31 skyrius

254 40 4
                                    

Hermiona

Aš ir Luna praleidome apie pusvalandį profesorės Makgonagal kabinete. Varnanagės mokinė viską nuosekliai papasakojo Hogvartso direktorei ir pakviestiems aurorams. Elė praleido vakarienę, nes turėjo susitikti su savo teta Kiauliasodyje, bet mergina turėjo grįžti. Ji ne už ką nebūtų praleidusi pamokas, kai šiais metais mūsų laukia Velniško Sunkumo Magijos Testai.

-Kai tik gausiu informacijos, iš karto jums pranešiu,-Makgonagal pažiūrėjo į mus. -O dabar eikit, pavėluosit į pamoką.

Išėjusi iš profesorės kabineto, atsisveikinau su Luna ir patraukiau į Herbologijos pamoką, kurią šiandien turėjome su Klastūnynu. Išvydusi prie šiltnamio, kuriame mums vyks pamoka, stovinčius savo draugus, nužingsniavau prie jų. Buvo keista negirdėti sklindančio juoko nuo jų. Nei vienam nesinorėjo būti geroj nuotaikoj, kai nežinojome, kas nutiko Elei ir ar jai viskas gerai.

-Ką sakė Makgonagal?-paklausė manęs Džinė ir atėjusi profesorė Diegavirtė visus įleido į šiltnamį. 

-Profesorė žinojo, kad Elė turėjo susitikti su savo teta Kiauliasodyje, todėl praleido vakarienę. Bet ji pati pasakė laiką, kada grįš. Aurorai informuoti ir jie jau pradėjo paiešką,-atsidusau ir atsistojau šalia raudonplaukės draugės prie ilgo, medinio stalo. Šalia Džinės vietą užsiėmė Haris. Ronis norėjo atsistoti šalia manęs, bet Drakas buvo greitesnis. 

-Atleisk, Vizli,-šviesiaplaukis padėjo savo daiktus ant stalo. Raudonplaukis vaikinas murmėdamas kažką sau po nosimi apėjo stalą ir atsistojo šalia Nevilio, prie kurio stovėjo Bleizas. Iš tiesų džiaugiuosi, kad Ronaldo antipatija klastuoliams pamažu nyksta arba jis paprasčiausiai to neberodo viešai. Jie dabar gali užmegzti normalų pokalbį, nors jame ir neapsieinama be pravardžių, bet spėju, kad seni įpročiai sunkiai miršta. 

-Labas rytas, mokiniai,-su visais pasisveikino profesorė ir jai mostelėjus lazdele, ant stalo atsirado violetinės spalvos gėlės, kurios buvo stikliniuose induose. -Gal kas žino ir gali mums visiems pasakyti, kas tai ir ką apie tai žino?-paklausė ir aš kelias sekundes pažiūrėjusi į gėlę, pakėliau savo ranką. -Taip, panele Įkyrėle? 

-Tai Kurpelė,-atsakiau ir profesorė Diegavirtė linktelėjo, duodama ženklą, kad tęsčiau. - Ji dar gali būti vadinama vienuolio gobtuvu arba vilko nuodais. Žiobariška gėlė, turinti nuodų savybę. Todėl Kurpelė yra nuodinga kiekvienam, kas ją suvalgo. Augalas taip pat yra siejamas ir su vilkolakiais. 

-Puiku,-moteris nusišypsojo. -Skiriu dešimt taškų Grifų Gūžtai. Šiandien tyrinėsit Kurpelės sandarą. Jūsų užduotis naudojantis vadovėlio šimtas ketvirtu ir šimtas penktu puslapiais, išrašyti visą gėlės sandarą bei aprašyti, kas kam ir kodėl reikalinga, kokie požymiai apsinuodijus Kurpele ir kokį poveikį ji turi vilkolakiams. Dėl jūsų pačių saugumo, augalas liks stikliniame inde. Galite pradėti. Jeigu nespėsite, tai bus jūsų namų darbai. 

Įpusėjus Herbologijos pamokai, mano lapas buvo beveik pilnai prirašytas. Akies krašteliu mačiau, kaip nesisekė Roniui, nes jis vis baksnojo Nevilį, kuriam ši pamoka sekėsi geriausiai, ir prašė pagalbos. Profesorė Diegavirtė iš pradžių šiek tiek padėjo raudonplaukiui, bet vėliau liepė daryti pačiam. 

-Ponaiti Vizli, prašau nustoti trukdyti ponaičiui Nevėkšlai,-Ronis susiraukė ir įbedė savo akis į vadovėlį, bet greit jas vėl pakėlė. 

-Hermiona?-pažiūrėjau į Ronaldą. -Gali parodyti, ką parašei?-paklausė. 

-Ne,-papurčiau savo galvą. -Turiu spėti pabaigti iki pamokos galo. Jeigu duosiu tau, to tikrai nespėsiu padaryti. 

-Spėti pabaigti? Pas tave jau pilnas lapas! Net nematau, ką čia reikėtų pabaigti!-tyliai šūktelėjo, o aš tik apdovanojau jį žvilgsniu, kuris reiškė, kad jis tikrai negaus mano užrašų, ir raudonplaukis nuleido savo galvą į vadovėlį ir savo lapą. Su varpo dūžiu, kuris pranešė apie pamokos pabaigą, pabaigiau rašyti paskutinį sakinį ir padaviau lapą profesorei. 

-Ar mums dabar Magijos istorija?-paklausė Ronis, kai visi išėjome iš šiltnamio ir žygiavome pilies link. 

-Taip,-atsakė savo broliui Džinė.

-Hermiona, ar galėsi šiandien padėti su Herbologijos namų darbais?-Ronaldas paklausė manęs. 

-Šiandien mano ir Drako eilė patruliuoti koridoriuose, todėl ne. Gali padarytų namų darbus ir pats,-pažiūrėjau į jį ir kartu su visais pagreitinau žingsnius, nes dėl lėto ėjimo darėsi šalta. 

 Taisyta

Lauksiu jūsų nuomonių♥ P.S. Nesu tikra ar aurorai iš tiesų ieško dingusių burtininkų/raganų, todėl jeigu suklydau su šia vieta, praneškit ;) 

✍ SEPTINTIEJI METAI HOGVARTSE | DRAMIONEWhere stories live. Discover now