15 skyrius

368 52 23
                                    

*Po 2 dienų*

Drakas

-Paštas,-išgirdau Bleizo balsą. Šalia mano lėkštės nukrito laiškas ir aš paėmiau jį į rankas. Perskaitęs laišką nuo mamos, greit atsistojau iš savosios vietos. Bleizas kartu su Teodoru pažiūrėjo į mane, bet aš nieko jiems nesakęs, nuskubėjau prie Grifų Gūžtos stalo. Radau laisvą vietą prie Hermionos ir atsisėdau. Nepamiršdamas savo gerųjų manierų, pasisveikinau su visais. 

-Mano mama šį šeštadienį bus Kiauliasodyje. Galėsime su ja susitikti "Trijuose šluotuose",- tariau. 

-Mums kvidičo treniruotė,-Vizli pažiūrėjo į Poterį. 

-Džine, mums nebūtina eiti visiems. Galiu eiti aš ir Drakas. Elė gali prisijungti prie mūsų taip pat, jeigu ji tik nori,-Hermiona pažiūrėjo į raudonplaukę merginą. Pasukau savo galvą į rudaplaukę, sėdinčią šalia manęs. Negalėjau ilgai jos taip stebėti, kad neatrodytų keistai, ir pasukau savo galvą į visus. 

-Aš negalėsiu,-Elė papurtė savo galvą. - Pažadėjau Lunai, kad padėsiu jai mokytis. 

-Smirdžiau, čia mano vieta,-išgirdau Vizlio balsą už savosios nugaros. -Ir ar neturėtum būti prie gyvačių stalo? Ten, kur tau ir vieta? 

-Dabar aš čia sėdžiu, Vizli. Ir galiu būti kur tik noriu,-pažiūrėjau į jį. 

-Ronaldai, yra laisvos vietos prie Džinės ir Elės, sėsk ten,-Hermiona pavartė akis. 

-Ar mes dabar turėsime dvi nuodų ir vaistų pamokas?-paklausė Elė, pasitikslindama, ar gerai prisimena tvarkaraštį.

-Taip,-atsakiau į jos klausimą. 

-Puiku, dvi nuodų ir vaistų pamokos ir dar su Klastūnynu. Turėsiu ilgai matyti tavąjį veidą,-Vizlis sumurmėjo ir piktai pažiūrėjo į mane.

-Patikėk, ko aš mažiausiai noriu, tai būti vienoje patalpoje kartu su tavimi ilgiau nei porą minučių,-taip pat piktai pažiūrėjau į Vizlį. 

-Pamoka prasideda už penkių minučių, mums reikėtų jau eiti,-Hermiona pertraukė mano ir Vizlio piktų žvilgsnių karą. Mes visi atsistojome ir išėjome iš Didžiosios salės. Mokiniai jau buvo pripratę karts nuo karto matyti mus visus kartu. Nors iš pradžių, jiems tai buvo keistas dalykas. Jie nesuprato, kaip žmonės, kurie nemėgo vienas kito ištisus septynis metus, gali taip greitai tapti draugais. Man taip pat buvo keista, kai Elė ir Hermiona paprašė manosios pagalbos. 

-Šiandien dirbsite grupėse,-profesorius Trimitas pradėjo pamoką, iš karto, kai nuskambėjo varpas. -Grupes paskirstysiu aš ir nenoriu girdėti jokių prieštaravimų. Ponaitis Poteris, ponaitis Vizlis kartu su panele Parkinson ir panele Greengrass. Panelė Įkyrėlė, panelė Vizli kartu su ponaičiu Smirdžiumi ir ponaičių Zabini,-profesorius toliau vardijo grupes, į kurias suskirstė mokinius. 

-Bleizai,-sustabdžiau savo geriausią draugą, kuris jau norėjo eiti link stalo, prie kurio sėdėjo Hermiona ir Vizli. 

-Kas?-paklausė. 

-Pasistenk nepasakyti joms kažko įžeidžiančio,-pasakiau. -Niekada negalvojau, kad tai pasakysiu, bet jos mano draugės kaip ir tu, Teodoras ar Pensė,-jis linktelėjo ir kartu nuėjome prie mūsų grupės stalo. 

***

Dariau namų darbus Klastūnyno bendrajame kambaryje, kai Bleizas atsisėdo priešais mane ir įdėmiai į mane pažiūrėjo. Užverčiau Transfigūracijos vadovėlį ir pažiūrėjau į savo geriausią draugą. 

-Kas?-paklausiau, nesuprasdamas keisto vaikino žvilgsnio. 

-Tu ją vėl stebi, kaip ir anksčiau. Ar tavo simpatija Hermionai Įkyrėlei sugrįžo? 

-Simpatija jai niekur nebuvo dingusi, Bleizai,-atsakiau jam nuoširdžiai. -Nesvarbu, kaip būčiau bandęs tai sustabdyti, ji niekur nedingo. 

Taip, teisingai. Aš, Drakas Smirdžius, jau ilgą laiką jaučiu simpatiją Hermionai Įkyrėlei. Įžeidinėjau ją vien dėl to, jog mano tėvai man visada sakydavo, kad žiobarų kilmės burtininkai nėra verti magijos ir jie ją teršia. Bet jie taip stipriai klydo. Mano mamos nuomonė apie visus stipriai pasikeitė po Antrojo burtininkų karo ir kai aš papasakojau jai apie savo jaučiamą simpatiją merginai, kuri nebuvo grynakraujė burtininkė. 

Tikėkimės, kad ta simpatija dar neperaugo į kažką daugiau... 

 Taisyta

Nauja dalis jau čia! Gero visiems savaitgalio ;)Ką manot apie dalies pabaigą? :D  Lauksiu jūsų nuomonių apie dalį ir istoriją♥ Drąsiai sakykit savo nuomonę, nes ji man tikrai svarbi. 

✍ SEPTINTIEJI METAI HOGVARTSE | DRAMIONEWhere stories live. Discover now