6. Bölüm

12K 1.1K 316
                                    


Selamunaleykum canlar. ❤

Güzel Okumalar... ❤❤❤


"İnsanlar söylediklerinizi ya da yaptıklarınızı unutur, ama onlara ne hissettirdiğinizi asla unutmazlar."

***

Ortanca çocuk olmak önemli ve aynı zamanda eziyetli bir meziyettir arkadaşlar. "Sen nasıl beş kardeş içerisinde ortanca oluyorsun?" diye sormayın. Bizim evde ikizler bir tane olarak sayılıyor. Hatta annemin birkaç kez sorulduğunda "Üç çocuğum var," dediğine şahit olmuşluğum vardır. Matematiğe bambaşka bir boyut getirdi. Ki o zaten matematiği ile ön plana gelmek istemiyor. Bu sıralar sosyal medya kullanan anne statüsüne erişmek istiyor. 

"Tuğrul istemediğim kişiler benim fotoğraflarımı göremez değil mi? Ben istemem öyle elin adamları beni görsün." 

Dedi, her salı pazarında pazarcı amcalarla muhabbet etmeyi, hal hatır sormayı seven annem. 

"Vallahi Başbakandan tut Amerikan Başkanına kadar herkes seni görüyor anne. Bu işler böyle."

Korkuyla ellerini yanaklarına koydu. "Üstüme iyilik sağlık. Donald Trump'ın benim Facebook'umda ne işi var evladım." 

Gördüğünüz gibi hiçbir gündemi de kaçırmıyor çok sevgili annem. Babam bir kaç senedir işi bizim delikanlılara bırakması ile emeklilik hayatı yaşamaya başlamıştı. Bol kitap okuyan, haberleri ve belgeselleri takip eden, ev meselelerine çok karışmayan bir adama dönüşmüştü. Annemde onunla haberleri izler hale gelmiş ve her konu hakkında yorum yapardı.

O da babamın yeni halinden fazlasıyla memnundu. Adamın muhtemelen artık bizim gürültümüzü kafası kaldırmıyordu. Haksız da sayılmazdı. Beş çocuğu ve iki tane ikizleri vardı. Büyümüştük ama hala evdeki boğaz sayısı aynıydı. Ne evlenen vardı ne de okumaya başka şehire giden. Baktı bizden hayır yok o da kendi iç dünyasına çekilmişti.

Beş çocukla baş edebilme rehberi  isimli bir kitap yazsa yok satardı. Ama kitabın sonuna şu sözleri de muhakkak eklerdi: 

Ne yaparsanız yapın onlarla baş edemezsiniz. En iyisi mi kendinize odaklanın.

Kitap tarihinin en büyük feyki olurdu heralde. 

"Sayfanı sadece arkadaşlarına özel yaparsan sadece onlar görür merak etme. Donald Trump'ın yapacak başka şeyleri vardır."

Annem benim güldüğümü görünce şöyle bir bana bakmış ve mırıldanarak bilgisayar ekranına geri dönmüştü. Neler söylediğini tahmin ediyordum. Siz annenizi kandırın evladım, aferin. Bende sizi bugünler için büyüttüm zaten.

Eh, azıcık sana takılmasak hayat geçmez be anne. Ne yapayım Leyla'nın bizim okula gelme ihtimali üzerine düşünüp olmayan matematiğimle ortaya saçma birşey mi çıkarayım? 

Nasıl görebilirim üzerine düşündüğüm onca zamandan sonra artık içimdeki en baskın şey Leyla'yı tanıma isteğimdi.

Onunla konuşmak, muhabbet etmek, nasıl biri olduğunu anlamak istiyordum. Hayatımda ilk kez böyle şeyler hissediyordum. Ki Leyla'yı sadece birkaç defa görmüştüm. Yaptığımız sohbetler hep okulla alakalıydı. Bu kuvvetli hisler sonucunda artık onu tanımak isteyen tarafım devreye girmişti. Nasıl olacağına dair hiçbir fikrim yoktu. Bu kez veli toplantısı da düzenleyemezdim. 

Bir Leyla HikayesiWhere stories live. Discover now