Duyuru & Fragman

57 18 4
                                    

El-Azez'deki TİM karargâhına yapılan baskın, çok zayiatla sonuçlanır. Bunlardan biri de Serdar Sarıyer'dir. Sadid ve Şaddadiler birleşmiş ve baskın yapmışlardır. Dersim ve Merdan'ın ağır yaralı bir şekilde bulunmaları, intikam için bulunmaz bir nimettir. Jöh Astsubay Kerem Alay, Şaddadilerin bir numarasını bulmak için bir rota belirler ve TİM, Jöh'le birlikte hareket eder. Hedef, Maher; hedef, intikam ve hedef, TİM'in şan ve şerefidir.

Takriben beş kısımdan oluşan Konsey'in bu serisi, aslında Suriye'deki olaylara girizgah şeklindedir. Bu serinin devamı, asıl kitapta, üçüncü sezonda anlatılmaya devam edilecektir.

Bol çatışma, bol aksiyon ve hareketli bir seri... Dersim, Merdan ve Kerem'in Suriye topraklarını kasıp kavuran kahramanlıkları, yaşanan içler acısı olaylar, yıkılan haneler ve kaybolan umutlar, bu kitabın satırlarında sizleri bekliyor.

TİM Suriye'de...

⚠⚠⚠


El Azez, şimdi kaosa gebeydi; Şaddadîler ve Sadid, ortaklaşa bir eylem düzenleyeceklerdi. Karargaha yakın bir konumda, batı tarafa denk düşen bir yerde Şaddadîler birikmiş ve harekete geçmek için talimat bekliyordu. Doğu tarafına denk düşen bir yerde de Sadid vardı ve onlar da, her an saldırabilecek cinsten bekliyordu.

Dersim’in silahını kuşanması, Serdar’ın çelik yeleğini bağlaması ve Merdan’ın silahını kontrol etmesi, diğer hazırlanan tim mensuplarının acele tavırlarına yansıyor ve gelen misafirlere yapılan büyük hazırlık, adeta iştah kabartıyordu.

Nişancının açtığı ateş, onun yerini ifşa ediyor ve düşen adamın yaverleri tarafından aynı şekilde mukabil görüyordu. Nişancı, arkadan gelen grubu görmese de sadece öndeki grubu hedef almıştı. Şaddadîlerin tek geldiğini sanan nişancı, arkadan kafatasına saplanan mermiyle yanıldığını anlasa da geç kalmıştı. Her yerden ateş ediliyordu. Tim, hızla mevzi tutuyor ve ateşle mukabilde bulunuyordu.

Behram, roketin namlusunu karargahın merkezine çevirmişti. El Muaykıt’ın sinsi bakışları arasında, keyifli bir sırıtışla birlikte tetiğe bastı. Namludan fırlayan mermi, hızla karargaha doğru gidiyordu.

Serdar, aniden düşüp can veren arkadaşını hedeften almak için yeltendi ama yanına seken mermiyle geri çekildi. İki arkadaşı düşmüştü. Zor durumdaydılar ve yerleri iyi değildi. Yer değişmek isteyen Serdar, hızla koştu; önce sol koluna saplanan mermi, sonra da sırtına saplanan mermi, gözlerindeki perdeyi kaldırdı sanki. Adil’in silueti belirdi karşısında; babasının uzanan elini gördü, sesi çınladı kulağında ve sanki kendisine:

“Gel oğlum!” diye seslenişini duydu.

“Baba!” diye sayıkladı; sırtına saplanan bir mermi daha, onun hayatla olan bağından bir düğüm daha kopardı ve arkadaşlarının:

“Serdar vuruldu!” diye kopan yaygarası, kulaklarına iştirak eden son nida oldu.

“Aman Allah’ım, ne olmuş burada?”

Kerem’in fısıltısı, cesetlerin arasında dolaştı ve onu da davet etti. Dersim’in başında durduklarında, işaret parmağının hâlâ kıpırdadığını gördüler. Kerem, hemen başucuna eğildi.

⚠⚠⚠

KONSEY - TİM SURİYE'DE...

TEK BÖLÜM PART 1 çok yakında...

KONSEYHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin