6 skyrius

432 56 8
                                    

Hermiona

Po maždaug valandos mes buvome išleisti iš Didžiosios salės. Per tą laiką Elė mums papasakojo viską, ką planavo papasakoti vakare. Mums buvo griežtai liepta grįžti į koledžų bendruosius kambarius, nes pamokos buvo atšauktos. Kas čia tokio įvyko? 

-Einu susirasti profesorę Makgonagal. Pabandysiu sužinoti, kas čia įvyko,-Haris įsimaišė tarp mokinių, mums nespėjus paprieštarauti, todėl mes sugrįžome į Grifų Gūžtos bendrąjį kambarį. 

-Kur Haris?-paklausė mūsų Nevilis, pasigedęs draugo. 

- Bando sužinoti, kas čia įvyko,-Ronis atsakė jam ir krestelėjo ant sofos. 

-Manot Makgonagal tikrai jam pasakys?-paklausė Džinė. 

-Na jeigu ir nepasakys mes vis tiek sužinosime,-pažiūrėjau į ją. Praėjus maždaug penkiolikai minučių, Haris sugrįžo į Grifų Gūžtos bendrąjį kambarį. 

-Į Hogvartsą įsilaužė. Makgonagal turi spėjimą, jog tai mirties valgytojų darbas ir jie kažko čia ieškojo,-juodaplaukis atsisėdo šalia Džinės. 

-Tada viskas aišku, kodėl Smirdžius sugrįžo į mokyklą,-pradėjo kalbėti Ronis po kelių minučių tylos. -Jeigu į mokyklą tikrai įsilaužė mirties valgytojai, jiems padėjo Smirdžius. Daugiau jokio kito varianto nėra. 

-Jis visą laiką buvo Didžiojoje salėje, kaip ir mes,-Elė pažiūrėjo į jį. - O prieš tai dar kalbėjosi su manimi. 

-Jis galėjo juos įleisti anksčiau,-Ronis pažvelgė į ją. 

-Aš galėčiau sužinoti,-Elė sumurmėjo ir atsistojo. 

-Bet mus uždrausta išeiti iš bendrojo kambario,-Džinė pagavo šviesiaplaukę už jos riešo. 

-Atrodo laikas pasinaudoti Hario neregiamuoju apsiaustu. Aš eisiu kartu su tavimi,-atsistojau. Haris užlipo laiptais ir po kelių minučių grįžo su apsiaustu rankoje. Jis padavė jį man ir aš kartu su Ele apsigaubiau juo. Mes išėjome iš bendrojo kambario, susiradome tuščią klasę ir Elė pasiuntė savo gynėją Smirdžiui. Nereikėjo labai ilgai laukti. Baltaplaukis įėjo pro duris ir jas uždarė. Nuėmiau nuo mūsų apsiaustą ir padėjau jį saugiai ant stalo. 

-Ką aš čia veikiu?-paklausė Smirdžius, pažiūrėdamas į Elę, o paskui ir į mane. 

-Ar į Hogvartsą įsilaužė mirties valgytojai? Jeigu taip, ar tu jiems padėjai?-Elė ėjo tiesiai prie reikalo, nevyniodama žodžių į vatą. 

-Aš nebeturiu reikalų su mirties valgytojais nuo tos dienos, kai Tamsos valdovas buvo nugalėtas Poterio,-atsakė ir susikišo savo rankas į kišenes. -Ir taip į Hogvartsą įsilaužė mirties valgytojai, bet aš jiems nepadėjau. 

-Ko jiems reikėjo čia?-paklausiau aš ir Smirdžius pažiūrėjo į mane. 

-Aš irgi tą norėčiau žinoti, Įkyrėle. Ar jau galiu eiti? Manau sužinojot viską, ką norėjot,-jo balsas tapo šaltesnis nei buvo iki dabar. 

-Eik,-sumurmėjo Elė ir vaikinas išėjo iš klasės. Apsigobusios apsiaustu, vėl sugrįžome į bendrąjį kambarį ir papasakojome viską, ką mums pavyko sužinoti, nors ir nebuvo daug ko pasakoti. 

-Aš kažkaip netikiu jo žodžiais,-sumurmėjo Ronis. 

-Nesvarbu kuo tiki ir kuo ne, Roni. Svarbiausia, ko ieškojo mirties valgytojai Hogvartse ir kam jiems to reikėjo,-Haris pažiūrėjo į mus visus. 

taisyta

Sveiki ;) Būtų malonu žinoti ką manot♥ Ir susitiksim kitoje dalyje. 

✍ SEPTINTIEJI METAI HOGVARTSE | DRAMIONEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin