14 skyrius

386 59 10
                                    

Pasiekėm 1k peržiūrų! Ačiū tiems, kurie skaito, paspaudžia žvaigždutę ir pasako savo nuomonę.

Hermiona

Įėjau į profesorės Makgonagal kabinetą ir jame radau jau sėdintį Draką. 

-Panele Įkyrėle, prisėskit,-profesorė mostelėjo ranka į kėdę, esančią šalia šviesiaplaukio vaikino. Atsisėdau ir pažiūrėjau į Makgonagal. -Norėčiau išgirsti iš jūsų viską, kas įvyko vakar vakare,-ji pažiūrėjo į mane, o vėliau ir į Draką. Mes papasakojome jai viską ir profesorė įdėmiai mūsų klausėsi. Mums pabaigus pasakojimą, Makgonagal paklausė mūsų dar kelių klausimų. Galvojau, kad jau galėsiu eiti ir suspėti į pirmąją pamoką, bet ji ir vėl uždavė klausimą mums. Tik šį kartą apie Helovyno šokius, apie kuriuos buvau visiškai pamiršusi, o iki pačio Helovyno liko trys savaitės. 

-Ar tavo mama jau atrašė tau?-paklausiau Drako, kai mes ėjom link Apsigynimo Nuo Juodosios Magijos kabineto. 

-Dar ne,-atsakė man šviesiaplaukis ir mes ėjome toliau tyloje. Atidariau reikiamo kabineto duris ir įėjau į jį. Drakas įžengė man iš paskos. Džinė sėdėjo kartu su Ele ir skaitė vadovėlį. Ronis sėdėjo kartu su Hariu, žinodamas, kad aš jam neleisiu nusirašyti atsakymų. Atsisėdau į savo vietą ir Smirdžius atsisėdo šalia manęs. 

-Pensė užėmė mano vieta, kad galėtų padėti Bleizui,-atsivertė savo Apsigynimo Nuo Juodosios Magijos vadovėlį. Profesoriaus, kurio pavardės vis dar nesugebėjau įsiminti per mėnesį, nes nekreipiau didelio dėmesio į tai, kabinete nebuvo. Ir tai buvo gan keista, nes jis visada būdavo savo kabinete. Atsiverčiau savąjį vadovėlį ir pradėjau kartotis testui. Nuskambėjęs varpas pranešė apie pamokos pradžią, bet profesoriaus dar nebuvo. 

-Labas rytas, visiems,-mano ausis pasiekė pažįstamas balsas. Man tik pasigirdo, tiesa? Mokiniai pradėjo šnibždėtis ir aš pakėliau savo galvą nuo vadovėlio. Ir išvydau ne profesorių, kurio pavardės nesugebėjau įsiminti, o Remą Lubiną. Tik aišku, nebe žmogaus formoje. Dabar jis buvo vaiduoklis kaip ir profesorius Binsas. Įžnybiau sau įsitikindama, kad aš nesapnuoju. Mano emocijos buvo susimaišiusios.  Pasukau savo galvą į Harį. Jis vis dar buvo šokiruotas, bet šypsena augo jo veide. Pamokai pasibaigus, aš, Haris, Ronis ir Džinė pasilikom pasikalbėti su Lubinu. 

-Kaip gera matyti jus visus gyvus ir sveikus,-jis nusišypsojo. 

-Ar tu jau ilgai sugrįžęs?-paklausė Haris ir Remas papurtė galvą. 

-Porą dienų. Minevra neleido man iš karto grįžti į darbą. Turėjau priprasti prie to, kas esu dabar. 

-Bet kaip tai įvyko?-šį kartą paklausė Ronis. 

-Nežinau,-papurtė galvą Lubinas. -Minevra atsisakė viską man papasakoti. Prisimenu, kad viskas vyko staigiai. Aš, Sirijus, Nimfadora, Fredis ir tavo tėvai,-Remas pažiūrėjo į Harį. -smagiai šnekučiavomės, kaip darydavome visą tą laiką, o tada aš pajutau kaip pradėjau tolti nuo jų. Ir vėliau išvydau Hogvartso sienas bei Makgonagal ir Trimitą. 

-Ar tu vienintelis sugrįžęs?-paklausė Džinė. Fredis. Dėl jo ji paklausė to.

-Kol kas nesutikau kitų, todėl manau, kad taip,-atsakė ir raudonplaukė liūdnai atsiduso. -Jums laikas eiti, arba jūs pavėluosit į kitą pamoką. Aš niekur nedingsiu,-Lubinas nusišypsojo. Mes atsisveikinome su juo ir išėjome iš kabineto. 

Mokykloje visą dieną netilo kalbos, kad geriausias Apsigynimo Nuo Juodosios Magijos mokytojas sugrįžo. Visi žinojo, kad mes niekada neturėjome geresnio Apsigynimo Nuo Juodosios Magijos mokytojo nei Remas Lubinas. Ronis radęs laisvas kelias minutes, per pietų pertrauka, parašė laišką savo tėvams, papasakodamas apie Lubino sugrįžimą. 

Dar tik antro mėnesio pradžia, kai mes sugrįžome mokytis į Hogvartsą, o jau įvyko daug. Mirties valgytojai kažkaip pateko į Hogvartsą, radom Tomo Ridlio albumą, manęs vos neužpuolė viena mokinė ir žmogus, miręs prieš kažkur keturis mėnesius, sugrįžo. 

 taisyta

Pabaigoje leidau savo fantazijai išsilieti :D Atsiprašau, kad dalies nebuvo savaitę. Tiesiog ši savaitė buvo sunki, dėl pusmečio pabaigos :) Tikiuosi sulaukti bent kelių nuomonių ;) ♥

✍ SEPTINTIEJI METAI HOGVARTSE | DRAMIONEWhere stories live. Discover now