32 skyrius

231 40 7
                                    

Drakas

Ėjau šalia Hermionos Hogvartso koridoriumi. Kulnų sukelti garsai vis atsimušė į pilies sienas. Šį vakarą buvo mūsų eilė patruliuoti. Rudaplaukė nepratardama nei žodžio, žingsniavo šalia manęs. 

-Viskas gerai?-tyliai paklausiau, nutraukdamas tylą. Koridoriuje buvo taip tylu, jog net mano tylus balsas skambėjo garsiai. Sustojau ir Hermiona pažiūrėjo į mane. 

-Ją suras, taip?-paklausė manęs ir aš pažiūrėjau į jos rudos spalvos akis, kurios buvo pilnos nerimo. 

-Suras. Aurorai atliks puikų darbą ir netrukus Elė vėl bus kartu su mumis,-atsakiau jai ir ji atsiduso. Žengiau kelis žingsnis arčiau Hermionos ir apglėbiau jos liemenį. Ir tą momentą, kai mergina prisiglaudė prie manęs ir stipriai apglėbė mano liemenį, supratau, kad simpatija, kurią jutau tiek daug metų, jau spėjo peraugti į kažką daugiau. Savo smakrą padėjau ant jos galvos ir mano uoslę pasiekė obuolių kvapas, kuris sklido nuo rudų plaukų. 

Mums baigus patruliuoti koridorius, palydėjau Hermioną iki Grifų Gūžtos bokšto ir pats grįžau į požemius, kuriuose buvo Klastūnyno bendrasis kambarys ir bendrabučiai. 

***

-Elė taip ir nesusitiko su savo teta,- Bleizas ryte numetė laikraštį ant Grifų Gūžtos stalo. -Vadinasi, ji dingo vos išėjusi iš Hogvartso. Hermiona pažiūrėjo į mano geriausią draugą ir į rankas paėmė "Magijos žinios" laikraščio naują numerį. 

-Klarisa Rauz, dingusiosios Eleanoros Smith teta, vakar atskleidė mūsų žurnalistui, jog turėjo susitikti su savo dukterėčia Kiauliasodyje, esančiame netoli Hogvartso, burtų ir kerėjimo mokyklos. Pasak ponios Rauz, mergina taip ir nepasirodė. Aurorai iš visų jėgų bando surasti dingusiąją. Jeigu kas nors matėt šią merginą, tuojau pat praneškite Magijos Ministerijai arba Hogvartso mokyklos direktorei Minevrai Makgonagal, -garsiai perskaitė Hermiona ir padėjo laikraštį ant stalo. Pusė puslapio užėmė Elės nuotrauka. -Pradedu galvoti, kad prie to galėjo prisidėti mirties valgytojai. 

-Kodėl?-Vizlis pakėlė savo galvą nuo pusryčių lėkštės.

-Tai gali būti tiesa,-pradėjau galvoti ir visų akys dabar buvo nukreiptos į mane. -Mes žinome tai, ko reikia mirtiems valgytojams. Mes turime albumą, kurį pamiršome sunaikinti, su jiems svarbia informacija. Esu tikras, kad jie bandys visais būdais gauti informaciją, kaip prikelti Voldemortą,-primažinau savo balso toną, jog neišgirstų tie, kuriems nereikia to žinoti. 

-Labas rytas, visus prašau sekti mane,-prie stalo priėjo profesorė Makgonagal. Susižvalgę, atsistojome ir nusekėme Hogvartso direktorę į jos kabinetą. -Tai rado aurorai netoli Kiauliasodžio. 

-Elės grandinėlė,-Džinė paėmė iš profesorės rankų grandinėlę. -Ji buvo nutraukta,-atsisuko į mus. 

-Palaukit,-Hermiona priėjo prie raudonplaukės. Išsitraukė iš mantijos savo burtų lazdelę ir du kartus galiuku palietė grandinėlės pakabutį. Jis atsivėrė lyg medalionas ir rudaplaukė iš jo vidaus paėmė popieriaus kamuoliuką. 

-mirties valgytojai,-išvyniojusi perskaitė. 

taisyta

Aš nebežinau, ką aš rašau :D

✍ SEPTINTIEJI METAI HOGVARTSE | DRAMIONEWhere stories live. Discover now