#27

726 20 5
                                    

P.o.v Julie

Ik word wakker gemaakt door Karen. "Heey, lekker geslapen? Ik en Manny moeten werken en Liyah naar school, maar Shawn is ziek. Red je het? Ontbijt staat klaar en doe maar lekker alsof je thuis bent," ratelt ze door. Ik knik en ga wat rechterop zitten. "Komt goed," glimlach ik. "Mooi, dan ga ik nu. Doei!" En ze loopt de kamer uit. Dus, Shawn is ziek eh. Dat wordt zustjertje spelen vandaag.

Ik loop naar beneden om te ontbijten en thee te maken voor Shawn. Aaliyah en Manny zijn ook al weg. "Shawn," fluister ik zachtjes en sta met de thee naast zijn bed. Hij wordt wakker en gaat wat rechter zitten. "Goeiemorgen Shawnie," glimlach ik en ik overhandig hem de thee. Hij neemt hem dankbaar aan. "Goeiemorgen beautiful, en dankje," zegt hij zacht met een schorre stem. "Wil je nog iets hebben?" "Nee, dankje, ik ga zo weer slapen." Ik knik en loop dan de kamer uit. "Welterusten Shawnie," zeg ik nog voordat ik de deur achter me dichtdoe. Dan ga ik mezelf maar vermaken. Ik kijk wat rond op internet en bekijk wat je hier allemaal kan doen. Ik kan wel even naar de stad gaan. Ik loop Shawns kamer in om te vertellen dat ik even weg ben, maar Shawn is in slaap gevallen. Ik staar naar hem, hoe vredig hij slaapt. Wat een cutie is het ook. Snel ontwaak ik uit mijn trans en schrijf een briefje voor hem. Zo mag ik niet denken, hij is mijn beste vriend, ik ben niet verliefd.

Ik leg het briefje waarop staat dat ik even weg ben op zijn nachtkastje en trek dan mijn schoenen aan. Let's go to Toronto.

Het is nu 31 juli, wat betekent dat Shawn over 9 dagen jarig is. Nou dat appt Alice me net, anders had ik het niet geweten. Maar, tijd dus om een cadeautje uit te zoeken! Ik loop langs de winkels en al bedenkend wat ik ga kopen. Dan zie ik een heel leuk wit, met kanten jurkje hangen. Ik loop de winkel binnen en pas hem. 50% korting, staat er op het kaartje. Hij past perfect, dus neem ik hem. En dan opeens heb ik het idee voor Shawns cadeau. Snel zoek ik een winkel op waar ik dat kan kopen, en loop daarna, mét cadeau, terug naar huize Mendes en verstop het cadeau.

Precies als ik thuis ben belt Karen. "Voelt Shawn zich al beter?" Vraagt ze. "Niet echt, hij slaapt alleen maar," zeg ik terug, met een blik op Shawn. Ik hoor Karen zachtjes mompelen. "Is er iets?" Vraag ik dan maar. "Nee, nou eigenlijk ja, Manny heeft Liyah met de auto gebracht maar hij moet onverwachts bijspringen in zijn werk, en ik zit hier nog tot 6 uur, en Shawn ligt in bed." "Ik kan Aaliyah wel halen?" Vraag ik voorzichtig. "Meen je dat? Dat zou echt geweldig zijn," zegt ze opgelucht door de telefoon. "Komt goed, ik haal haar wel op." "Dankjewel lieverd! Tot vanavond," zegt Karen blij en ik zeg gedag. Dan hangt ze op, haar pauze was voorbij. Ondertussen wordt Shawn wakker. "Hey, voel je je al beter?" Shawn schudt zachtjes zijn hoofd en opent zijn armen. Ik ga erin liggen, met mijn hoofd op zijn borst. "Ik ben zo terug Shawn, ik ga even Aaliyah van school halen," glimlach ik naar hem. Hij knikt en laat me los. "Tot zo," zegt hij schor.

"Juul!" Hoor ik roepen. Ik draai me om en daar is Aaliyah. Ze stapt in. "Wat gezellig dat je me komt halen," glimlacht ze. Ik leg snel het verhaal uit en glimlach. We praten onderweg over van alles. Dan opeens vraagt Aaliyah: "je vindt Shawn leuk he?" Ik schrik een beetje van haar vraag. "Li, ik weet het eerlijk gezegd niet," zucht ik. "Het is moeilijk, want hij is mijn beste vriend maar-" "maar hij is ook boyfriendmaterial," lacht Aaliyah. Samen lachen we. Ze snapt me gelukkig, want wat ze zei was een grapje.

Thuis aangekomen kijk ik weer even bij Shawn, die slaapt. En daarna help ik Aaliyah met haar huiswerk.

A/N

Halloooo
Ik heb honger
Ik had gezegd dat ik gisteren ging uitleggen waarom ik vrij was, maae ik was beetje brak van het schoolfeest (was echt lachen!) En ja toen ging ik naar de paardjesss dus ik leg het nu uit:

1+2 uur omdat er 2/3 van de klas naar het schoolfeest ging

4+5 omdat die leraren van die uren gingen staken

En 3de uur omdat die man aardig was en zich ziek had gemeld dus hutss we hadden geen uren meer🎉
Tot volgende hoofdstuk
Koetbij!

Geüpload: 16 maart 2019 (happy bday to een friendddd)
Geschreven: januari 2019
Woorden: 791

Meet&Greet - S.MWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu