10.Deo

1.3K 54 0
                                    

X Deo:

Nakon što je to rekao, iskočio je kroz prozor. Ja sam skupila malo snage i pritrčala da vidim da li je dobro. Mislim, nije kao da me je briga hoće li se povrediti, ali morala sam da proverim. Provirila sam dole, ali njega nije bilo. Moja soba je bila prilično visoko i nema šanse da je ostao bez povreda prilikom pada. Bila sam izbezumljena i pokušala sam da shvatim šta mi se upravo dogodilo. Zatvorila sam prozor kako se ovo ne bi ponovo dogodilo i legla sam na krevet. Noć je već uveliko pala, a ja sam bila iscrpljena od svega što mi se danas dogodilo. Ko je sad pobogu Niall? Zatvorila sam oči i zamišljala da mi se ovo nije ni dogodilo. Šta misli pod onim ,,Videćemo se mi ponovo?" Ja svakako ne želim da ga ponovo vidim. I gde je ovaj Zayn kada mi je najpotrebniji. Rekao je da će me štititi ali nije ga bilo. Ni ne krivim ga. Sigurno nije ni znao šta se dešava. Ni ja nisam sigurna šta se dešava. Od kad je Zayn došao u odeljenje dešavaju mi se nekakve čudne stvari. Ne želim više da razmišljam o tome, sada jedino želim da se odmorim i ništa više. Ustala sam kako bih otišla u kupatilo i obavila ličnu higijenu pre spavanja. Kretala sam se ka vratima, ali sam nagazila na nešto mekano. Bio je poptuni mrak u sobi i nisam mogla da vidim šta je to. Uzela sam tu stvarčicu i uputila se ka prozoru odakle je dopirala slaba svetlost. Oči su mi se raširile u čudu, a srce počelo jače da udara. To je bilo pero, ali ne bilo kakvo pero. Ovo je pero bele golubice. Šta se dešava? Zašto se stalno susrećem sa golubicama? Otvorila sam prozor kako bih ga izbacila jer ne želim ništa da imam sa tim. Gledala sam u njega sve dok nije dotaklo zemlju. To je to! Ne želim više da čujem ni za kakve golubice a ni za nekog tamo Nialla. Samo želim da se odmorim i to je to. Konačno sam stigla do kupatila i obavila sve što treba, a nakon toga legla u krevet. Oslobodila sam misli svih problema i polako utonula u san.

................................

Judy: Zayn! Zayn prestaniteee!
Nisu mogli da me čuju.
Judy: Prestanite molim vas.
Niall ga je oborio na zemlju i počeo da udara u stomak nogom. Zayn se savijao od bolova i nekako je skupio snage da ščepa Nialla za kragnu i obori ga. Sada je on prešao u vođstvo i udarao ga boksom po licu. Niallu je tekla krv iz usta ali ga to nije zaustavljalo. Ja sam svo vreme klečala, vrištala i plakala u pokušaju da im odvučem pažnju. Sve oko nas je bilo crno osim bele svetlosti koja se nalazila kod njih i kod mene. Pokušavala sam da im priđem i zaustavim ih, ali me je nešto sprečavalo. Neki nevidljivi zid mi nije davao da prođem. Niall je ponovo prešao u vođstvo i nastavio da udara Zayna po licu sve dok ovaj nije izgubio svest.
Judy: ZAAAAAYN! Zayn, ustani... Molim te! Ustani Zayn!
Vikala sam ali me nije čuo. Njegovo telo je nepomično ležalo tamo a Niall se uputio ka meni. Pa kako me on vidi a Zayn ne? Bilo je nešto čudno u vezi njega. Imao je ogromna, širom raširena bela krila na leđima. Polako sam uzmicala od njega, a on je imao neki jeziv smešak na licu. Koliko god da sam išla unazad, bila sam mu sve bliža i bliža. Pokušala sam da vrisnem iz petnih žila, ali nisam imala glas. Stala sam i stavila ruke na lice, nadajući se da mi neće ništa u raditi. Trenutak kasnije, osetila sam njegov grubi dodir ali me je uhvatio iza leđa za ruke. Pokušala sam da se otrgnem, ali po običaju nisam mogla. Vrištala sam i plakala, ali i dalje nisam imala glasa. Otimala sam se ali me je u trenutku uplašio njegov strašni, promukli glas i moje telo naterao da se trgne.
Niall: Ne bih to radio da sam na tvom mestu!
Prislonio mi je nož uz vrat a ja sam samo ispustila uplašen jecaj. Osetila sam hladnoću te opake stvari na svom vratu i noge su mi klecnule.
Niall: Zayn!
Pogledala sam suznim očima u Zayna koji je polako ustajao sa zemlje. I on je imao krila, ali crna i polomljena. Perje je spadalo na sve strane. Izgledao je očajno.
Zayn: Nemoj je povrediti!
Glas mu je zvučao preteći.
Niall se nasmejao.
Niall: To je na tebi da odlučiš! Tvoj ili njen život.
U trenutku kada je rekao ,,njen" prešao mi je nožem preko obraza i napravio manju posekotinu iz koje je tekla krv. Zayn je spustio glavu i nekoliko svetlicavih kapljica suza je palo na pod.
Zayn: Ostavi nju! Ubi mene!
Niall se još glasnije nasmejao.
Niall: Sa zadovoljstvom!
Zamahnuo je istim onim nožem koji je sada leteo ka Zaynu. On je podigao glavu i sa očima punih suza rekao: Volim te Judy!
Nož ga je uboo (valjda se piše sa 2 o) pravo u srce nakon čega je on pao mrtav. Ja sam vrisnula najjače što sam mogla i ovoga puta mi je glas odjeknuo. Niall me je pustio i pala sam na kolena vrišteći i plakajući.
Judy: ZAYN! NEEEEEE!

