49. Hyvää uutta vuotta?

1.9K 66 142
                                    

Sekä James että Lily olivat helpottuneita, kun Remus ja Cinnamon ilmiintyivät Pottereille hieman puoli kahdeksan jälkeen illalla. Kumpikin oli siististi pukeutunut ja he myös näyttivät olevan huomattavasti aiempaa paremmissa väleissä keskenään - ainakin siitä päätellen, että he laskeutuivat portaat alas saliin käsi kädessä ja kumpikin hymyili.

"Te siis saitte itsenne raahattua tänne asti", James totesi, kun Remus ja Cinnamon ehtivät heidän luokseen.

Remus loi häneen murhaavan katseen. "Toisin kuin ehkä sinä, minä en jätä tulematta juhliin nuoleskelemisen vuoksi."

"En minä siitä puhunutkaan", James sanoi viattomasti. "Vaan siitä, että teillä saattaisi olla riita kesken."

"Ai... Mistä minä olisin sen voinut tietää?"

James otti kasvoilleen loukkaantuneen ilmeen. "Minä en ole niin kaksimielinen kuin sinä ehkä kuvittelet!"

"Et tietenkään ole... Kaksimielisyydestä puheenollen, missä Sirius ja Ria ovat?"

"Sen kun tietäisikin", James pyöritti silmiään. "Jonkun pitäisi tehdä niille kahdelle jotakin! Jos jotkut nuoleskelee, niin he. Minä tarvitsisin varmaan rautakangen, että saisin heidät tarpeeksi kauas toisistaan."

Toiset virnistivät. "Kuulostaa Siriukselta. Lily, joko sinä olet tavannut Jamesin vanhemmat?"

"Hänen äitinsä", Lily sanoi.

"Ja tapaat minun isäni suunnilleen... nyt", James päätti tarttuen Lilyä käsivarresta ja lähti taluttamaan tätä kohti juuri saliin astunutta viiden hengen ryhmää. Neljä ryhmässä seisovista ihmisistä Lily tunsi jo ennestään - Redin ja Jazzin, sekä Ariannan veljen Jaken ja tämän vaimon Rosarian. Hän arvasi heti, että viides henkilö oli Jamesin isä. Kuten Jamesin äidillä, myös hänen isällään oli tummat hiukset. Hän oli pitkä ja näytti huomattavan paljon Jamesilta - vaikka virneensä James oli selvästi saanut äidiltään. Jamesin isä näytti jokaista piirtoaan myöten kiireiseltä aurorilta. Hän oli pukeutunut asiallisesti ja vaikka hän hymyili kohteliaasti, näytti hän kuitenkin olevan kaiken aikaa jonkinlaisessa valmiustilassa, jopa omassa kodissaan. Lily muisti Jamesin sanoneen, että hänen isänsä oli hyvin kiireinen ja melkein aina poissa kotoa.

"Hei, isä", James sanoi, kun he pääsivät ryhmän luokse. "Tässä on Lily Evans, minun tyttöystäväni."

Jamesin isä kääntyi ympäri ja hymyili heille kohteliaasti.

"Pääsithän sinä viimeinkin sanomaan nuo sanat", hän sanoi pojalleen ja kääntyi sitten Lilyn puoleen. "Hauska tavata, Lily. Tiedätkö, olet juuri sellainen kuin odotinkin."

"Niin olen kuullut", Lily hymyili. "Toivon mukaan se ei kuitenkaan ole huono asia."

"No jaa... Niin kauan kuin et lyö minua, se ei ole huono asia", herra Potter hymyili silmät tuikkien. "Sinä varmaan oletkin jo tavannut Red Stronin ja Jazz Thomasin? Ja tässä on Jake ja Rosaria Bell."

"Olemme tavanneet", Lily sanoi. "Jaken pikkusisko on yksi parhaista ystävistäni."

"Hauska nähdä taas, Lily", Jake tervehti. "Ja pikkusiskostani puheenollen, missä hän on? En ole nähnyt häntä koko iltana."

Lily oli aikeissa vastata, mutta herra Potter ehti ensin. "Hän taitaa olla juuttunut jonnekin minun kakkospoikani kanssa. Sirius Blackin, siis."

"Ai, Sirius Black, tietenkin", Jake huokaisi. "Toivon mukaan he eivät ole sentään juuttuneet. Se olisi varmasti hyvin epämukavaa. Lily, onko sinulla aavistustakaan siitä, missä he ovat? Haluaisin nähdä Ariannan."

PakkaskukkiaWhere stories live. Discover now