A terv

1.6K 108 21
                                    

Hild

Strange úgy gondolta, hogy kell egy eldugott hely, amiről esetleg a kreek sem tudnak. Jól védhetőnek kell lennie, olyannak ami nem csapda. Persze olyasvalakiket nehéz csapdába ejteni, akik tudnak teleportálni.
-Nekem lenne egy tippem- mondta Loki. Sejtettem mire gondol- Van egy titkos kert a palota tetején. Oda csak egy bejárat van, könnyen védhető.
-Legyen hát.- mondta Thor.
Loki megnyitott egy dimenziókaput, mindenki meglepődött hogy ezt a megoldást alkalmazza és nem teleportál.
-Loki? Te ezt mióta...- kezdte Thor. Szegény sok mindenből kimaradt.
-Hosszú.- mondta gyorsan.
Átmentünk a kapun és ott termettünk a tetőn. Alkonyat volt, a nap most ment le. Odaszaladtam a korláthoz.
-Remek időzítés.- mosolyogtam rá Lokira, aki odasétált mögém és átölelt.
-Miről maradtam le?- hallottam Thort suttogni Strange mellett.
-Sok mindenről.- bólogatott a mágus.
Mi csak néztük a napot, ahogy leereszkedik előttünk. Olyan szép volt, még talán könnyeztem is. Loki rámnézett, de én nem viszonoztam ezt, így ő is elfordult. Egy hirtelen mozdulattal szembefordultam vele és megöleltem. Ő rámhajtotta a fejét (magasabb volt, mint én).
Odafönn voltak padok, azokon aludtunk. Szóltam a szöszinek, hogy próbáljon beszélni Heimdallal. Hátha jön segítség. A padok ott fönn elég kényelmetlenek voltak, de ennek ellenére remekül aludtunk. A fáradtság hamar elaltat.
Az éjszaka közepén felkeltem. A csillagos eget néztem. Azon tűnődtem, hogy ez mind csak egy álom-e vagy a valóság. Hisz fél éve még csak egy grafikus voltam, egy játékfejlesztő cégnél, illetve egy cosplayer, de az csak hobbiból. Rájöttem, hogy milyen rég nem hallgattam midgardi zenét. Előhalásztam a telefonomat, kerestem rajta valami zenét.
-Mert én láttam a Halált... szép arca volt- énekeltem- A házába hívott engem és meghajolt aztán legyintett csak és felnevetett amikor azt feleltem hogy még nem nem nem. Nem mehetek...
-Úgy érzed ez lenne a sorsod?- hallottam Loki hangját mögülem.
-Nem. De mindegy most az, hogy én mit hiszek vagy remélek. Holnap vagy egy hét múlva ígyis halottak leszünk.
-Talán...- sétált oda mellém- de akkor is együtt fogunk meghalni.
-Nem olyan biztos az.- húzódtam el tőle.
-Baj van.- mondta.
-Lehet...- vontam meg a vállam- de az az én gondom, nem a tiéd. Elmegyek, felderítek. Nem sokára felkel a nap, kihasználnám a sötétet.- engedtem ki a szárnyaim, felálltam a korlátra, dobtam egy hátast és már suhantam is messze a palotától.

