1 skyrius

812 91 33
                                    

Kūrinys taisomas, todėl tikrai galite rasti to, ko nebuvo. 

Hermiona

Praėjo lygiai mėnesis po karo. Po karo, kuriame Haris sutriuškino Valdovą Voldemortą visiems laikams. Didžioji dalis mirties valgytojų buvo sugauti ir uždaryti į Azkabaną. Tarp jų ir gerai žinomas Liucijus Smirdžius, Drako Smirdžiaus tėvas. Tie, kurie liko gyvi ir vis dar buvo laisvėje, bet neišteisinti, puikiai slapstėsi nuo aurorų ir viso burtininkų pasaulio. Magijos ministerija vis dar įnirtingai jų ieško. 

Kartu su Roniu, Hariu ir Džine sėdėjau Landynės virtuvėje, kai pro atvirą langą įskrido keturios  skirtingų spalvų pelėdos. Kiekvienas paukštis nutūpė prieš jam reikiamą žmogų, pristatydamas laišką. Į rankas paėmiau voką iš pelėdos, kuri nutūpė priešais mane, ir padaviau jai skanėstą. 

-Tai laiškas iš Hogvartso!- džiugiai sušuko Ronis ir mes visi puolėme atplėšti rankose laikomus vokus.  

HOGVARTSO BURTŲ IR KERĖJIMO MOKYKLA

Gerbiamoji p. Įkyrėle,

Su malonumu pranešame, kad esate pakviesta užbaigti savo septintuosius metus Hogvartso burtininkų mokykloje. Pridedame reikalingų knygų ir priemonių sąrašą. 
Mokslo metų pradžia rugsėjo 1 dieną. Laukiame jūsų pelėdos su atsakymu iki liepos 31 dienos. 
Taip pat sveikiname tapus  mokyklos seniūne. Visa informacija jums bus suteikta rugsėjo 1 dieną.

Pagarbiai,
Minerva Makgonagal
Hogvartso direktorė

Iškračiusi voką, radau reikiamų knygų ir priemonių sąrašą bei ženkliuką. Jį puošė Grifų Gūžtos koledžo spalvos, o viduje puikavosi žodis "Seniūnė". 

-Kas tai?-Džinė pagriebė iš mano rankų ženkliuką ir jį apžiūrėjo. -Sveikinu!

-Ačiū,-padėkojau ir nusišypsojau. Apie šio ženkliuko nešiojimą svajojau jau nuo pirmųjų metų Hogvartse, o dabar tai iš tiesų išsipildė. 

-Mano mergina seniūnė!-sušuko Ronis ir mes visi nusijuokėm. 

-Man vienintelei įdomu, kas tapo seniūnu?-paklausė Džinė, įdedama laišką atgal į voką. 

-Na, galėsi tai sužinoti rugsėjo pirmąja,-Haris nusijuokė ir atsistojęs, patapšnojo Roniui per petį. Raudonplaukis supratęs juodaplaukio ženklą, nusekė savo geriausią draugą į kiemą. Netrukus pro langą matėsi vaikinai, kurie sėdėjo ant šluotų ir bandė vienas kitą aplenkti. 

***

Likusi vasaros dalis prabėgo žaibo greitumu. Aš vėl stoviu devintame su trim ketvirčiais perone ir atsisveikinu su ponia ir ponu Vizliais. Paskutinis atsisveikinimas mokslo metų pradžioje, nes šiemet pradedu septintuosius ir paskutinius metus. Per visą laiką, kai būsiu išvykusi, pasiilgsiu Molės patiekalų ir pokalbių su Artūru. Pamojavę jiems paskutinį kartą, keturiese įlipome į traukinį ir juodaplaukis iš karto pradėjo ieškoti laisvos kupe. 

-Sėdame čia,-Haris pažiūrėjo į mus. Ronis ir Džinė nuskubėjo į vidų pasidėti daiktų ir pasisveikinti su Neviliu bei Luna, kurie jau sėdėjo užsiėmę vietas. 

-Man yra paskirta kupe,-pažiūrėjau į juos. -Susitiksime Didžiojoje salėje. 

Haris linktelėjo ir įėjo į vidų, pasidėdamas savuosius daiktus ir atsisėsdamas šalia Džinės. Šalia prefektams skirtos kupe radau tą, kuri buvo skirta mokyklos seniūnams. Pasidėjusi savo daiktus, išleidau Banditą iš jo kelioninio narvelio. Man atsisėdus, katinas įsitaisė šalia manęs, o aš į rankas paėmiau šiuo metu skaitomą knygą ir pasinėriau į ją, pasiruošdama ilgai kelionei. Išgirdusi, jog kupe durys prasiveria, pakėliau savąją galvą nuo knygos. Tarpduryje stovėjo aukštas, šviesiaplaukis vaikinas, vilkintis Hogvartso uniformą. 

-Įkyrele,-jis nusišypsojo, parodydamas savo baltus dantis, ir pasidėjęs savuosius daiktus, atsisėdo priešais mane. -Net nenustebau, kad tu buvai išrinkta į seniūnės vietą. Geroji, garsioji, puikioji Hermiona Įkyrėlė. 

-Ką čia veiki, Smirdžiau? Klastūnyno kupė visai kitur,- sumurmėjau, neturėdama noro kalbėtis su vaikinu, kuris ilgus metus vertė mano, Hario ir kitų gyvenimus pragaru.  

-Su jais būtų daug įdomiau sėdėti nei su tavimi, bet dėl šito ženkliuko aš privalau sėdėti čia,- ir tik tada išvydau Klastūnyno spalvų ženkliuką, kuris buvo įsegtas į baltaplaukio juodos spalvos mantiją, ant kurio puikavosi užrašas "seniūnas" . Merlinai, padėk man.

Palikit nuomonę, ką manote apie pirmąją dalį♥

2019.05.26. Taisyta

✍ SEPTINTIEJI METAI HOGVARTSE | DRAMIONEWhere stories live. Discover now