Probudila sam se sva znojava u krevetu uz jedan jak vrisak.
Judy: Zayn!
Brzo sam udisala i izdisala.
Judy: Pa to je bio samo san!- pričala sam sama sa sobom.
Laknulo mi je zbog toga. Ali šta ako ovo nije samo san? Šta ako je ovo neka vrsta vizije ili sećanja? Sećanje sigurno nije jer nisam prisustvovala ovom događaju, a to takođe znači da bi Zayn sada bio mrtav. Čula sam mamu kako dotrčava do sobe i upada u nju.
Mama: Judy! Jesi li dobro?
Judy: Dobro sam mama.
Pokušavala sam da zvučim smireno kako se ne bi uplašila.
Mama: Ali vikala si!
Judy: Imala sam košmar, sve je u redu.
Mama: Da znaš da si me uplašila. Onda odoh ja ako nije ništa.
Okrenula se ka vratima da izađe.
Judy: Čekaj!
Pogledala je ponovo u mene.
Judy: Možeš li mi pozajmiti tvoj telefon da nazovem Rose? Moram nešto da joj kažem.
Mama: Pa zar u ovo doba?
Judy: Ne boj se, budna je ona.
Mama: Moram ga prvo doneti. Ostao mi je dole.
Judy: Hajde.
Izašla je iz sobe a ja sam se ponovo zavalila u krevet. Slagala sam je. Nisam htela da zovem Rose, već Zayna. Jednostavno moram da vidim da li je dobro. Mama je ponovo ušla u sobu i dodala mi telefon.
Judy: Hvala ti.
Mama: Neka ga u tvojoj sobi kada završiš. Ne mogu ponovo da se penjem.
Klimnula sam glavom i ona je izašla iz sobe. Ukucala sam broj koji sam od samog početka znala napamet. Posle par zvona javio se a ja sam izdahnula sa olakšanjem.
Zayn: Judy?
Glas mu je zvučao promuklo.
Judy: Oh Zayn ti si! Hvala Bogu!
Zayn: Pa koga si pobogu očekivala kada me zoveš na telefon?
U pravu je! Ne znam ni zašto sam to rekla. Nastalo je par trenutaka ćutanja koje je on prekinuo.
Zayn: Zašto me zoveš?
Gledala sam u prozor i nisam imala pojma šta da mu kažem.
Judy: Ja... ovaj... Samo sam htela da ti čujem glas.
On se nasmejao na tu moju izjavu.
Zayn: Zar ti toliko nedostajem da me zoveš u gluvo doba noći?
Umišljenko!
Judy: Pa ne... ovaj... Imala sam nekakav čudan san i samo sam htela da proverim da li si dobro.
Glas mu se uozbiljio.
Zayn: Kakav san?
Judy: Ne mogu da ti pričam ovako preko telefona. Sve ću ti reći sutra u školi.
Zayn: U redu! Sada spavaj! Trebaće ti energije za sutra.
Drago mi je da se brine o meni, ali šta misli pod tom izjavom?
Judy: Zašto?
Zayn: Vodim te negde.
Pa zar ponovo? Ne želim ponovo da završim u nekoj prašnjavoj kućici u sred šume okružena vukovima! Uzdahnula sam i nadala se da će ovo biti nešto normalnije.
Judy: Neće biti keo prošli put?
Zayn: Neće, ne boj se! Ali detalje ne mogu da ti otkrijem.
Uzdahnula sam.
Judy: U redu! Samo da znaš da ti verujem i nadam se da nas ponovo nećeš uvaliti u nekakve nevolje.
Zayn: Laku noć.
Judy: Laku noć.
Prekinula sam i stavila telefon na noćni ormarić. Okrenula sam se ka prozoru i razmišljala o tome šta će da mi priredi sutra. Zatvorila sam oči i ponovo zaspala.