Loki

Komolyan mondom néha nem értem. Az előbb még önként ölel meg, most pedig elhúzódik. Látom rajta, hogy baja van, de nem beszél. Esküszöm remek nő: vagy megölöm, vagy mégjobban beléesek. Ilyen gondolatokkal a fejemben képtelen voltam visszaaludni, úgyhogy leteleportáltam a fegyverterembe, ami a palota alatt volt. Csakhogy "körülnézzek". A jégóriások szelencéje még ott volt, ahogy az örök láng is. Aggamoto igazi szeme is rendben van, a Tesseract meg ugye nálam volt. Semmi olyan amit használni tudnék, így visszatértem a tetőre. Hild már újra aludt, nyilván kicsit egyedül akart lenni. A szárnyaiba burkolta magát, gondolom az jobban melegítette hajnalban. Lassan napfelkelte lesz, visszaaludni már nincs sok értelme. Leültem Hild mellé és csak néztem. Pirkadatkor fordítottam el a fejem, mikor a nap felkelőben volt. Finoman meglökdöstem, hogy keljen fel. Neki ennyi is elég volt, felült, de még mielőtt kinyithatta volna a szemét, letakartam a kezeimmel. Odakísértem a korláthoz és elemeltem a tenyerem a szemétől.
-Meglepetés!- suttogtam a fülébe. Ő csak szipogott. A nap gyönyörűen festett a még csillagos égen. Én a vállát fogtam, ő pedig felnézett rám. Lejjebb hajoltam, majd egy lágy csókot nyomtam az ajkaira. Ő sem hagyta magát, viszonozta.
Erre ébredtek fel a többiek, hogy mi a nap előtt romantikázunk. Bár ne keltek volna föl. Vártam a röhögést, ugyanis még senki sem látta ezt az oldalam. Még én magam sem. De nem jött semmi komment, vagy gúnyos megjegyzés. Elengedtem Hildet, mire ő is kinyitotta a szemeit, mégegyszer megölelt, majd gúnyos vigyorral az arcán elballagott Thor mellett. Tanul tőlem a kiscsaj, habár a gonosz mosolyt még gyakorolni kell...
-Öcsém... te egy hatalmas mázlista vagy!- mondta egy nagy sóhajtás kíséretében.
-Tudatában vagyok.- feleltem neki minimálisan elpirulva. Hild megfordult, úgy látszik mondani akart valamit.
-Tehát. Figyelemeltereléssel lenne esélyünk elcsalni a katonákat a palotából, így itt kevesebben lennének. Aki(k) itt marad(nak) annak (azoknak) több esélye lesz. A tervem ennyi. Valami ötlet?
-A segítséget nem játtszuk!- néztem rá Thorra. Ő csak vigyorgott.
-Mi magunkrahúzzuk őket a város egy távoli szegletében. Időbe fog telni, míg odaérnek. Addigis több időtök lesz.- mondta Thor.
-A "mi" alatt kit értesz?- nézett rá Strange. Ő már gyanította, hogy a palotában fog maradni. Én persze még nem...
-Lokit. Ki mást?
-Ó ne...- suttogtam. Sajnos mindenki hallotta.
-Akkor eljött a búcsú, ugyanis mind meghalunk.- vigyorgott Strange. Odaléptem Hildhez. Nem félt ahogy én sem. Egymás szemébe néztünk, úgy tettünk mintha senki sem látna minket.

 Egymás szemébe néztünk, úgy tettünk mintha senki sem látna minket

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

-Hild- kezdtem. Ő csak lecsitított.
-Azt hittem most jön egy szarkasztikus beszólás, semmi lelkizés. De ha erre kényszerítesz.
-Azért vagy ilyen, hogy megutáljalak? Mert akkor nem jársz sikerrel.
-Ki tudja? Ha túléljük, ígérem válaszolok.
-Most indulnom kéne. Ne halj meg, ha lehet!- mondtam.
-Ölelj meg mégegyszer...- suttogta elhaló hangon, miközben a könnyeivel kűzdött. Nagyobb csatát vívott most, mint a kreekkel valaha is fog. Odaléptem és átkaroltam. Finoman a fülébe súgtam.
-Most sírj, ameddig senki sem látja!
-Hogy a jó Isten tegyen oda ahova gondolom!- nevetett könnyes szemekkel, majd eltolt magától.
-Indulás!- adta ki a "parancsot".

Offtopic
Ezt csak zárójelesen megjegyzem, most ez a történet 42. a rangsorban.
Nem tudom ki ismeri a Galaxis útikalauz stopposoknak-ot, de a szám története kb ennyi:
Kívácsiak voltak az élet értelmére, ezért építettek egy szuperszámítógépet, ami megmondja a választ. Fel is tették neki a nagy kérdést: mi a válasz az életre, az univerzumra és mindenre. A gép 7,5 millió év múlva válaszolt. A válasz pedig 42 volt.

Találkozzunk Midgardon [ÁTÍRÁS ALATT]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu