4.

998 72 1
                                    

Flashback

A kreek özönlöttek Asgard szíve felé. Oly sokan voltak, hogy könnyűszerrel bevehették volna a várost. Ám egy bátor csapat, akik még a valkűröknél is bátrabbak voltak, a hősies Hild vezetésével vakmerő és rizikós tervüket sikerrel végig vitték.

A terv a következő volt:
Hild lefoglalja a vezetőjüket, míg a csapat többi tagja csapdába csalja a sereg nagyját és az űrbe teleportálja. A terv sikerült... félig.
Ugyan a sereget sikerült visszavonulásra kényszeríteni, de Hildet már elkapták.
Elkapták és törölték az emlékeit, mondván, tegyenek még annyi kárt Asgardban, amennyit csak tudnak. Kilökték a Bifrost kapuján és Midgardra száműzték.

Odin szíve majd' megszakadt, ugyanis a nőt szinte lányaként szerette. Az apja hűen szolgálta, mint egyik legjobb tábornoka, az anyja pedig Frigga szolgálója és legjobb barátja volt.
Odin átérezte a fájdalmukat.
Azt hitték meghalt.
Pedig nem.

***

Hild Midgardon kötött ki, egy sötét sikátorban, Párizsban, ám ő ezt még nem tudhatta. Mivel Asgardban szörnyen fiatalnak számított, csupán 900 év körül járt, ezért a Földön is 15-16 évesnek nézett ki.
A sikátorba egy barna hajú lány, nála 2-3 évvel idősebb, sietett be. Három fekete maszkos férfi utána. A lány rettegett. Hild semmire sem emlékezett, csak arra hogy bátornak kell lennie és becsületesnek, valami okból kifolyólag. A barna hajú lány elé lépett és legyőzte mind a három férfit. Az egyik törött orral, a márik törött ujjal, a harmadik sajgó gyomorral émelyegve távozott. Hild felsegítette a lányt, háta mögött elúszott egy felhő az újhold előtt.

-Nem tudom ki vagy, de hálával tartozom.- mondta még mindig levegő után kapkodva- A nevem Skye. Hívj így!

-Üdvözöllek Skye. Örömmel segítettem. Viszont lenne egy pár kérdésem.- nézett körül zavarodottan Hild.

-Figyelek.- bólogatott.

-Hol vagyok, melyik bolygón? Van családod? Van ház, amiben élhetsz? Miért üldöztek?- zúdította rá a kérdéseit.

-A Földön vagyunk, Párizsban. És nem... nincs családom, ebből világosan következik, hogy lakásom sincs. Azért üldöztek, mert ételt loptam tőlük.- Hildet sokkolta a tudat, hogy egy tolvajt segített, és ezt Skye is észre vette- És akkor most engem is megölsz? Mert loptam, hogy élhessek.

-Nem. Sőt, lehet hogy csatlakozom. Ha megengeded.- Skye elgondolkozni látszott egy darabig- A hasznodra válhatok. Tudok harcolni. Láthattad.- érvelt Hild.

-Valóban. Hát akkor tarts velem. A kettő mégiscsak több, mint az egy. De mégis mi a neved?- ment bele Skye.

-Nem tudom.- próbált visszaemlékezni, de csak ürességet talált.

-Legyél Luna. Hisz egy holdfényes estén mentettél meg. Jó?- vetette fel Skye.

-Nekem tetszik. Luna. Szépen cseng.

***

A következő évben Skye egy párizsi nevelő családhoz került akik szerették és gondját viselték. Mikor a lány mesélt Lunáról, a család úgy döntött őt is maguk mellé veszik.
Szépen megvoltak. Suliba jártak, élvezték az életet, Luna barátokat szerzett, egyik legfontosabb Annemarie Blue. Életre szóló barátságnak ígérkezett.

***

Mikor Skye 20 éves lett, magával ragadta egy Árhullám nevű szervezet, amely a S.H.I.E.L.D. hazudozása ellen tüntetett úgy, hogy a felszínre hozták az igazságot internetes oldalakon keresztül. Lunát sosem érdekelte ez igazán, így ő maradt a családnál. Ebből nem egy vita kerekedett köztük. Lunának nem tetszett ez a módszer, bár a S.H.I.E.L.D.-é sem volt sokkal szimpatikusabb számára. Azt viszont megértette, hogy az emberek még nem állnak készen a teljes igazságra. Valamiért ő fel tudta fogni az ilyen dolgokat, de senki sem tudta miért.
Eljárt dolgozni, grafikusként egy cégnél, néhány hónapon belül, némi hitel felvételével egy meseszép házat tudott venni magának.

Egyre jobb és jobb lett a munkájában, közben Skye a S.H.I.E.L.D.-en belül fejlődött önvédelem és más egyebek terén. Egy küldetés során megsebesült, legalábbis Lunának ezt mondták. Persze nem így volt, mert éppen ekkor vált embertelenné. Amint jobban lett, felhívta mostoha húgát és megnyugtatta, hogy minden rendben. Az is elárulta, hogy a neve nem Skye.

-Daisy. Daisy Johnson. Így neveztek el a szüleim. Az igazi szüleim.- mondta a telefonba.

-Luna Dale. Felvettem a nevelő szüleink nevét. Csak hogy tudd és ne lepődj meg.- újságolta Luna is boldogan.

-És most mi érdekeset csinálsz?- érdeklődött Daisy.

-Egy új cosplayt kezdtem el csinálni. Egy valkűr páncélján dolgozok most. Nagyon nehéz!- panaszolta.

-Igen? Akkor pont eltaláltam az ajándékodat. Ma volt 4 éve, hogy találkoztunk.- sugárzott a hangja az örömtől.

-És mi lesz az?- kíváncsiskodott Luna.

-Majd meglátod!- ezzel letette. A lány épp ekkor szállt le a buszról.

Az ajándék egy kard volt...

Daisy ugyan sosem mondta, de sejtette, hogy Luna asgardi. A S.H.I.E.L.D.-nél töltött idő alatt sikerült hozzáférnie egy-egy aktához és Lunáét is megtalálta. Nem tett semmi rosszat, de megfigyelés alatt tartották.

Találkozzunk Midgardon [ÁTÍRÁS ALATT]Where stories live. Discover now