17.Deo

888 47 0
                                    

XVII Deo:

Polako je krenuo ka meni, a ja sam sve više odmicala dalje od njega. Više ne znam ni ko je on. Sve što sam mislila da znam, nestalo je u deliću sekunde. Ne mogu da ga gledam istim očima kao do sad. Da li je istina to što je rekao? Da li je on zaista anđeo? Kada je primetio da se sklanjam od njega, sageo je glavu i stao.
Zayn: Istina je!
Ponovo! Ponovo mi je pročitao misli! Oke... Sad se zaista plašim. Ne mogu ni u mislima da budem sama. Povukla sam se nazad do kreveta i polako sela na njega. Čuli su se federi u dušeku koji su odjeknuli prostorijom. Rukama sam prelazila preko nogu i na taj način stvarala trenje koje mi je prijalo prstima, kao maleni udar struje. Gledala sam u jednobojne, monotone pločice na podu i razmišljala o svemu ovome. Oduvek sam volela priče i legende, ali se nikada nisam zapitala da li su istinite. Sada sve to ima nekakvog smisla jer su nekako mogli doći do te ideje, što znači da su ljudi i pre mene znali za njih. Ali zašto se anđeli spuštaju na Zemlju? Zar im nije lepše u Raju? Njega sam uvek zamišljala kao nekakvo prelepo mesto na oblacima, i ne vidim razlog zbog kog bi neko silazio na ovu bednu planeticu. Želela sam da znam istinu o njemu i o tome šta radi ovde, ali nisam imala snage da ga pitam:
Zayn: Želiš da znaš istinu, zar ne?
Podigla sam glavu i susrela se sa njegovim pogledom, nakon čega sam klimnula glavom. Polako je seo na istu onu malenu stolicu na kojoj je proveo noć. Duboko je udahnuo i pogledao najozbiljnijim mogućim pogledom u mene. Nekakva hladnoća i jeza su mi prostrujali kroz telo i činilo mi se kao da vidim sa neke litice sa koje ću svakog trena pasti u provaliju. Gledala sam u njega a on se nasmešio uz jedan izdah. Ne vidim šta je ovde smešno? Ja se osećam kao na iglama, a on se smeje.
Zayn: Ne znam odakle da počnem.
Judy: Od početka?
To sam rekla nekako sarkastično, a on je ponovo udahnuo i spustio pogled ka svojim cipelama. Nastala je višeminutna tišina koja me je ubijala. Ona mi je više parala uši od bilo koje muzike.
Zayn: Sećaš li se Mike-a?
Ok... Neko me je pogodio nekakvim ogromnim kamenom pravo u glavu. Otkud on zna za njega? Jedino ako ga on nije...
Zayn: Ja sam ga ubio!
ŠTA?! To mi i jeste palo na pamet, ali sam se nadala da nije istina. Zašto? Jao Bože sa kim sam se ja upetljala? Šta ako i mene ubije? Neće valjda... Valjda?
Zayn: Tebe nikada ne bih povredio...
Judy: Hoćeš li prestati sa tim? Nerviraš me! Želim malo privatnosti, a to ne mogu da imam ako mi konstantno čitaš misli!
Sve mi se nakupilo i jednostavno sam pukla. Javio se nekakav bes u meni i mislim da sam sada u stanju bilo šta da uradim. Brzo sam ustala hvatajući ga za majicu koju je u međuvremenu obukao, i pokušavajući da ga podignem. Naravno, propao pokušaj! Pogledao je u mene onim nevinim pogledom koji me je umalo omeo u nameri, ali neću to dozvoliti.
Judy: Odakle tebi pravo da nekoga ubiješ? Odakle ti pravo da mi čitaš misli? Šta ti ustvari hoćeš od mene?!
Trenutno sam osećala kako mi grudi podrhtavaju, kao i bes, tugu, zbunjenost, strah i sve to u isto vreme. Nisam želela to da pokažem jer želim da izgledam strašno i odlučno u ovakvoj situaciji. Njegove oči su sada izgledale tako mirno i pitomo, i ko bi rekao da neko takav može da ubije nekoga? Skoro sam se izgubila u njegovim očima, ali me je u stvarnost vratio njegov glas.
Zayn: Vidi! Znam da si zbunjena, uplašena, besna... i sve to, ali te molim da se smiriš i saslušaš me.
Bes je u meni otadala dok sam gledala njegovo mirno lice i te savršene usne kako se pomeraju. O Bože kako samo želim da ih poljubim. Nadam se da i ovo nije čuo. Nasmešio se i spustio glavu. Pa da... nije mu promaklo. Stisak mi je polako oslabio i ruke su ga same pustila, spuštajući se niz njegova prsa. Mogla sam da osetim ubrzano disanje sa njegove strane. Brzo sam se povukla nazad i ponovo sela na krevet stavljajući laktove na kolena, a bradu na šake. Gledala sam u njega u isčekivanju da nešto kaže, ali to se nije dešavali. Polako gubim strpljenje. Zašto sve ovo mora toliko da traje?
Judy: Zašto si to uradio?
Tihim i gotovo iscrpljenim glasom sam to rekla, jer sam se setila da je pored nas u sobi, tu i jedna žena, baba ili šta god da je, ali se ne pomera kao da je mrtva.
Zayn: Zato što te je poljubio!
Ne shvatam?! Zbunjeno sam pogledala u njega i videla da mu se u očima ponovo javlja bes.
Zayn: Niko osim mene ne sme da te ljubi!
