- 41 - ÇARESIZLIK

1.7K 140 44
                                    

Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi sizin üzerinize olsun cankuşlar. Bugün Miraç kandili. Bugün 5 vakit namazın, Bakara süresinin son iki ayetinin ve şirke düşmeyenin affedilebileceği müjdesinin yeryüzüne indiği gündür. Rabbim bu gece tüm dualarımızı hayırlı bir şekilde kabul etsin inşallah. Dualarınızda beni de unutmayın

Sevgili Leylaelik031 ithaf edildi ;)

Orman yangınları talipti sanki gönlüme. Gönlüm ise yağmurlarına talipti ormanın. Nereye kadar sürecekti bu böyle bilmiyorum ama sürdüğü yere kadar dayanmaktı ümidim. Hüznün ıslattığı bahçelerde açan güller koklamak umuduyla atıyordu kurumaya yüz tutmuş kalbim. Yanan gözlerimi yumdum sıkıca. Ellerimde hissettiğim sıcaklıkla kalbimin atışını değiştiren etkenler arasında en büyük etkisi olan toprak gözlüme baktım gözlerimi açarak.

- Iyiymiş durumu bak. Boşuna korktun o kadar. Doktoru duydun, birkaç sıyrık dışında bir şey yok. Alkolün etkisi geçince uyanacak inşallah.

- Uyanmaması daha iyi bir seçenek onun için. Uyandığında dayak manyağı yapacağım onu.

- Hakkın var ama çok üstüne gitme derim. Aşk acısı hiçbir şeye benzemez.

Dalgın dalgın kurduğu cümlelerin üstüne sırıtarak eğdim başımı görüş alanına girmek için.

- Yapma ya , sen iyi biliyorsun galiba aşk acısını .

Bakışları beni bulunca daldığı denizden çıkarak hemen çekti sıcacık ellerini elimden. Ellerim adeta soğuk kış günlerinde yorganından, sıcacık yatağından ayrılan öğrenciyi temsil ediyordu şu an.

- Yok canım. Nereden bileyim ben. Aşık olan insan bilir belki. Yani heralde...

- Sen aşık değil misin?

Bu sorumun ardından şimşek hızıyla bakışlarını bana çevirdi. Derin derin baktı. Ruhu ruhuma aktı. .. Sanırım ilk kez kaçırmıyordu bakışlarını benden. Belki inkar edecekti , değilim diyecekti ama bazen önemi olmuyor iki dudak arasından çıkan sözlerin. Gözler konuşunca akıl sağır oluyordu dile. Gözlerinden aşk akıyordu yüreğime. Hissediyordum... Aralanan dudaklarından çıkacak kelimeyi beklerken aramızdaki duygu esintisini hemşirenin sesi bozdu.

- Erdem ALABOĞAN'ın yakınları siz misiniz?

- Evet, biziz.

- Kendisi uyandı, onu haber verecektim. Taburcu işlemlerini hallettikten sonra çıkabilirsiniz.

- Tamam, teşekkür ederiz.

Hemşire gittikten sonra Ruveyda ya baktığımda hâlâ duygu periyodundan çıkmamıştı. Gülümseyerek ellerini ellerimin arasına alıp bayram ilan ettim kendi kendime.

- Erdem uyanmış. İçeri girelim mi yoksa bana söylemek istediğin şeyler var mı?

- Ne gibi , söylemem gereken bir şey mi vardı sana?

AŞKIN ÖRTÜSÜ Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin