen čtu. A čtu to, protože mě to baví, a líbí se mi to. A to je na tom to nejlepší! Děkuju vám všem ♥
(+ přidala jsem do castu i Sashu a Bellu, i když jsou to takové malinké roličky)
Fotka: Alena Shishkova (Bella)

Problem at the Other SideKde žijí příběhy. Začni objevovat