.....................................

Red u McDonald'su je bio prilično dugačak. Gledala sam ispred sebe i činilo mi se da nikada neću doći na red. Uzdahnula sam i osetila nečiju ruku na ramenu.
Zayn: Ti me sačekaj ispred! Ja ću kupiti sve što treba.
Nasmejala sam se i klimnula glavom, na šta mi je on uzvratio osmehom. Izašla sam i sela na klupu ispred. Vreme je bilo lepo i sunce je grejalo čineći sve srećnima. Zaista je nepredvidivo zadnjih dana, čas je kiša, a čas sunce. Jedva da sam sela na klupu, a on se već pojavio noseći 2 kese.
Judy: Kad pre?
Nije mi ništa odgovorio i samo je seo pored mene. Izgleda da se vraća onaj tajanstveni Zayn. Pružio mi je moju kesu i pogledao u mene.
Zayn: Pa?
Judy: Šta pa?
Pitanje me je malo zbunilo.
Zayn: Rekla si da ćeš mi ispričati za san.
Judy: Aaaaaa daaaa...- setila sam se - Ovako...

.......................

Judy: I onda sam se probudila!
Ispričala sam mu sve od reči do reči, ali sam izostavila onaj deo kada kaže: Volim te i to da su imali krila. Takođe mu nisam rekla ni za Nialla, već sam pomenula plavokosog dečka. Gledao je u mene ne trepćući. Nisam imala pojma o čemu je razmišljao i neka jeza mi je prošla kroz kičmu kada je progovorio.
Zayn: Ko je taj dečko?
Izbacio me je iz takta. Nisam smela da mu kažem za ono juče.
Judy: Pa... ovaj... Ne znam!- pogledala sam negde ispred sebe, zaobilazeći njegov pogled.
Uhvatio me je za nadlaktice i okrenuo me ka njemu nakon čega me je prodorno pogledao.
Zayn: Judy, znam da lažeš i znam da znaš!
Baš divno! Prosula sam sok i nemam pojma šta da mu kažem! Nema šanse da poveruje u moje laži dok me tako gleda. Odlučila sam da mu kažem istinu! Nemam šta da krijem! Nisam ja ta koja je Niallu upala u sobu i na silu ga poljubila.
Judy: Upoznala sam ga sinoć.
Zayn: KAKO?
Izgovorio je to pitanje kao iz topa.
Judy: Imala sam malu svađu i otišla sam u svoju sobu gde me je on sačekao.
Zayn: Čekaj! Je l' se ti to sastaješ sa njim?
Pogledala sam ga u čudu. Pa šta on misli ko sam ja? Neka tako prostitutka!
Judy: Naravno da ne! Prvi put sam ga videla tad.
Zayn: Pa kako je ušao?
Judy: U tome i jeste problem. Nemam pojma. Samo znam da je izašao kroz prozor.
Zayn: Pa šta je hteo?
Judy: Ne znam! Upao je unutra okrivljujući me da sam ga povredila.
Zayn: Kako?
Judy: Tako što sam bila sa tobom. Sećaš se... ono u šumi...
Bilo mi je malo neprijatno da pričam o tome. On je pogledao negde u stranu, ali me je za trenutak ponovo uhvatio za ramena.
Zayn: Kako je on to znao?
Judy: Zaista ne znam.
Sada sam govorila istinu i izgleda da mi je poverovao.
Zayn: Da li je to sve?
