AT İZİ İT İZİ

52 16 10
                                    

🎗BÖLÜM 98🎗

🌎🌎🌎

“Yalnız geleceğinizi düşünmüştüm Nadir Bey!”

Servet’in lafıyla Asım, Nadir’den önce araya girdi.

“Gelmeme memnun olmadınız gibi Servet Bey, sebebini merak ettim doğrusu!”

Kendini safa aldı Servet, ufak bir tebessüm yolladı Asım’a ve bir kaşı havada cevap sundu.

“Aksine… Ben de sizinle tanışmak için fırsat kolluyordum! Beklediğim fırsatın sürpriz bir şekilde karşıma çıkması, bir anlık şaşırttı sadece!"

Asım, elini uzatan Servet’e baktı. Nadir’in sesi soluğu çıkmıyor, boş gözlerle ikisine bakıyor ve müdahale etmek istemiyordu. Asım, uzanan eli sıkarken Servet, kendini tanıtma gereği duydu.

“İsmimi biliyorsunuz, ben de isminizi biliyorum! Memnun oldum Asım Çavdarlı! Habil – Kabil Operasyonu ile herkesin gönlünde yer tuttunuz, tebrik ederim!”

Asım, gayet ciddi bir şekilde lafa girdi.

“Ben, gönüllerde yer dinmek için değil, vicdanlarda yer edinmek için o operasyonu yaptım Servet Bey! Gönüllerde edinilen yerler, gördüğümüz kadarıyla pek de sağlam değil!”

“İmamefendi denilen şahıstan bahsediyorsunuz, haklısınız! Herkesin gönlünde yer edindi, herkesi ayakta uyuttu! Ama sis dağıldı, her şey ortaya çıktı! Artık millet, birbirine girmiş at ve it izini, rahat bir şekilde birbirinden ayırt edebiliyor. Şükretmek gerek!”

Nadir, derin bir nefes alarak onların sohbetine bir yerden daldı.

“Her daim şükrediyoruz Servet Bey! At izini, it izinden ayırt etmek için başarılı hamleler attık! Konsey denilen güruhun kıdemli bir mensubu, malumunuz elimizde! Mit, bu saatten sonra operasyona neden dahil olmak istiyor, onu anlamış değiliz!”

Servet, yağmurun dindiğini görünce şemsiyesini yana çekerek tepesindeki su damlacıklarının dökülmesini seyrederek cevap sundu.

“İstihbarat kurumları, bir ülkenin namusu, şerefi ve haysiyetidir. Önemli bir mertebe kat ettiniz, gerçekten farkındayız ve sizi daima izliyorduk! Siz de mühim bir kurumsunuz, Asım Bey’in dahil olduğu kurum da öyle! Hatta en başından beri farkındaydık! İzliyorduk, kolluyorduk, gözetiyorduk!”

Asım’ın gülmesi, birden Servet’i şaşırttı. Kısılan göz bebekleri, ilginç bir şeye bakar gibi Asım’a bakarken Asım’ın başını sallaması, Nadir’i de şaşırtmış gibiydi. Ciddi bir veçhe bürünen Asım, şemsiyesini indirmeden adamın yüzüne bakarak dişlerini sıktı ve sıktığı dişlerinin arasından lafa girdi.

“Kurumumuz patlatıldı, yoktunuz!”

Dersim’in gizli üssü patlatılmıştı, o zamanı anımsayan Asım, bunu gerekçe göstererek adama odaklandı.

“Dersim Özer, Mit elemanlarından Sarper Tuğut tarafından alındı; yoktunuz!”

Dersim’in alınışı geldi gözlerinin önüne, derin bir nefes alarak devam etti Asım.

“Ben Van’da ele geçirildim, sizi orada göremedim!”

Necla tarafından derdest edildiği an, gözlerine şimşek hızıyla yansıdı. Gülümseyen Asım, şemsiyesini kapatıp giderek açılan havaya baktı ve derin bir nefes aldı.

KONSEYHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin