Odaát Asgardban

3.5K 227 16
                                    

Loki, asgardi herceg, Jotunheim jogos trónörököse úgy festett, mint aki már legalább egy éve rémálmokkal küzd. Ha a külső szemlélő az időtartamot nem is tudta jól megállapítani, a kialvatlanság okát tökéletesen eltalálta.
A herceg néhány hónapja ahányszor álomra hajtotta a fejét, ugyanazt a rémálmot élte át újra és újra. Még nem szólt a bátyjának, Thornak, Asgard királyának, mert remélte, hogy semmi jelentőségük, de ennyi idő után már nem tagadhatja tovább.
Most éppen azon ritka alkalmak egyike volt, hogy tudott aludni, de már nem sokáig, ugyanis egy új álom ütötte fel a fejét. Meg is lepődött, amennyire egy alvó ember meg tud.

Az asgardi palota udvarán állt. Ő mindent látott, de őt senki se vette észre. Háta mögött ott magasodott a színarany építmény szilárdan, magabiztosan, arrogánsan, vele szemben pedig ellepték a levegőt a támadók vadászai, mint a szúnyogok a mocsárban, vagy legyek a döghúst. Sokan voltak, és az asgardi védők tizedannyian is alig gyűltek össze. A valkűrök rohamra indultak, fehér pegazusaik ragyogtak az erős fényben, szőrükön megcsillantak a napsugarak. Páncéljuk csillogott, kardjaik kiugrottak a hüvelyeikből és így estek neki a fekete vadászgépeknek. Hatalmas volt a vérfürdő.

A támadók kék bőrű harcosai ideiglenesen elfoglalták a Bifrostöt és a foglyul ejtett valkűröket sorban kivégezték. Hild, az egyik legbátrabb harcos a legelszántabb század élén harcolt, ő vezette őket. Amíg nővéreit sorra leszúrták a Bifrost padlóján eljuttatott egy apró kést legfiatalabb hugainak, hogy azoknak legalább esélyük legyen a menekülésre. Hild felugrott, hogy elvonja a kivégzők figyelmét, amíg a négy fiatal valkűr felugrott és korábban elvett kardjaik után nyúltak. Újabb dulakodás tört ki, aminek nem egy harcos esett áldozatul.

Az egyik kék bőrű kree harcos még idejében riadóztatott, így elbukott a menekülési kísérlet. Az összes életben maradt valkűrt ott helyben megölték, majd megragadták Hild rövid szőke haját és amíg beüzemelték a Szivárványhidat, egy emlékblokkolót ültettek a nyakába, ahol a gerincének vonala húzódott. Apró, alig észrevehető sebhely maradt a vágás után. Amint minden készen állt, a harcost arra kényszerítették, hogy nézzen végig még egyszer halott hugain és nővérein, majd átlökték a Bifrostön.

Hild pedig zuhant, zuhant és zuhant egész a Földig...

Loki zavartan felriadt. Ez nem a szokásos rémálom volt, amikben olyasmiket lát, mint Asgard romba döntése és a kree invázió. Végre egy nyom, ami mentén elindulhat.. egy Hild nevű valkűr, akit Midgardra száműztek. Viszont Midgardon több, mint 7 milliárd ember élt! Ha kizárja a férfiakat, az még így is 3-4 milliárd ember! És még ott van az emlékblokkoló is.. hiába járná New York utcáit azt kiáltozva, hogy 'ex-valkűrök jelentkezzenek nálam', mert a lány nem emlékszik harcos múltjára. Mintha tűt keresne a szénakazalban...

De a tű fémből van, tehát egy mágnessel könnyedén a dolog végére járhat. Igen, neki határozottan kell egy mágnes és már azt is tudta, hogy ki lesz az, vagy hogy kik lesznek azok.

Először is, szüksége lesz a bátyja, Thor segítségére, hogy Midgardra jusson. Egyedül sosem engednék őt vissza oda, még ha meg van bilincselve és kötözve (ami más szituációkban kevésbé zavarná), akkor sem. Tehát valakinek el kell kísérnie majd, és ha választhat, inkább Thort vinné, hiszen őt ismeri, minden gyengéjét és erősségét és azt is pontosan tudta róla, hogy akármikor át tudja verni.
Ezek után kelleni fog neki egy midgardi majom is, hogy megtalálhassa Hildet. Fordulna ő a SHIELDhez, csak az a baj, hogy nem nagyon kedvelik őt ott.. habár, ez igaz Midgard legnagyobb részére. Olyasvalakire lesz szüksége, aki nem ölné meg vagy csukná le habozás nélkül.. bepróbálkozhatna annál a varázslónál esetleg.. rizikós, de kockázat nélkül nincs győzelem.

-Egy életem, egy halálom..- motyogta magának, ahogy mindezeket gondosan végiggondolta. Nagyon óvatosan és ügyesen kell eljárnia.

Lefordult a kanapéjáról, hassal a földre esett. Nagy nehezen összeszedte magát és feltápászkodott. Kihúzta nehéz és sötét függönyeit, hogy kinézhessen az ablakán- még mindig sötét volt odakint. Thor örülni fog, ha felkelti ilyenkor. Úgy döntött, hogy összekészül midgardi kirándulására, addig is telik az idő és majd ha felkel a nap, beszél a bátyjával és mindent elmond neki.. na jó, majdnem mindent.

Találkozzunk Midgardon [ÁTÍRÁS ALATT]Where stories live. Discover now