Klimnula sam glavom. Preskočila sam onaj deo kada me je poljubio. Zayn je pogledao negde na stranu.
Judy: E da!
Naglo se okrenuo ka meni.
Judy: Rekao je da ćemo se ponovo videti i u sobi sam posle toga našla belo pero.
Oči su mu se raskolačile, a zenice skupile na veličinu zrna peska. Šta je tako strašno u vezi tih pera i golubica?
Judy: Zayn! Jesi li dobro?
Samo je gledao u mene sa istim onim izrazom lica, ali kao da me nije primećivao. Mislim da se priseća nečega. Mahnula sam mu rukama ispred očiju nakon čega se trgnuo i dobio natrag svoj stari (sexy) izraz lica.
Zayn: Šta je bilo?
Judy: To ja tebe treba da pitam! Zašto si tako čudan čim pomenem nešto što ima veze sa golubicom?
Okrenuo je glavu i nije želeo da me pogleda u oči.
Zayn: Nije bitno...
Judy: Ali bitno je!
Zayn: Nije još vreme da saznaš! Hajde sada!
Uhvatio me je za ruku i povukao da ustanem.
Judy: Gde?
Zayn: Pa sinoć sam ti rekao.
Zbunjeno sam ga pogledala jer mi je u trenutku stao mozak. On je to primetio i nastavio.
Zayn: Rekao sam ti da te vodim negde.
Judy: Aaaaa da! Sad se sećam. Samo se nadam da ne idemo negde ponovo u šumu. Ne želim sve ponovo da proživljavam!
Zayn: Nadam se da ne misliš baš sve.
Imao je vragolast osmeh na licu. Tačno sam znala na šta misli. Udarila sam ga rukom u rame a on se nasmejao.
Judy: Mislim na sve!
To nije bila istina, ali sam htela da se zezam sa njim. Okrenuo se šokirano ka meni.
Zayn: Stvarno?
Klimnula sam glavom.
Zayn: Mislio sam da su ti se svideli sendviči!
Šta? Sada sam ja pogledala šokirano ka njemu, a on se nasmejao. Pa šta? Zar nije mislio na... Pa koja sam ja budala!
Zayn: Jao što si ti perverzna devojka!- zadirkivao me je.
Judy: Nisam mislila na to!- branila sam se iako je bio upravu.
Zayn: Čemu onda takav izraz lica?
I dalje se smejao, a meni je postajalo sve neugodnije. Zašto mi to radi? Samo sam uzdahnula i time priznala njegovu pobedu. Stavila sam slobodnu ruku na zadnji deo glave jer sam bila nervozna i bilo mi je nelagodno.
Judy: Ipak mi je drago zbog nekih trenutaka!- priznala sam.
Okrenuo se ka meni sa smeškom na licu.
Zayn: I meni. Šta misliš da ponovimo?
Nasmejala sam se što je značlo potvrdan odgovor.
Zayn: Ali ne znam gde ću naći isti onaj trapist za sendviče...
Judy: Šta?
Ponovo je to uradio! Ponovo me zadirkuje iako misli na isto što i ja. Pustio mi je ruku u potrčao, a ja sam potrčala za njim.
Judy: Hej Zayn! Čekaj! Nemoj da me zezaš! Znam da misliš na isto što i ja! Zašto to radiš?
On se samo glasno smejao i nastavio da trči.

Sutra stavljam dalje :)

Angel Of Darkness// Zayn Malik - Z A V R S E N AWhere stories live. Discover now