Midgardon

479 48 11
                                    

Luna

Hogy milyen volt újra midgardi levegőt szívni? Büdös. De akkoris olyan érzéssel töltött el, mintha a sajátom lenne és hirtelen mindenről megfeledkeztem. A telefonom újra érzékelte a wifit és volt térerő. A kő a nyakamban semmit sem csinált. A naptárt fürkészve szomorúan vettem tudomásul, hogy vasárnap este van. Holnap hétfő és be kell mennem dolgozni. Fogtam egy taxit és a házamhoz vitettem magamat gyorsan.

Belépve (még meg voltak a kulcsaim) villanyt oltottam, így láthattam, hogy mindent vastagon por lep. Takarítanom is kell majd. Gyorsan kimostam a kádat és engedtem bele egy rakás gőzölgő vizet. Megfürödtem, pizsamát húztam és már aludtam is.

Másnap későn kelve felhúztam a legtisztábbnak tűnő ruháimat, előástam a kert hátuljából a régi robogómat, megtankoltam és bementem vele dolgozni.
Belépve a játékfejlesztő cég üvegépületébe mindenki megbámult. Rengeteg új arc volt akit egyáltalán nem ismertem. A régi és egyben mostani főnököm, Josh, húzott ki a pácból.

-Luna! Hát végre megjöttél! Most azonnal beszélnünk kell!- lépett oda hozzám gyorsan és az irodájába kísért.

-Josh, de jó, hogy legalább te emlékszel rám!- sóhajtottam egy nagyot.

-Hát igen... hol voltál két évig? Azóta nem láttalak, hogy megtervezted azt a vikinges videó játékot.- erre nem tudtam mit felelni.

-Az nem vikinges, hanem a skandináv istenekről szól. Asgardban lehet különféle istenekkel küldetésekre menni, feladatokat megoldani bónusz fegyverekért és xp-ért... azt hittem ezt tudod!

-Tudom Luna és én most erről a játékról szeretnék beszélni veled. Egyenlőre félreteszem a kérdést, hogy hol voltál, mert a játékod az egyik legnagyobb bevétel forrása a cégnek! Gratulálok.- fogott kezet velem- A bevételek 12%-a a tied. Hidd el, ez így is egy csomó pénz!

-Nahát, ez nagyszerű, de még korán sem volt kész! Rengeteg hiba volt benne.- nem értettem miért adott el egy félkész játékot.

-Nos... miután eltűntél, négy hónap után halottnak nyilvánítottak.- ha tudná, milyen közel jár az igazsághoz- Ezek után felvettem egy másik nőt a helyedre, gyere Ann, mutatkozz be!- intett az ajtó felé.

Belépett egy húszas éveiben járó fiatal nő, rövid, barna, göndör haja volt, narancssárgás szeme, és karamell színű bőre. Egyszerű fekete póló volt rajta az Egy Gyűrűvel és egy farmer short. Fekete szandált viselt. Kedves mosolya volt, bár elsőre nem győzött meg.

-Szia Luna, örülök, hogy újra személyesen is találkozunk! Annemarie Blue.- köszönt rám.

-Én nem különben. Luna Dale.- fogtam vele is kezet.

-Ő a bevétel 8%-ában részesül. A többi a cégé.- válaszolt Josh a még fel nem tett kérdésemre.

-Akkor most mi lesz? Melyikünk repül?- tettem fel az egyik legfontosabb kérdést.

-Én nem akarok balhét. Elmegyek, ha úgy hozza a sors.- mondta Ann.

-Együtt fogtok dolgozni! Senki sem repül. Csináljatok DLC-ket az Into Asgard's heart játékhoz. Hatalmas bevétel lesz! Az emberek imádni fogják. Munkára, gyerünk!- zavart minket el.

Kaptunk egy teljesen új irodát a legmodernebb gépekkel, monitorokkal. Az ablakok az utca felé néztek, de be lehetett sötétíteni. Úgy éreztem ideje megismerkedni az új munkatársammal. Hála Odinnak, ő kezdeményezett beszélgetést.

-Tudod Luna, én mindigis egy afféle példaképnek tartottalak. Olyan jó rajzos akartam lenni mint te!

-Ezt hogy érted? Régebbről ismertelek téged? Ne haragudj kérlek, az utóbbi időben kicsit összemosódtak a dolgok... a valóság és az álom.

-Megértelek! A szomszédotokban laktam, még mikor általánosba jártál. Gyakran átmentem hozzátok és míg Daisy a Pentagon tűzfalát kóstolgatta, addig mi rajzoltunk és játszottunk.

-Tudom már! Ann, tényleg. Emlékszem. Mindig azt mondogattad, hogy Daisyt ezért még egyszer le fogják csukni. Régen sülve-főve együtt voltunk.- csaptam a homlokomra.

-Aztán eltűntél... és annyira egyedül voltam.- hervadt le az arcáról a felhőtlen mosoly.

-Úgy sajnálom!- léptem oda hozzá és öleltem meg- Megígérem, hogy soha többé nem tűnök el.

-Úgy legyen, de most mesélj a játékról! Honnan jött az inspiráció?- egy hosszabb pillanatra elgondolkodtam- Ha arra kerül a sor, tudok titkot tartani (író: azt az alliteráció mindenit!).- épp ezt akartam kérdezni tőle.

-Tudod, egyik nap kaptam egy kardot a nővéremtől a valkűr cosplayemhez. Mint kiderült, igazi volt. Még aznap este megjelent két alak, akik elvittek Asgardba! Szerinted?! Aztán kiderült, hogy én is asgardi vagyok.- itt, ha nem fogom be a száját, Ann sikít egy hatalmasat.

-Kik voltak akik elvittek?- kérdezte izgatottan.

-Thor, Odin fia és Loki, a Csínytevés Istene.- lehet a második név kiejtése alatt elpirultam.

-És... milyen volt Thor?- kezdte szégyenlősen.

-Majd szervezek nektek egy találkát, de most szörnyen elfoglalt és kimerült. Nemrég foglaltuk vissza a Kilenc Birodalmat.- sóhajtottam, mert még én sem hevertem ki teljesen.

-Melletted labdába sem rúghatok nála...- keseredett el.

-Nem vagyunk együtt Thorral, mi több, nekem nem annyira jön be. Helyes, ezt aláírom, de nem az én esetem.

-Inkább Loki?- vágott a szavamba. Ezzel érzékeny pontra tapintott. Látva rajtam gyorsan hozzátette- Jajj, bocsánat. Nem akartalak megbántani.

-Semmi baj. Csak ki kell heverjem azt, hogy eljöttem, pont ahogy neki is. Visszatérve a játékra, csinálhatnánk egy Dr. Strange karaktert is, illetve single player módot is.

-Ha jól sejtem már tudod is, hogy mi legyen a témája.- mosolygott újra némi izgalommal a szemében.

-De csak ha benne vagy.- bólintott- Volt pár kalandom odaát, amiből remek játék készülhetne...

Találkozzunk Midgardon [ÁTÍRÁS ALATT]Where stories live. Discover now