-12-

223 10 5
                                    

Pov Kim van Lochem
Ik knipperde, en hij is weg. Ik wist toch zeker dat is Jim net zag tussen de demonstranten? Ik kijk nog eens goed. Ik weet het nu zeker, want ik zie zijn broer. Zijn tweelingbroer denk ik, want het is net Jim. Alleen, net iets anders. Dat ik hem zag was eerst een steek in mijn rug, maar er was iets. De paniek en schuld was af te lezen op zijn gezicht, alsof hij daar helmaal niet tussen wilde staan. Alsof hij zich schuldig voelde dat hij daar stond.

Ik weet niet of ik nu terug kan komen op school. Ik weet niet of ik nu nog tegen hem kan praten. Ik weet niet of ik nu nog veilig ben. Toch is er iets in me dat zegt dat het goed komt, maar dat is misschien alleen omdat ik daar zielsveel naar verlang. Jullie zouden me waarschijnlijk raar vinden, maar ik vond dat er iets bijzonders was aan deze jongen. Alsof het geen toeval was dat hij me, op mijn eerste dag, bijna omver liep.

Maar toch heb ik het gevoel dat, wat ik gehoopt had, een hele kleine kans van slagen heeft. Net als Jim zelf als je zijn cijfers bekijkt, maar dat komt hopelijk goed. Net als het 'beter leren kennen' van Jim.

Waarschijnlijk weten jullie nu meer dan dat jullie hadden moeten weten, maar dat is niet mijn schuld. Jim zag mij. Ik had niet kunnen weten dat hij hier zo komen, dus blame Jim. Lekker makkelijk.

Pov Jack
Ik zie de stagiaire van Jim, gekleed in een korte broek, een regenboog shirtje, glitter-traantjes en pastelblauw haar, kijken naar de boten. Maar zodra ik opzij kijk om het Jim te zeggen is hij weg. Hij is niet voor me, niet achter me, niet naast me, maar gewoon letterlijk weg. Ik wist niet dat hij kon teleporteren of zich onzichtbaar maken, maar ik zou haast denken van wel nu. Nee oke, dat is ook weer overdreven want geen enkel normaal persoon kan dat. En personen zoals Jim ook niet, ook al zijn die niet normaal. Zeg heb dat maar niet trouwens, dat ik dat gezegd heb dan. Vergeet het maar.

Ik ben bijna vergeten waar ik gebleven was hierdoor, maar Jim is weg. Dat was het.

Ik doe mijn armen naar beneden, hang het spandoek dat ik droeg over mijn linker arm en wurm me terug door de demonstranten. Terug naar het station, omdat ik dat de meest logische plek vind om heen te gaan als ik Jim was.

Ondertussen dat ik loop en loop in een straf tempo, wat 'snel' betekent en niet 'straf krijgen' voor de mensen die het niet weten, denk ik na. Nu willen jullie vast weten waar over, dus vertel ik dat ook wel even. Over waarom Jim weg zou lopen. Het zou veel logischer zijn als ik weg zou lopen, want ik was aan het demonstreren tegen mezelf maar ik deed het niet.

Ik kan maar een Laar dingen bedenken waarom Jim weg zou lopen:
1. Hij schrok van zijn stagiaire
2. Hij is iets vergeten
3. Hij verveelde zich
4. Hij had een andere afspraak
5. Hij is helemaal niet weg, maar liep ergens anders in de groep dus ik loop nu voor niks naar hem te zoeken
6. Hij had honger of dorst dus is ergens een café in gegaan
7. Zes redenen was al meer dan een paar. Drie paar zelf, want een paar is twee. Ik ben dus al ver over mijn limiet heen gegaan, maar dat maakt me niet uit. En dit is niet eens een reden, dus waarom dit 7. genoemd is weet ik ook niet, maar dat maakt ook niet uit.

Ik check mijn ov-chipkaart in en wacht op de trein naar huis, maar die is net vertrokken. Zeer waarschijnlijk met Jim erin, maar ik moet wel weer wachten op de volgende.

Ik zit een beetje voor me uit te staren. Te dagdromen, maar het zijn eerder nachtmerries. Wat pap en mam niet hadden gedemonstreerd, had ik dan daar gestaan? Met een regenboog bandana om mijn hoofd? Kon dat dan? Nee! Wat denk ik allemaal. Het hoort niet te kunnen. Ik wordt gek hier. Alles in mijn hoofd is gewoon zo dubbel. Waarom moet dit mij overkomen? Waarom?

Ik wordt uit mijn nachtmerrie, want zo noem ik het nu maar even, geschud want de trein is er. Weer op zoek naar Jim. Jim loop weg, zou hij hetzelfde hebben als mij? Zou ik het kunnen vertellen? Nee vast niet, Jim is niet zo gek. Wel gek, maar anders gek. Oké dat klinkt vaag maar je snapt het hopelijk. Ook al snap je het niet, maakt het niet uit. Ik ga hem wel nu zoeken.

-
-
Oke, zeg allen hallo tegen Kim. Hij is echt een schatje vind ik, maar eey, iedereen zijn eigen keus.
En Jack wordt onderhand een beetje gek vgm, maar hij kan er niks aan doen.

Only One Person To Trust [Dutch 3/3]Where stories live. Discover now