1.EA

43.8K 1K 42
                                    

Privirea mi se rotește, analizând pentru a mia oară fețele mult prea cunoscute ale mesei. Privirile reci, figurile neutre, îngâmfate sau sadice, ma înconjoară ca intr-un carusel. Opulența, luxul și extravaganța sunt câteva dintre elementele ce alcătuiesc primul strat al acestei lumi. Afacerile ce prosperă pe piața financiară sunt maștile perfecte pentru a ascunde ceea ce se întâmpla de fapt in lume. Lumea artificiala ce in aparenta pare condusă de puterile din stat, este de fapt tabla de șah pentru jocul acestor persoane ce ma înconjoară. Influența lor este ,,zarul" ce decide in ce direcție se vor mișcă pioni. Ciudat, nu?! Dacă luam in calcul ca șahul nu are nevoie de zar. 
Dar in acest joc nu exista reguli, ci doar scopuri. Și după cum am fost învățat de mic, scopul scuza mijloacele.
Cel mai ciudat este noul pion pe care aceștia l-au introdus. Nou sau poate nu. Regina. Surprizător deși aceasta se afla deja acolo, dar este polivalenta. In prim-plan, regina reprezintă scopul lor, trebuie apărată și ajutata sa câștige. De asemenea, este cea mai puternică: se poate mișca in orice direcție își doreste jucătorul.  In perspectiva secundara, reprezintă noul interes al acestora: o femeia frumoasa, carismatică, dornică sa îndeplinească orice favor de care aceștia au nevoie pentru a-i face sa ramana la cea mai puternică masă de joc. Și, ca in orice joc, întrecerea pentru câștig este satisfacută atunci când in mâna jucătorului se află o piesă bună. Frumoasă, fără defecte, cuminte, cu o doză de inocență, o carapace frumos pictată in culori strălucitoare, dar care sa nu ascundă o prea mare doză de inteligență pentru ca tehnica de manipulare sa fie cât mai ușoară. Este o strategie pur matematica, și anume, invers-proporționalitatea: cu cât înțeligența se apropie de nivelul maxim inferior, cu atât rezultatele vor atinge perfecțiunea.

Doar că aici intervine problema, să găsești o astfel de femeie e greu și nu doar pentru că ar trebui să le lipsească inteligența, pentru că, oricum, banii le fac să uite de tot ce au învățat vreodată. Greu este să găsești așa o piesă superbă, parcă scoasă din tablourile celor mai renumiți pictori. Iar această femeie, ce îndeplinește rolul reginei te poate trimite in liga câștigătorilor.

Femeia pe care am ales-o astăzi, această parteneră frumoasă pe care o țin la braț, nu îndeplinește in totalitate cerințele jocului, și mai ales nu pentru ce îmi doresc eu sa obțin. Iar eu ori am planuri de câștig, ori ma retrag. Iar ea, din nefericire, nu a fost alegerea potrivită.

O trag pe blondă afară din încăpere, apoi o conduc mai mult forțat până la un taxi. Scot telefonul din buzunarul costumului și îmi apelez partenerul de afaceri.  Chase, bunul meu prieten, este cel ce m-a ajutat pentru a ajunge sa cunosc personajele acestei table de șah. O persoane de încredere, in mâinile căruia pot lăsa sarcini de îndeplinit. Știu ca nu ma va trăda niciodată, iar asta îl face atât de bun. Încrederea pe care i-o acord. Îl rog pe bărbat sa se ocupe de tipă și sa o facă sa dispară din viața mea, fără sa scoată vreun cuvânt despre ce tocmai a auzit la aceasta masa.

Am nevoie de o a doua valența a piesei preferate, a reginei. Am nevoie de acea femeie capabilă sa înțeleagă cât este de important sa asculte și sa își întrebuințeze armele efeminate pentru a câștiga supremația. Iar pentru asta, am nevoie de ajutorul bunului meu prieten. Parchez mașina in fata locuinței mele, și intru cu viteza luminii in casa. Intru in sufragerie precum un taifun, și ma postez in fata acestuia. Privirea sa se ridica întrebătoare, încercând sa anticipeze ceea ce îmi doresc.

,,Până poimâine seară trebuie să găsești o piesă cu adevărat frumoasă, fără cusur. Clar?" îi adresez cerințele mele lui Chase, dar acesta se uita dezaprobator la mine. Știu încearcă sa îmi îndeplinească aceasta dorința de câteva luni, dar eșuează lamentabil. Deoarece temperamentul meu intervine in aceasta scenetă. Deși cerintele sunt clare: frumoasa și proastă, creierul meu refuza orice femeie cu un iq scăzut. O femeie ce nu își poate dezlipi privirea de pe manichiură, nu este folositoare intr-un joc de strategie, cel puțin nu pentru mine.

Black's list...Where stories live. Discover now