Ma nemoj? Nisam ja tvoje vlasništvo! Naravno, nisam želela da me bilo ko sem njega ljubi, ali nije u redu da tako priča. Mike-ovi poljupci su mi bili odvratni, ali da li je zaista zbog toga zaslužio da umre? I to od strane anđela! Pa zar oni ne bi trebali da znaju šta je to pravda? Ustvari, kako on zna za to? Tada se nismo ni poznavali...
Zayn: Odavno te posmatram odozgo i nisam mogao da istrpim kada sam video da te taj retard ljubi.
Odavno? Ok, sada sam prestravljena! Osećam se kao da mi je ceo život jedna velika laž. Bolje da ga pustim da nastavi...
Zayn: Ne smemo nikoga da ubijamo svojim rukama, ali to ne važi u slučaju ako koristimo nekakva pomagala ili ako neko drugi to učini zbog nas. Zato sam kontrolisao auto u kom se on nalazio i naterao ga da se zakuca u drvo. Videla si da nije bilo tragova kočenja jer nije ni mogao da zakoči i da je hteo.
Sada se već neke kockice uklapaju na svoje mesto. Rose mi je rekla da tada nije bilo nikakvih tragova kočenja i slično, što znaći da je pričao istinu. Da li je zbog toga Niall hteo da me beba ubije? Ali šta sam mu ja skrivila?
Zayn: Da... Zbog toga je Niall hteo da te se reši trudnoćom.
Oh... Hoćeš li prestati više?
Zayn: Radi to da bi se osvetio meni. On je vrhovni anđeo i ne podnosi kada neko krši pravila, što sam ja uradio. Zato je na Zemlji. Da bi se rešio ili tebe ili mene, ali pošto anđeli gotovo nikada ne ubijaju jedni druge, onda si ti na tapetu.
Telo mi je zadrhtalo od toga. Na tapetu? Pa nisam ja meta u koju treba da se gađa i pogodi centar! I ja sam živo biće koje ima dušu... Živo biće koje ništa ne razume.
Judy: Ka- Kako si prekršio pravilo?
Pogledao je ka meni pritom gutajući pljuvačku koja mu se malazila u ustima. Polako je otvorio usta, ali tek kasnije nešto i rekao.
Zayn: Sišao sam na Zemlju... To ne protivzakonito!
Nastala je kratkotrajna tišina. Imala sam vremena malo da razmislim o tome. Zašto je to toliki greh? Pa i Niall je to isto uradio! Ali... da li će me Niall stvarno ubiti ovako? Zašto mi je dao šansu da se spasim?
Aaaaaargh! Toliko pitanja mi je u glavi, da mislim da će eksplodirati!
Zayn: Ima još jedna stvar.
Podigla sam glavu ka njemu, ali je njegova bila spuštena. Igrao se prstima na rukama stvarajući nekakav pucketav zvuk. Polako i nesigurno je podigao glavu i pogledao ka meni.
Zayn: To i ne bi bilo toliko strašno da nisam uradio nešto mnogo gore... Judy... Sećaš li se one večeri u kolibi?
Iako mi ništa nije bilo jasno, klimnula sam glavom.
Zayn: Tada sam prekršio najstrožije pravilo anđela i uvalio i mene i tebe u nevolju. Nisam smeo da imam odnose sa tobom, ali ipak jesam.
nevericom gledala u njega.
Zayn: Moraš me razumeti Judy! Ovde sam samo zbog tebe i te noći zaista nisam mogao da izdržim. Veruj mi... Uživam u svakom tvom dodiru, ma kakav on bio. Ne možeš ni da zamisliš kako sam se tada osećao.
Sada je meni bilo neprijatno i spustila sam glavu. Osetila sam njegovu ruku na mojoj bradi i uskoro sam ponovo bila prinuđena da gledam u njegove prelepe oči koje su mi ulivale toliko nade, ali me ipak toliko i plašile.
Zayn: Ne treba ti da se osećaš loše... Ja sam kriv... U par situacija sam uspeo da kontrolišem tvoje misli i pokrete...
Šta? On me je kontrolisao? Da li sam ja onda zaista želela to da uradim? Brzim pokretom sam mu sklonila ruku sa menei ponovo se udaljila od njega. Obrve su mi se same skupile a usta otvorila. Želela sam toliko da se proderem na njega i kažem mu sve što mislim, ali ne mogu.
Judy: Ko ti je dao pravo to da radiš?
To sam rekla prilično tiho s obzirom koliko sam mislila da ću se prodrati. Očekivala sam da će ponovo sageti glavu i smisliti nekakav izgovor koji će me skroz zbuniti i dovesti do ludila, ali je umesto toga brzim pokretom uspeo da me uhvati i zagrli. Ruke su mi bile zarobljene njegovim i nisam ni imala šanse da se oslobodim. Spustio je glavu na moje rame i osetila sam njegovo lagano i umereno disanje.
Judy: Skloni se od mene! Pusti me!
Svim snagama sam se borila da se oslobodim, ali mi nije uspevao. Po običaju... Nikada ne uspem u svojim namerama i samo izgledam kao nekakav retard.
Zayn: Molim te ne ljuti se na mene. To me boli i više nego što misliš. Znaš... Te noći nisam to uradio... kunem se. Sama si to želela.
Smirila sam se, ali sam ipak brzo udisala i izdisala vazduh i činilo mi se kao da ću se ugušiti. Osećala sam njegovo srce kako kuca na mojim grudima. Kunem se da bih ovako mogla da ostanem čitavu večnost, ali i dalje imamo puno toga da rešimo.

Sutra daljee :)

Angel Of Darkness// Zayn Malik - Z A V R S E N AWhere stories live. Discover now