33. Jamesin syntymäpäiväjuhlat

2K 71 182
                                    

Sunnuntai-iltana vähän ennen seitsemää Lily meni vaihtamaan vaatteita makuusaliiinsa. Hänen oli tarkoitus mennä etsimään James muutaman minuutin kuluttua - hän oli sanonut Jamesille haluavansa juhlia Jamesin syntymäpäivää vähän aikaa kahdestaan. Todellisuudessa hän halusi kuitenkin antaa muille aikaa järjestellä kaikki valmiiksi juhlia varten.

Mennessään makuusaliin Lily löysi Ariannan makaamasta sängyllään. Tytön kasvoilla oli poissaoleva ilme, eikä hän ollut mitenkään huomannut Lilyn tuloa. Lily rypisti otsaansa ja toivoi, etteivät Arianna ja Sirius olleet riidelleet uudelleen. Yleensä vain Sirius sai tuon hajamielisen ilmeen Ariannan kasvoille.

"Hei, Ria", Lily sanoi ilmoittaen hienovaraisesti olevansa paikalla.

Arianna nyökkäsi hänelle poissaolevasti ja Lily tajusi, ettei Arianna ollut kunnolla edes kuullut hänen sanojaan. Hän siirsi vaatteiden vaihtoa hieman edemmäksi ja meni sängylle Ariannan viereen istumaan. Hän tönäisi Ariannaa varovasti olkapäähän.

"Arianna? Ketään kotona?" hän heilutti kättään Ariannan kasvojen edessä.

Keskittynyt ilme palasi Ariannan silmiin ja hän säpsähti.

"Joo, tässähän minä", hän sanoi typerästi.

Lily virnisti. "Onko kaikki okei?" hän kysyi. "Sinä vaikutat - vähän - no - "

"Ei tässä mitään", Arianna sanoi kiireesti. "Kaikki on ihan hyvin."

"Oletko ihan varma?" Lily rypisti otsaansa.

Arianna nyökkäsi. "Joo. Minun täytyy vain hieman - miettiä - "

Hänen todellakin täytyi miettiä. Siriusta ja kaikkea sitä, minkä hän oli kuullut poikien makuusalissa. Hänen helpotuksekseen Lily ei kysellyt enempää, vaan kohautti olkapäitään ja meni penkomaan vaatevarastoaan. Arianna ei ollut vielä valmis minkäänlaisiin kyselyihin siitä, mitä hän oli kuullut Siriuksen sanovan. Hän ei tiennyt, mitä ajatella - hän halusi olla Siriuksen kanssa, mutta hän ei halunnut olla Siriuksen kanssa. Hän oli yrittänyt sitä jo kaksi kertaa ja pettynyt kummallakin kerralla. Kolmas kerta voisi olla hänelle liikaa.

Lily vilkaisi vielä kerran Ariannaa huolehtivasti. Suoraan sanottuna hän ei edes halunnut tietää, mitä Ariannan päässä liikkui. Ariannan syvänsiniset silmät olivat haaveilevat - melkein kuin tummaa lasia. Hän ravisti päätään ja palasi vaatevarastonsa puoleen.

"Onko punainen paita okei?" hän kääntyi kysymään Ariannalta.

Arianna pakottautui palaamaan jälleen todellisuuteen.

"Joo, laita se", hän kehotti.

Lily totteli ja veti punaisen paidan päänsä yli. Sen jälkeen Lily puki päälleen mustan lyhyen hameen ja kääntyi katsomaan Ariannaa.

"Kelpaanko minä juhliin?" hän kysyi huolehtivasti.

Arianna pyöritti silmiään. "Kelpaat. Eivätkä juhlat edes ala vielä."

"Ehkä eivät, mutta minulle on annettu se vaativin tehtävä", Lily muistutti. "Kunniavieraan viihdyttäminen."

"Eiköhän se onnistuisi vaikka olisit millaisissa vaatteissa", Arianna virnisti. "Jopa ilman vaatteita, jos oikein tarkkoja ollaan."

Lily hymähti ja vaihtoi puheenaihetta. "Missä Cinnamon on?"

"Meni varastamaan kermakaljapulloja Remuksen kanssa", Arianna huokaisi. "Ajattele nyt - varastamaan - Remuksen kanssa! Viimeksi meistä voisi odottaa Cinin ja Remuksen ajautuvan rikoksen poluille!"

"Kiitos vain", Lily kurtisti kulmiaan. "Minä luulin olevani meistä se puhtoisin yksilö."

"Ikävä tuottaa pettymys, mutta Cinnamon on meistä se kiltti. Sinä olet normaali ja minä taas - "

PakkaskukkiaWhere stories live. Discover now