14.BÖLÜM

1K 39 34
                                    

Yazar'ın ağzından:

Naruto'nun verdiği haberle birlikte Sasuke ve Boruto köye döndükten beş gün sonra kage toplantısı için beş kage Konoha'da buluştu. Toplantıya Boruto ve Sasuke de katılmıştı.

Darui: Demek Doku'ya ait hiçbir iz bulamadınız.

Sasuke: Beş ülkenin her yerini karış karış aradık. Ancak yoklar.

Boruto: Sanki yer yarılmış da içine girmişler dattebasa.

Gaara: Sürekli yer değiştiriyor olabilirler mi?

Sasuke: Sanmıyorum. Öyle bile olsa illâki arkalarında bir ipucu bırakırlardı.

Kurotsuchi: Peki şu saldırı, nasıl oldu?

Boruto: Kum köyüne götürülmek üzere olan iletişim aletlerini çalmak için gelmişler. Tam üç kişilerdi. İkisi kız biri erkek. Oldukça tuhaf güçleri vardı.

Chojuro: Nasıl tuhaf?

Boruto: Erkek olan, yani Arashi, etrafındaki farklı chakra tiplerini bedenine mühürlemiş. Bununla birlikte yeni bir jutsu üretmiş. Doğal olayları kontrol ediyor.

Naruto: Ciddi misin-ttebayo?!

Boruto: Ciddiyim. Diğerinin adı da Maemi. O da gözleriyle insanların duygu ve düşüncelerini kontrol ediyor.

Gaara: Genjutsu gibi mi?

Boruto: Evet. Ama çok daha fazlası. Onun jutsusu altına girince bir anda tüm düşüncelerim ve duygularım birbirine girdi. Öyle yoğundu ki bütün bedenim uyuşmuş gibiydi. Resmen travma geçiriyormuş gibiydi.

Kurotsuchi: Travma mı?

Boruto başını olumlu anlamda sallayınca Sasuke devam etti.

Sasuke: Bir de Tamara adında bir kız vardı. Gücü kristal jutsusu.

Naruto: Kristal jutsu mu?! Guren gibi mi?

Sasuke: Evet. Guren'in öğrencisiymiş. Orochimaru'nun haberi olmadan onu kristal jutsu öğretiyormuş. Şu anda bildiğim tek şey kristal jutsusunun Guren'in jutsusundan çok daha sağlam olduğu.

Darui: Peki ya Sarada? Onu hiç görmediniz mi?

Boruto: Hayır. Hiç görmedik.

Boruto Sarada'nın ismini duyunca kalbinin sıkıştığını hissetti. Gece gündüz aklından çıkmayan kız onu sürekli zorluyordu. Aklı kalbi onunla doluyken, nefes almak bile zordu. Ancak hiçkimseye bu hislerini anlatamamıştı. Şimdilik içine atmayı tercih ediyordu.

Naruto Boruto'nun yüz ifadesini fark etti. Zorlanıyormuş gibi bir hâli vardı. Derince nefes aldı ve oğluna döndü.

Naruto: Boruto, sen eve gidip dinlensen iyi olur. Bundan sonrasını biz hallederiz.

Boruto: Tabi.

Boruto toplantı odasından çıkınca Naruto arkasına yaslandı. Oğlunun kalbindeki acının tarifi yoktu. Biliyordu. Sasuke köyden gidince o da çok kötü hissetmişti. En iyi arkadaşını kaybetmişti. Ancak Boruto'nun acısı farklıydı. Çünkü Boruto arkadaşını değil, kalbini kaybetmişti.

*******

Sarada iç karartıcı yer altı sığınağından çıkarak her zaman vakit geçirdiği uçurumun kenarına gitti. Eğer sığınakta biraz daha durursa yıkılacağı kesindi.

Yer altında bulunan sığınak, dışarıdan hiçkimse sığınağın içindeki chakrayı algılamaması için özel olarak tasarlanmış, oldukça büyük ve karanlıktı. Giriş kapısı sadece özel bir mühür ile bulunabiliyor, sürpriz ziyaretçiler engelleniyordu.

Gölgelerdeki Parıltı ~BoruSara~Where stories live. Discover now