-1-

576 18 35
                                    

Pov Jack
Ik stap uit de bus, maar het lijkt alsof het twee keer gebeurt. Mijn tweelingbroer stapt ook uit. Daar zijn we weer. Op school. Dezelfde bus, dezelfde chauffeur, dezelfde school, het lijkt wel dezelfde dag als gisteren. Niet dat ik daar op zit te wachten, want zo leuk was die dag nu ook weer niet. Het was een lange saaie vermoeiende dag gisteren. Mijn motivatie voor vandaag is dus weer verdwenen. Ik had hem al thuis gelaten, maar zelfs daar is die wel weg nu.

Stap voor stap, dat noemen we ook wel lopen, gaan Jim en ik toch maar naar binnen. Langs onze kluizen en dan splitsen we. We zitten wel op de zelfde school en allebei op HBO, maar niet op dezelfde opleiding. Wie doet er nou online marketing? Jim, maar verder... zijn hele klas waarschijnlijk, maar laat die allemaal maar achterwegen.

Ik neem plaats. Naast Lieke. Aan de andere kant van Lieke zit Mees. Mijn twee beste vrienden. Die tenminste ook niet zo gek zijn om online marketing te gaan studeren. Duh, anders zaten ze nu wel bij Jim. Hadden jullie je ook nog kunnen bedenken. Of je bent zo dom dat je HBO nooit gaat halen.

"Eey, ja, ik had het er dus net met Mees over, maar volgens mij kloppen de antwoorden bij 15c en 15f niet. Toen ik ging nakijken kwamen er zulke andere antwoorden, terwijl toen ik het in de groepsapp vroeg iedereen A en D had, net als ik. Wat heb jij daar dan, want jij kijkt niet na dus misschien heb jij ook wel A en D. Zou ik even je schrift mogen zien?" zegt Lieke allemaal, maar dan in zo'n vijf seconden dat je nog net meekrijgt waar ze het nu over heeft. Of soms net niet, maar dan doen we alsof we compleet begrijpen wat ze bedoeld. Ze heeft namelijk altijd wat te vertellen. TE veel te vertellen zelfs en overal waar 'te' voor staat is niet goed. Behalve tevreden. Slechte grap.

De les begint. Met moeite was het me toch gelukt om mijn schrift terug te krijgen van Lieke, aangezien ik dus B en D had en het antwoord van de eerste vraag ook B moest zijn. Ik zei haar dat ik het straks wel zou uitleggen. Ik ga straks doen alsof ik het vergeet, maar dat hoeft Lieke niet te weten. En ze weet het ook niet, dus niks meer aan doen.

Achteraf gezien had ik beter mijn schrift bij haar kunnen laten, want ik heb geen pit in school, alleen in mijn perzik, maar dat is weer een andere pit.

Pov Jim
De les loopt onderhand al even, maar de docent is redelijk saai. Gelukkig is het een studie die me aan staat, anders was ik na twee seconden al in slaap gevallen door zijn stem. Dat is ook al een keer gebeurd, daar niet van, maar nu blijf ik wakker.

"Als hij kinderen heeft, hoeft hij niet eens 'slaap kindje slaap' te zingen voor ze naar bed gaan. Als hij een griezelverhaal gaat vertellen met zijn stem vallen die kinderen nog sneller in slaap." zegt Bas. O, maak kennis met mijn beste vriend Bas. Op 1 na beste dan, want mijn beste vriend is 'onhandigheid'. Voor nu is alles namelijk nog goed verlopen, maar ik kan je garanderen dat dat niet zo blijft. "Niet alleen kinderen vallen door zijn stem in slaap. Als het niet belangrijk en interessant was geweest wat hij nu vertelde lag al gelijk languit over de tafel." antwoordde ik. Bas begint hardop te lachen om mijn opmerking. De hele klas kijkt ons aan en bij het zien van het gezicht van de docent krijg ik spontaan de slappe lach.

"Eruit tot je weer denkt dat je normaal kan volgen wat ik hier vertel, want ik ga niet op jullie wachten aangezien het belangrijk is!" Zo worden we op het belangrijkste moment in de stof de gang op gestuurd. Maak kennis met onhandigheid. Alleen kan je hem geen hand schudden, hij is namelijk on-hand-ig.

Bas en ik doen de deur open en lopen de gang op. Aangezien ik al onhandig bezig was kan dit er ook wel weer bij, want ik loop ook nog eens tegen iemand op. Dit zorgt er wel voor dat Bas zo hard lacht en ik ook weer begin te lachen zodra de jongen weg is, dat we tot de pauze het lokaal maar niet meer in mogen. Goed begin van de dag dacht je? Redelijk normaal voor ons gesproken.

-
Deel 1 is er!
Maak kennis met Jack en Jim😊😌

Only One Person To Trust [Dutch 3/3]Where stories live. Discover now